Για ποιο λόγο να δεις τη σειρά Grimm σήμερα κιόλας

seira-grimm-2011-2017-ksenes-seires-series-apopsi-kritiki-animagiagr

Η Rose μας εξηγεί λίγα πράγματα για τη σειρά Grimm και για ποιους λόγους να τη δεις και εσύ. Μήπως ήρθε η ώρα να τη παρακολουθήσεις;

 

Λίγα λόγια για τη σειρά Grimm (2011-2017)

grimm-series-ksenes-seires-apopsi-kritiki-animagiagr

Η σειρά Grimm είναι μια υπέροχη περιπέτεια, δραματική και φαντασίας του πρωταγωνιστή Νίκ Μπούρκχαρντ, ντετέκτιβ της αστυνομίας του Πόρτλαντ. O οποίος γίνεται γνώστης της κληρονομιάς του και της ιδιότητας του ως GRIMM και κυνηγός «τεράτων» που έχουν ανθρώπινη μορφή. ‘Όταν μεταμορφώνονται τα άτομα αυτά, που κυκλοφορούν κανονικά στην φανταστική κοινωνία της σειράς, μόνο ο πρωταγωνιστής μπορεί να τα βλέπει χάρις στο χάρισμα του ή «κατάρα» του.  Ώς GRIMM διακρίνει το τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια όσον αφορά τα λεγόμενα ως «τέρατα» στη σειρά. 

Η σειρά Grimm ξεκινά με τον Νίκ Μπούρκχαρντ ντετέκτιβ της αστυνομίας του Πόρτλαντ.  Γίνεται κοινωνός του μυστικού της οικογένειας του από το οποίο οι συγγενείς του τον προστάτευαν μια ζωή.  Η πραγματική του κληρονομιά είναι ότι η οικογένεια του κατάγεται από τους πρώτους αδερφούς Grimm. Ξακουστούς σε όλους για τα παραμύθια τους. Που όμως στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για πραγματικότητα.

 

 

Ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια που αφορά την καταγωγή της οικογένειας του και της ιδιότητας του. Μετά το χαμό της θείας του. Όπου και μετά αφυπνίζεται για πρώτη φορά το χάρισμα του.

Μέσα από τη σειρά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να αλλάζει, αν μπορούμε να πούμε, εν μια νυκτί.  Όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη γνώση των προηγούμενων GRIMM που έχει συγκεντρωθεί ανά τους αιώνες και ήρθε στα χέρια του. Με τη βοήθεια του χαρίσματος του λύνει φαινομενικά άλυτες για τον απλό θεατή υποθέσεις. Οι οποίες όμως σχετίζονται πάντα κατά κάποιο τρόπο με τα τέρατα που κυνηγά αυτός πλέον τώρα.

Από την αρχή της σειράς μέχρι και το τέλος της ο ηθοποιός που δίνει υπόσταση/πνοή στον πρωταγωνιστή έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις, δυσκολίες και προβλήματα που επικαλείται να λύσει πάντα με τη βοήθεια του χαρίσματος του αλλά και χάρις στον κοινωνικό του περίγυρο. Ο οποίος αποτελείται από τους φίλους – συναδέλφους του και τη σύντροφό του στην αρχή. Αλλά στον στενό φιλικό του κύκλο συμπεριλαμβάνονται και κάποια  «τέρατα» που στέκονται δίπλα του σε όλα όσα καλείται να αντιμετωπίσει στους 6 αυτούς κύκλους της σειράς.

 
Με τον ίδιο τρόπο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ο πρωταγωνιστής David Giuntoli έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις δυσκολίες. Προκαταλήψεις (που άλλοτε βγαίνουν αληθινές και άλλοτε όχι), δοκιμασίες που αντιμετωπίζει ένας απλός άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο πρωταγωνιστής καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα «παιχνίδια» της μοίρας και να ωριμάσει μέσα από αυτά. Και να αναδυθεί ως ένας καινούργιος καθολικά αλλαγμένος άνθρωπος απ’ όλες τις πλευρές της ανθρώπινης φύσης μέσα σε αυτές τις 6 σεζόν.

 

Μία άποψη για τη σειρά Grimm:

Εν κατακλείδι εγώ προσωπικά μαγεύτηκα από αυτή τη σειρά, διότι πρόσεξα τα ηθικά διδάγματα που έχει να μου προσφέρει παρακολουθώντας τη. Έχει εξαιρετικά εφέ που κάποιες φορές θα σε κάνουν να παρασυρθείς μέσα στον μοναδικό αυτό κόσμο της σειράς Grimm. Και πολλοί θα κληθούν να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα και το πως τα βλέπουν σε καθημερινή βάση. Θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους. Θα τους βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν πως όλα τα πράγματα, εκτός του ότι έχουν αρχή, μέση και τέλος, οι καταστάσεις, οι άνθρωποι έχουν δύο πλευρές πάντα. Και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αυτό που παρακινεί ένα άτομο και τι του δίνει δύναμη. Τι μπορεί να διαμορφώσει τη συμπεριφορά ενός ατόμου καθώς και τι το οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις. Όπως επίσης και το τι κρύβεται πίσω από αυτό που θέλουμε να δείχνουμε στους άλλους.

Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι οι άλλοι μας γνωρίζουν μόνο και εφόσον τους αφήσουμε να μας γνωρίσουν στο βαθμό που εμείς θέλουμε. Διότι ποτέ κανείς δεν γνωρίζει τον άλλο καλά. Τα άτομα με τα οποία θα κληθούμε να συναναστραφούμε σε όλη τη ζωή μας, είναι εκείνα που θα αποφασίσουν ποιες πλευρές του εαυτού τους θα μας αποκαλύψουν και ποιες θα μας κρατήσουν κρυφές.

 

 

Εσύ έχεις δει τη σειρά Grimm; Πώς σου φάνηκε;

 Βρείτε μας και στο Facebook!

Με ετικέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *