Πάμε να θυμηθούμε τη ταινία “The Assignment”(1997) (Κάρλος το Τσακάλι)

the-assigment-1997-kseni-tainia-karlos-to-tsakali-animagiagr

Η Rafaela Momsen μας μιλάει για τη ταινία “The Assignment” του 1997 ή αλλιώς ”Κάρλος το Τσακάλι”. Ώρα να θυμηθούμε αυτή την επική ταινία.

 

Η ταινία “The Assignment” του 1997

tainia-the-assignment-kseni-1997-karlos-to-tsakali-kritiki-animagiagr

 

Να σας πω ότι αρχικά έψαχνα σε διάφορα site στο διαδίκτυο για παλιές  ταινίες της δεκαετίας του 90′ που να περιέχουν σασπένς, μυστήριο, ψυχολογικό δράμα.

Λίγο απ’ όλα δηλαδή. Συνήθως εμένα οι ταινίες ψυχολογικού περιεχομένου μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ιντριγκάρουν το είναι μου. Πετάνε σπίθες τα μάτια μου. Η καρδούλα μου χτυπάει με ξέφρενους ρυθμούς. Και μερικές φορές, όταν παρακολουθώ έναν ηθοποιό να μπαίνει τόσο βαθιά στον ρόλο ενός ψυχασθενή, ψυχωτικού δολοφόνου ή ενός τύπου που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, διερωτώμαι πόσο τρομερό είναι για κάποιον να χάνει τόσο τον έλεγχο όσο και τον ίδιο του τον εαυτό.

Αναφέρομαι φυσικά στις ταινίες διαπροσωπικών σχέσεων. Ο τρόπος που διαμορφώνεται και μεταβάλλεται η συμπεριφορά και η προσωπικότητα του ανθρώπου. Το πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κατάσταση μέσα τους, ανάλογα από την εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα τους.

Οπότε μετά από ψάξιμο, έπεσα στην παρακάτω ταινία.

 



 

 

 

Η υπόθεση της ταινίας

Όταν διάβασα την υπόθεση, είπα γεμάτη ενθουσιασμό  “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ”. Να μία ταινία που φαινόταν ενδιαφέρουσα από μόνη της. Πρόκειται για τη ταινία “The Assignment” του 1997,  και ο τίτλος στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Κάρλος, το Τσακάλι”, η οποία παίζει να είναι η μόνη ταινία μέχρι στιγμής που με έχει συνεπάρει τόσο.

Γράφτηκε από τους Dan Gordon και Sabi και είναι εν συντομία θρίλερ κατασκοπευτικής δράσης. Αυτός ο Carlos το Τσακάλι λοιπόν, έσπερνε τον τρόμο παγκοσμίως, ήταν μία εξουσία τρόμου, τόσο βάναυση που η σύλληψη του ήταν μία διεθνής εμμονή. H CIA, το FBI, ολόκληρος ο κόσμος τον κυνηγούσε για αρκετά χρόνια. Ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε να τον πιάσει.

Ένας Αμερικανός αξιωματικός του ναυτικού, ονόματι Annibal Ramirez, ενώ βρίσκεται στο Ισραήλ συλλαμβάνεται κατά λάθος λόγω της τρομερής ομοιότητας του με τον διεθνή τρομοκράτη Carlos. Ωστόσο, όταν το θέμα της ταυτότητας του διευκρινίζεται, αυτό το “λάθος” ξαφνικά γίνεται μία ακατανίκητη ευκαιρία (ιδίως για τις μυστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ) μίας και η ομοιότητα με τον τρομοκράτη είναι αξιοσημείωτη, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό “όπλο“.

 

Ο Annibal και ο Carlos είναι σαν τις δυο αντίθετες όψεις του νομίσματος. Σαν τη μέρα με τη νύχτα, σαν τον ήλιο με το φεγγάρι. O Carlos ως γνωστόν, είναι ένας μανιακός τύπος. Δεν είναι από εκείνους που ακολουθούν τους κανόνες, για αυτόν δεν υπάρχουν.  Κάνει ό,τι θέλει και όποτε το θελήσει, και αυτό τον καθιστά τρομερά επικίνδυνο, απερίσκεπτος εν ολίγοις.

Ο Annibal από την άλλη είναι ένας συγκρατημένος, ξηγημένος τύπος που ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες. Ένας απίστευτα αφοσιωμένος οικογενειάρχης, εργάζεται για να προστατεύει τη χώρα του.

 

Έτσι λοιπόν ο Jack Shaw (κορυφαίος πράκτορας της CIA) με τη βοήθεια του Ισραηλινού Amos (Ben Kingsley), στρατολογούν τον Annibal με κύριο στόχο να υποδυθεί τον Carlos. Τον καταζητούμενο ανά τον κόσμο τρομοκράτη, μέσα από μία σειρά τρομακτικών σωματικών και ψυχολογικών ασκήσεων. Μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης ήταν η επίγνωση της ψυχολογικής κατάστασης και η λεπτομερής ζωή του Carlos.

Όλο αυτό με την ελπίδα να τραβήξουν τον πραγματικό δολοφόνο από τη κρυψώνα και να τον παρασύρουν σε μία περίτεχνη παγίδα.




 

 

 

 

 

Μία μικρή άποψη

the-assigmnment-ktitiki-kseni-tainia-1997-animagiagr

Ο λόγος που αγάπησα την ταινία “The Assignment” , ήταν επειδή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του Annibal, ο τελευταίος πέρασε μια σειρά διαφορετικών ταυτοτήτων. Από ένας μυστικός πράκτορας σε τρομοκράτη και σαγηνευτικό, βίαιο εραστή.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά, ο Annibal είχε ξεχάσει σχεδόν τη δική του αληθινή ταυτότητα.  Είχε αρχίσει να μπαίνει περισσότερο στο πετσί του ρόλου του ως Carlos.  Και αυτό αποτελούσε κίνδυνο στο να χάσει την προσωπικότητα του.

Η γραμμή ανάμεσα στην αληθινή του ζωή και σε αυτή του ανθρώπου που υποδυόταν απείχε τόσο, που είχε φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, απειλώντας το γάμο του, την ασφάλεια της οικογένειας του και ακόμη περισσότερο την πνευματική του ισορροπία.  Πολεμούσε και με τις δύο πλευρές του εαυτού του που ήταν αντικρουόμενες.

Σε όποιον αρέσουν τέτοιες ταινίες, και θελήσει να τη παρακολουθήσει, μπορεί να τη κατεβάσει μέσω torrent, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη στο Νetflix ή στα site ταινιών.

 

 

Μην αργήσετε να τη δείτε πάντως. Θα την απολαύσετε, αρκεί να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ της προτίμησης σας και αναψυκτικό! Η ταινία “The Assignment” είναι ένα παλιό διαμαντάκι που σίγουρα θα λατρέψεις.

 



 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *