1899 : Μία σειρά γεμάτη ανατροπές και μυστήριο που θα σε καθηλώσει

netflix-1899-series-kritiki-apopsi-greek-seires-ksenes-2022-animagiagr

Η σειρά 1899 ήρθε για να σε καθηλώσει. Γεμάτη μυστήριο, ανατροπές, παράξενα μεταφυσικά γεγονότα και μία καθηλωτική ιστορία που δεν περίμενες.




 

Η ανατρεπτική σειρά 1899

1899-seira-netflix-2022-ksenes-seires-kritiki-greek-animagiagr

Το Netflix κατά καιρούς παρουσιάζει σειρές που είναι πραγματικά διαμαντάκια και αξίζουν να τις δεις. Έτσι και αυτή η σειρά ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Μόλις είδα το trailer, είπα ότι ναι αυτή η σειρά είναι για μένα. Ως μεγάλη fan αυτού του είδους σειρών και ταινιών, κόλλησα μαζί της και είδα και τα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν μέσα σε 2 μέρες. Ναι δεν μπορώ να το κρύψω…ξενύχτησα μέχρι το πρωί αλλά πιστεύω ότι άξιζε. Μπορώ να πω ότι είναι μία πανέμορφη σειρά με τα όλα της και σε βάζει αμέσως στο κλίμα της ιστορίας. Σίγουρα τη θεωρώ από τις πιο πετυχημένες της φετινής χρονιάς μαζί με το Manifest και περιμένω με ανυπομονησία τη δεύτερη σεζόν. Αλλά ας μην τα πολυλογώ, ώρα να μάθεις όσα θέλεις για αυτή τη σειρά και ίσως σε πείσει να την αρχίσεις και εσύ.

 

 

 

Πληροφορίες για τη σειρά 1899

plirofories-1899-seira-netflix-kritiki-greek-2022-series-animagiagr

 

Είναι το 1899 το επόμενο διαμαντάκι που θα σε κάνει να κολλήσεις; Η πρώτη σεζόν πάντως έκαψε πολλούς εγκεφάλους. Θα κάνει το ίδιο και η δεύτερη; Τι γνωρίζουμε για αυτή τη σειρά μέχρι τώρα;

Η συγκεκριμένη σειρά είναι μία ”πολύγλωσσηΓερμανική σειρά μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας που είναι γραμμένη από τους ίδιους ανθρώπους που έφτιαξαν την πετυχημένη σειρά μυστηρίου ”Dark”. Μία ακόμη σειρά που θα σου λιώσει το μυαλό με τα όσα διαδραματίζονται και θα κολλήσεις άσχημα μαζί της. Αλλά εδώ θα μιλήσουμε για τη σειρά 1899.

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στη σειρά είναι οι: Emily Beecham (Maura Franklin),  Aneurin Barnard (Daniel Solace),  Andreas Pietschmann (Eyk Larsen), Miguel Bernardeau (Ángel) , José Pimentão (Ramiro), Isabella Wei (Ling Yi), Gabby Wong (Yuk Je),  Yann Gael (Jérôme), Mathilde Ollivier (Clémence), Jonas Bloquet (Lucien), Rosalie Craig (Virginia Wilson),  Maciej Musiał  (Olek), Clara Rosager (Tove), Lucas Lynggaard Tønnesen  (Krester) και άλλοι πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί.

 

 

 

 

Η πλοκή-Το σενάριο

Η σειρά προβλήθηκε πρώτη φορά στις 17 Νοέμβρη 2022 από το Netflix. Η πρώτη σεζόν έχει 8 επεισόδια ενώ οι δημιουργοί της σκέφτονται να φτιάξουν άλλες 2 ακόμα.

Αυτό που με τράβηξε για να δω αυτή τη σειρά ήταν η ιστορία της κυρίως. Μόλις διάβασα τη πλοκή και είδα και το τρέιλερ, είπα ”εδώ είμαστε”. Επίσης, είχα δει και το hype όλων όσων την έχουν ήδη παρακολουθήσει και λέω ας του ρίξω μια ματιά.

Το σενάριο είναι κάτι που δεν περίμενες ποτέ από μία σειρά. Σε μπερδεύει, σε συγκινεί, σε συγκινεί, σε κάνει να αναρωτιέσαι βασικά ζητήματα και στο τέλος σε εκτοξεύει μιας και το τέλος δεν θα το περιμένεις με τη καμία.

Η ιστορία εξελίσσεται ως εξής: Τη χρονιά του 1899, μία ομάδα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, ξεκινάνε από το Λονδίνο και επιβιβάζονται στο ατμόπλοιο ”Kerberos”. Όλοι τους μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, αλλά όλοι τους έχουν έναν κοινό σκοπό. Να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή στη Νέα Υόρκη. Το ταξίδι κυλάει φυσιολογικά και η σειρά μας δείχνει τις ζωές των πρωταγωνιστών και κυρίως όσα έχουν περάσει. Τι θα γίνει όμως όταν ένα πλοίο(Prometheus) που έχει χαθεί εδώ και 4 μήνες, αρχίζει και στέλνει σήματα στο Kerberos ; Τι έχει συμβεί στο καράβι και γιατί χάθηκε; Πώς θα αντιδράσουν οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα σε αυτό το γεγονός;

Αυτές και άλλες απορίες θα σου λυθούν (αλλά μπορεί και όχι), με το που παρακολουθήσεις αυτή την υπέροχη σειρά.

 




 

 

 

Μία μικρή κριτική από εμένα

seira-netfix-1899-kritiki-greek-ksenes-seires-series-animagiagr

 

Έχω να δηλώσω ότι, όταν τελείωσα τη συγκεκριμένη σειρά, ξεκίνησα τη σειρά Dark διότι σκέφτηκα ότι θα είναι και εκείνη το ίδιο πανέμορφη. Και δεν είχα άδικο μιας και μέχρι τώρα την έχω αγαπήσει.

Αλλά ήρθε η ώρα να σου πω τι μου άρεσε στη σειρά:

  • Καταρχάς μου άρεσε πάρα πολύ η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και όλη η ατμόσφαιρα αυτής της σειράς. Όλα ήταν τόσο όμορφα σχεδιασμένα και παρουσιασμένα που νόμιζες ότι βιώνεις τα ίδια που βίωναν και οι πρωταγωνιστές. Επίσης, η θάλασσα έμοιαζε τόσο αληθινή και φάνταζε τόσο μεγαλειώδης μπροστά στα μάτια μου. Πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε στην απεραντοσύνη και στην ομορφιά της φύσης…

 

  • Επίσης, αυτό που μου άρεσε ήταν που ενώ οι ηθοποιοί μιλάνε όλοι τους διαφορετικές γλώσσες, με κάποιο ”μαγικό” τρόπο καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον.

 

  • Και μου άρεσαν επίσης οι ιστορίες του κάθε πρωταγωνιστή και το τι βίωνε εκείνη τη στιγμή. Επίσης, οι ηθοποιοί έπαιξαν πολύ καλά τους ρόλους τους, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο.

 

  • Αυτή η σειρά είναι γραμμένη έτσι ώστε να σε μπερδέψει και να σε κάνει να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει το κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό είναι και η μαγεία της και είμαι σίγουρη ότι πολλοί έχουν μαγευτεί από αυτό το γεγονός. Αλλά μην ανησυχείς, διότι σίγουρα πιστεύουμε ότι θα βγει δεύτερη σεζόν και θα μας λύσει όλες τις απορίες.

 

 

 

Πότε θα βγει η δεύτερη σεζόν του 1899;

Σύμφωνα με πολλά άρθρα και δημοσιεύματα, οι συντελεστές της σειράς έχουν δηλώσει ότι θα βγει το αργότερο μέχρι το τέλος του 2024. Μία τέτοια μεγάλη παραγωγή σίγουρα χρειάζεται πολύ χρόνο για να δημιουργηθεί. Ωστόσο, εμείς οι fans , μπορούμε να κάνουμε υπομονή για να απολαύσουμε το αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Εσύ έχεις δει αυτή τη καταπληκτική σειρά; Αν όχι, τι περιμένεις; Αν ναι, τι σου άρεσε ιδιαίτερα;

 

 




 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *