H Disney έκανε πάλι το θαύμα της με τη μαγική ταινία Encanto

tainia-encanto-disney-2021-paidikes-tainies-animagiagr

Η καινούρια ταινία Encanto ”Ένας μαγικός κόσμος” της Disney είναι κάτι το μαγευτικό. Είναι η ταινία που θ’αγγίξει τη καρδιά και τη ψυχή σου.

 

Ταινία Encanto – ”Ένας μαγικός κόσμος”

Μόλις τώρα είδα αυτή την υπέροχη ταινία της Disney και σκέφτηκα αμέσως να σου πω λίγα λόγια για τη ταινία και γιατί πρέπει να τη δεις αμέσως. Όσα λόγια κι αν γράψω, η μαγεία της δεν περιγράφεται και μόνο αν τη δεις, θα τη νιώσεις. Η πιο όμορφη ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Για άλλη μία φορά η Disney μας ταξίδεψε και μας έκανε να συγκινηθούμε. Πάμε να δούμε λίγα λόγια για τη ταινία Encanto.

 




 

 

 

Η υπόθεση και η μαγική ιστορία

encanto-enas-magikos-kosmos-tainia-disney-tainies-animagiagr

Η οικογένεια Madrigal, είναι μία μαγική οικογένεια που όλα τα μέλη της έχουν μαγικές δυνάμεις. Όλοι εκτός από τη πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μιραμπέλ. Μετά από ένα άσχημο περιστατικό, η οικογένεια απέκτησε τις δυνάμεις της αλλά και ένα μαγικό σπίτι, τη Κασίτα, που τους προστατεύει.

Ωστόσο, πόσο άδικο είναι για τη Μίραμπελ να μην έχει κάποια δύναμη; Γιατί όλη η οικογένεια της έχει και εκείνη όχι; Και τι συμβαίνει στην οικογένεια όταν η Κασίτα αρχίζει να ”καταρρέει”; Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται; Ο χαμένος αδερφός της οικογένειας ”Μπρούνο”, θα εμφανιστεί πάλι; Και τι σχέση έχει η δική του δύναμη με το μέλλον της Μιραμπελ και της οικογένειας της; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα σου απαντηθούν στη συνέχεια της ταινίας.

 

 

 

 

Η δική μου άποψη και γιατί να τη δεις

disney-paidikes-tainies-encanto-enas-magikos-kosmos-kritiki-animagiagr

 

Και τώρα ετοιμάσου για τη δική μου καταιγιστική άποψη για αυτό το διαμαντάκι. Η ταινία Encanto, με έκανε να κλαίω σε εμβρυική στάση για κάνα μισάωρο και μου ξύπνησε τόσα όμορφα συναισθήματα, όπως όλες οι ταινίες της Disney. Συγκεκριμένα θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

  • Αυτή η πολύχρωμη και μαγική ταινία σε ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του Μεξικό (όπως και το διαμαντάκι ”Coco”), και από εκεί βλέπουμε πολλά χαρακτηριστικά της χώρας/μέρους. Η υπέροχη μουσική τους, οι γιορτές τους, οι χοροί τους, η αγάπη τους για την οικογένεια, με έκαναν να ταξιδέψω για λίγο εκεί. Επίσης, πολλές σκηνές είναι σχεδιασμένες ακριβώς όπως είναι τα πραγματικά μέρη στη περιοχή.

 

  • Οι χαρακτήρες της ταινίας ήταν όλοι υπέροχοι και σου περνάνε πολλά μηνύματα. Βλέπουμε το πως νιώθουν, το ότι παρόλο που έχουν δυνάμεις, είναι και άνθρωποι με συναισθήματα. Τα σκαμπανεβάσματα τους και η πίεση που δέχονται για να δείξουν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Για να θυσιαστούν για την οικογένεια τους, για το χωριό τους, για να φανούν δυνατοί για τους άλλους. Κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς, μιας και ζούμε σε μία κοινωνία που δεν μας αφήνει να είμαστε ο εαυτός μας, ακόμη και οι δικοί μας άνθρωποι πολλές φορές. Αλλά όπως έμαθα από τη Μιραμπελ, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσποιείσαι για κανέναν. Μόνο έτσι θα δεις τον ”πραγματικό εαυτό σου”.

 

Για περισσότερες κριτικές και προτάσεις για παιδικές ταινίες δες εδώ.




 

  • Εκτός από τα μηνύματα που περνάει η σειρά, με έκανε να αγαπήσω ιδιαίτερα τον Bruno και τον ανιψιό της Mirabel, Antonio. Και οι δύο της φέρθηκαν σαν να ήταν ολόιδια με εκείνους παρόλο που δεν είχε δυνάμεις. Επίσης, θέλω μία ολόκληρη ταινία με τον Bruno, γιατί πιστεύω είναι ο πιο αδικημένος από όλους. Μα δεν γίνεται να μην τον αγαπήσεις.

 

  • Η ταινία Encanto είναι σίγουρο ότι θα μείνει στη καρδιά μου και τα τραγούδια της είναι ήδη από τα πιο αγαπημένα μου. Όλα τα τραγούδια βγάζουν νόημα και σου αγγίζουν τη καρδιά. Μιλάνε για άγχος, για απελευθέρωση, για αγάπη, για τη σημασία του εαυτού σου και για το πόσο σημαντικό είναι να ”ακούς” τους άλλους. Να μπαίνεις στη θέση τους, να συζητάς όσα νιώθεις και να λύνεις τα προβλήματα σου με συζήτηση και κατανόηση. Γιατί αυτή είναι μία αληθινή οικογένεια. Μία οικογένεια που ακούει και σέβεται τα μέλη της και με αγάπη και σεβασμό, μπορεί να μείνει δεμένη για πάντα. Μακάρι να το κάναμε όλοι μας αυτό…

 

  • Η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή όλων μας. Αν είσαι τυχερός/η και έχεις μία όμορφη οικογένεια, τότε δείχνε τους καθημερινά την αγάπη σου και το πόσο νοιάζεσαι για εκείνους, Η ζωή είναι μικρή για πικρίες και παρεξηγήσεις.

 



  • Όλοι είμαστε ίσοι και ίδιοι. Μάθε να σέβεσαι και να νιώθεις όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα τι ”έχεις μάθει”. Ήρθε η ώρα να σπάσεις εσύ τον κύκλο και να διδάξεις την αγάπη και την αποδοχή και στα παιδιά σου.

 

 

 

 

Εσύ έχεις δει τη παιδική ταινία Encanto ”Ένας μαγικός κόσμος”; Αν όχι, τρέχα γρήγορα!

 



Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *