Μία μικρή κριτική για τη δεύτερη σεζόν του Alice In Borderland

alice-in-borderland-deuteri-sezon-second-season-kritiki-greek-apopseis-ksenes-seires-animagiagr

Η δεύτερη σεζόν του Alice In Borderland ήρθε και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Μία μικρή κριτική από εμένα για αυτή τη σειρά.

 




 

Δεύτερη σεζόν Alice In Borderland

Η πρώτη σεζόν της Ιαπωνικής σειράς, Alice In Borderland που βγήκε το 2020, άφησε πολλές εντυπώσεις. Η δεύτερη σεζόν που όλοι περιμέναμε βγήκε στο Netflix τον Δεκέμβρη του 2022.  Αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 49-53 λεπτών το καθένα, και ειλικρινά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα.

Μπορώ να πω ότι η πρώτη σεζόν της σειράς δεν με ενθουσίασε και πολύ αλλά είχα αγωνία για να δω τι θα γίνει στη δεύτερη. Τώρα, από τη στιγμή που τελείωσα και τη δεύτερη, δηλώνω ότι η δεύτερη ήταν πολύ ανώτερη από τη πρώτη. Αλλά για να μην στα πολυλογώ, θα σου πω παρακάτω 2 λόγια για αυτή τη σεζόν και το τι μου άρεσε. Επίσης, θα υπάρξει τρίτη σεζόν για το Alice In Borderland ή αυτό είναι το τέλος της γνωστής Ιαπωνικής σειράς;

 

 




 

 

 

Λίγα λόγια και η υπόθεση της δεύτερης σεζόν

deuteri-sezon-alice-in-bordeland-2-series-netflix-kritiki-ipothesi-seires-animagiagr

 

Η δεύτερη σεζόν συνεχίζεται στον ”ανάποδο” κόσμο του Τόκυο που οι πρωταγωνιστές μας Αρισου, Ουσαγκι, Αγκουνι, Κουινα, Ανν, Σιτσιγια κλπ, βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι εκεί.

Καθημερινά παίζουν καινούρια παιχνίδια επιβίωσης και πολλές φορές αλληλοϋποστηρίζονται για να βρουν τη λύση. Ωστόσο, ένα καινούριο στοιχείο θα εμφανιστεί μιας και οι ”αντίπαλοι” τους είναι τελικά απλοί άνθρωποι όπως και εκείνοι. Αλλά η απορία όλων είναι μία: Τι θα γίνει αν τελειώσουν όλα τα παιχνίδια; Όταν η τράπουλα τελειώσει θα γυρίσουν στον ”πραγματικό κόσμο” ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από όλα αυτά; 

Αυτά τα παιχνίδια ζωής ή θανάτου είναι που θα δώσουν ώθηση στους πρωταγωνιστές να προσπαθήσουν μέχρι το τέλος, αλλά και ο ”σκοπός της ζωής τους”. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν πολλούς άξιους αντιπάλους όπως και συνοδοιπόρους που θα τους μάθουν από κάτι καινούριο. Η δεύτερη σεζόν του Alice In Borderland, είναι ένα αριστούργημα για μένα και μακάρι να τη δουν όλοι.

 

 

 

 

Τι μου άρεσε στη second season Alice In Borderland

kyuma-alice-in-borderland-arisu-usagi-kuina-sheechiya-kritiki-apopis-deuteri-sezon-seires-animagiagr

 

  • Καταρχάς ένα στοιχείο που μου άρεσε σε αυτή τη σεζόν ήταν οι δοκιμασίες και το πως διαδραματίστηκαν. Βρήκα ιδιαίτερα ωραίο το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους ήταν απλοί άνθρωποι που προσπαθούσα να επιβιώσουν σε αυτόν τον κόσμο. Η αγαπημένη μου ήταν η δεύτερη δοκιμασία με τη ροκ μπάντα. Ο αρχηγός τους Kyuma, ήταν από τους καλύτερους ηθοποιούς της φετινής σεζόν και η σχέση μεταξύ του Αρισου και εκείνου, μου φάνηκε υπέροχη.
  • Του πέρασε πολλά μηνύματα σχετικά με τη ζωή ακόμα και αν έπαιξαν σε ένα μικρό παιχνίδι επιβίωσης. Στο τέλος, αυτοί οι 2 θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι αλλά το παιχνίδι δεν τους άφησε αυτό το περιθώριο.

 

  • Κάτι που απόλαυσα επίσης, ήταν οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και πως εξελίχτηκαν. Από άγνωστοι, σε συμπαίκτες και στο τέλος σε φίλοι και ”οικογένεια”.

 

  • Πάνω σε αυτό, μου άρεσε που αυτή η σεζόν εμβάθυνε περισσότερο στις ”πραγματικές ζωές” τους και το τι τους έφερε στο σημείο που βρίσκονται. Στο τέλος όμως, ξέχασαν αυτή τη ζωή και άλλαξαν για τα άτομα που νοιάζονταν περισσότερο στο παιχνίδι. Και κάπου εκεί κατάλαβαν τι σημαίνει ”ζωή” για εκείνους.

 

  • Επίσης, βρήκα το τέλος ευφυέστατο και ειλικρινά δεν περίμενα αυτό που συνέβη και την εξήγηση του τι συμβαίνει.

 

  • Καλά το ότι έκλαψα πολύ σε κάποια σημεία, εξυπακούεται και με άγγιξε πάρα πολύ η σχέση της Ουσαγκι με τον Αρισου. Ωστόσο, με άγγιξε και η θυσία όλων και ιδιαίτερα της Κουινα και του Αγκουνι που δεν περίμενα τέτοιο character development. Χάρηκα ιδιαίτερα για το τέλος του χαρακτήρα του και τον βρήκα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς.

 

  • Τέλος, αγάπησα τα γραφικά και τη μουσική της σειράς που σε έκαναν να νιώθεις όσα συνέβαιναν και ζούσες μαζί με τους χαρακτήρες τα παιχνίδια και τις καταστάσεις.

 

  • Είναι μία σειρά που με συγκίνησε ιδιαίτερα και ειλικρινά μου πέρασε πολλά μηνύματα σχετικά με τη ζωή και τον σκοπό όλων μας. Ίσως δεν υπάρχει κάποιος σκοπός, αλλά να ζεις τη ζωή όπως θέλεις. Να κάνεις όνειρα και να περνάς καλά με τους ανθρώπους που αγαπάς. Αυτό μπορεί να είναι η αληθινή έννοια της ζωής και το βρίσκω υπέροχο.

 

 




 

 

 

Θα υπάρξει τρίτη σεζόν στο Alice In Borderland;

Η σειρά Alice In Borderland ακολουθεί το manga του Haro Aso με το ίδιο όνομα. Το manga είναι σχεδόν ίδιο με τη πλοκή της σειράς, όπως και το τέλος, οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να δούμε από αυτό.

Ωστόσο, το τέλος της σειράς μπορεί να είναι προφητικό σύμφωνα με πολλές θεωρίες. Ο Joker που εμφανίστηκε στο τραπέζι μπορεί να σημαίνει τον τελικό ”boss” και κάποια στιγμή οι πρωταγωνιστές να γυρίσουν πίσω. Αλλά επίσης, μπορεί να σημαίνει τη ”ζωή” και ότι ο πραγματικός νικητής στο τέλος είναι η ίδια η ζωή.

Αλλά εγώ έχω την εξής απορία: Τι έγινε με όσους αποφάσισαν να μείνουν σε αυτόν τον κόσμο; Πέθαναν ή τα παιχνίδια συνεχίζονται; Ή ήταν όλα στο μυαλό τους; Και γιατί συγκεκριμένα μόνο αυτά τα άτομα;

 

triti-sezon-third-season-alice-in-borderland-series-kritiki-apopsi-animagiagr

 

Ανεξάρτητα των αποριών που έχω εγώ προσωπικά, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το Netflix δεν έχει αναφέρει τίποτα για τη τρίτη σεζόν και αν θα υπάρξει, αλλά το manga έχει βγάλει 2 spin-offs με ξεχωριστές ιστορίες που θα μπορούσε να προσθέσει. Αυτά τα spin-offs όμως, δεν έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά ακόμα και δεν γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει συνέχεια αυτής της πετυχημένης σειράς.

Τέλος, πολλοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερα η σειρά να μείνει ως έχει και να μην συνεχιστεί μιας και τελείωσε πολύ σωστά, δομημένα και χωρίς να ”τρέξει” ή να υπερβάλει στα γεγονότα.

Και ένα μικρό spoil από εμένα, σύμφωνα με τα spin-offs: Ο ARISU ΚΑΙ Η USAGI ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ.

 

 

 

 

Εσύ έχεις δει το Alice In Borderland? Πώς σου φάνηκε; Αν όχι, τι περιμένεις;

 

 



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *