Η σειρά The Blacklist (2003-) θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί της

seira-the-blacklist-ksenes-seires-kritiki-apopsi-astunomikes-seires-animagiagr

Η Rose μας μιλάει για τη σειρά The Blacklist. Λίγα λόγια για αυτή την αστυνομική σειρά που θα σε κάνει να την αρχίσεις σήμερα κιόλας. 

 

Μία άποψη για τη σειρά The Blacklist (2003-)

 

 




Τι μπορεί να πει κανείς για την σειρά The Blacklist; Εξαιρετική από την αρχή μέχρι και τώρα που συνεχίζει να παίζει.

Η σειρά αυτή μπορώ να πω ότι θα αιχμαλωτίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον ακόμη και των πιο δύσπιστων αναφορικά με τέτοιου είδους σειρές περιπέτειας, αστυνομικό, συνομωσιολογικό, μαζί με αστεία που είτε θα αφήσουν το θεατή αδιάφορο, είτε θα τον κάνουν να γελάσει.

Από την άλλη πλευρά μπορεί να κάνει και κάποιους θεατές να εκνευριστούν από την τροπή που μπορεί να παίρνει σε κάποιες στιγμές η υπόθεση που αφορά κάθε επεισόδιο το οποίο είναι και μοναδικό αλλά με κάποιο τρόπο δημιουργείται ένας συνδετικός κρίκος.

Ο συνδετικός κρίκος αυτός είναι ανάμεσα στον πρωταγωνιστή, James Spader που ενσαρκώνει τον Reymond Reddington . Έναν καταζητούμενο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και της μόλις αποφοιτήσασας πράκτορα, της οποίας η συμπεριφορά θα διχάσει αρκετές φορές τους θεατές. Με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τη μισήσουν, άλλες φορές να απορήσουν για ποιο λόγο έγινε πράκτορας του FBI εξαρχής. Όμως όλα ξετυλίγονται όπως ένα κουβάρι καθώς προχωράει η σειρά.

 

 

Στο Blacklist θα δούμε να υπονοούνται πολλά για τη σχέση μεταξύ της πράκτορα και του πρωταγωνιστή. Ο οποίος γίνεται πληροφοριοδότης του FBI με κάποιο αντάλλαγμα φυσικά. Όμως δίχως τη βοήθεια που προσφέρει ο πρωταγωνιστής στους ομοσπονδιακούς πράκτορες,  δεν θα είχαν καταφέρει ούτε στο ελάχιστο να πιάσουν και να τιμωρήσουν τους πιο διαβόητους εγκληματίες. Πέραν αυτού που τους βοηθά στην εξιχνίαση των πιο δύσκολων υποθέσεων ή ακόμη και υποθέσεων που είχαν «παγώσει» λόγω έλλειψης στοιχείων.

 

 

  Μέσα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αρχίζει και αιχμαλωτίζει την προσοχή του κοινού και των θεατών με τις συνεχείς ανατροπές. Οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα που προβάλλεται αυτή η σειρά.

 

the-blacklist-seira-apopsi-liga-logia-ksenes-seires-animagiagr




 

Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη πάντα η πράκτορας εξελίσσεται μέσα από την ολοένα αυξανόμενη επαφή της με τον Reymond Reddington. Ο οποίος την παρακινεί με το δικό του τρόπο να γίνει καλύτερη σε αυτό που κάνει.  Όμως και ο ίδιος εξελίσσεται συνεχώς καθόλη τη διάρκεια προβολής του «show».

Όλοι οι συμπρωταγωνιστές στη σειρά αυτή δίνουν υπόσταση στον κάθε χαρακτήρα που υποδύονται. Τον παρουσιάζουν με ένα μοναδικό τρόπο ο καθένας. Που θα βάλει τον κάθε θεατή στη διαδικασία να σκεφτεί τι παρακινεί τον κάθε έναν από τους πράκτορες και δρουν κατά αυτό τον τρόπο. Και θα δουν πως όλοι οι άνθρωποι, καλοί και κακοί σημαδεύονται από κάποιες εμπειρίες είτε καλές είτε κακές. Όμως ο ίδιος ο άνθρωπος είναι αυτός που θα αποφασίσει πως θα αφήσει να τον καθοδηγήσουν αυτές του οι εμπειρίες. Θα τον κάνουν να πάρει το δρόμο και να υπερασπιστεί τους άλλους για να μη ζήσουν πότε αυτά που πέρασε ο ίδιος; Ή θα κάνει το ακριβώς αντίθετο; Δηλαδή θα πληγώνει σε μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερη κλίμακα για να τιμωρήσει κατά τα δικά του πάντα δεδομένα αυτούς που τον αδίκησαν;

Η συνεχής εξέλιξη των χαρακτήρων των συμπρωταγωνιστών καθώς και του πρωταγωνιστή κάνουν αυτή τη σειρά κάτι που θα μπορούσα να την ονομάσω ως σειρά φαινόμενο.

 

 

seira-astunomiki-the-blacklist-seires-ksenes-seires-kritiki-animagiagr

 

   Η χρήση των εφέ, του μακιγιάζ, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει την πιο μεγάλη διαφορά.

 



Ας μου επιτραπεί να είμαι λίγο προκατειλημμένη όσον αφορά τον James Spader. Τον θεωρώ έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που υπάρχουν και θα υπάρξουν ποτέ. Η ερμηνεία που δίνει σε κάθε επεισόδιο είναι απαράμιλλη. Η επιλογή του ως κεντρικού ήρωα αυτής της σειράς είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής στη μικρή οθόνη.

Ο James Spader ως Reymond Reddington είναι κάτι που σε συνεπαίρνει. Ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που αφηγείται κάποια γεγονότα που κάποιες φορές είναι σχετικά με το επεισόδιο άλλες φορές τα βάζουν οι δημιουργοί, σεναριογράφοι μόνο και μόνο για να μας αποκαλύψουν περισσότερα για τον χαρακτήρα αυτόν, είναι θα έλεγα απλώς μαγικός.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω πως αν μου ζητούσαν να δω ξανά τη σειρά The Blacklist θα το έκανα δίχως δεύτερη σκέψη. Λόγω αυτού του ηθοποιού και το πόσο καταπληκτικά υποδύεται αυτό τον χαρακτήρα.

 

 

 

Έχεις δει τη σειρά The Blacklist; Μήπως ήρθε η ώρα;



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Με ετικέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *