Η σειρά Manifest θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί της

manifest-seira-fainomeno-ksenes-seires-kritiki-apopsi-2022-series-netfix-animagiagr

Η σειρά Manifest του Netflix είναι ένα ακόμα διαμαντάκι που πρέπει να δεις σήμερα κιόλας. Αν σου άρεσε το Lost, θα λατρέψεις αυτή τη σειρά.




 

Η σειρά Manifest σε περιμένει να τη δεις

seira-manifest-greek-kritiki-seires-ksenes-animagiagr

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδρομή στο Netflix. Εκεί μπορείς να βρεις αμέτρητες ταινίες και σειρές και να χαζέψεις ώρες. Έτσι έκανα και εγώ μία μέρα σαν όλες τις άλλες. Έψαχνα για μία σειρά που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον και μόλις διάβασα τη πλοκή του Manifest, λέω εδώ είμαστε.

Κάθισα αναπαυτικά, πήρα το pop-corn μου και άρχισα να bingarw με λατρεία το κάθε επεισόδιο. Στη κυριολεξία ξενυχτούσα μέχρι το πρωί γιατί δεν ήθελα να χάσω ούτε δευτερόλεπτο. Το αποτέλεσμα; Έχω φτάσει στο τελευταίο επεισόδιο και δεν το έχω καταλάβει καν.

Λάτρεψα τόσο πολύ αυτή τη σειρά και αποφάσισα να σου γράψω 2 λόγια για εκείνη, όπως και τον λόγο που πρέπει να τη δεις και εσύ. Επίσης, μοιάζει αρκετά με τη σειρά Lost και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε αρκετά μιας και έχω μία ιδιαίτερη αγάπη στο Lost. Αλλά ας μην φλυαρώ άλλο. Ώρα να μάθεις περισσότερα για τη σειρά Manifest.

 

 



 

Λίγες πληροφορίες για τη σειρά Manifest

manifest-seira-2022-greek-kritiki-ksenes-seires-animagiagr

 

Το Manifest είναι μία Αμερικάνικη σειρά, δημιουργία του Jeff Rake που έκανε πρεμιέρα στο NBC στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018. Η σειρά ανήκει στο είδος ”supernatural-drama” και έχει εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο. Η δεύτερη σεζόν βγήκε το 2020 ενώ υπήρξαν συζητήσεις και για τρίτη το 2021. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2021, το NBC ακύρωσε τη σειρά μετά από 3 σεζόν.

Μετά πήρε τα ηνία της σειράς το Netflix που ανανέωσε το συμβόλαιο της για άλλη 1 σεζόν που θα έχει διάρκεια 20 επεισόδια και θα χωρίζεται σε 2 parts. Το πρώτο part βγήκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 και αδημονούμε με ανυπομονησία για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της σεζόν που φημολογείται ότι θα βγει τον Απρίλιο του 2022.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σεζόν αποτελείται από 16 επεισόδια, η δεύτερη και η τρίτη από 13, ενώ η τέταρτη και τελευταία σεζόν αποτελείται από 20 επεισόδια. Τα επεισόδια έχουν διάρκεια 45-60 λεπτά το καθένα.

 

Θα υπάρξει 5η σεζόν;

Όχι, δεν θα υπάρξει 5η σεζόν και η σειρά θα τελειώσει στη 4η σεζόν. Ωστόσο, κυκλοφορεί μία φήμη ότι μετά το τέλος της σειράς θα κυκλοφορήσει μία ταινία αφιερωμένη στη σειρά.

 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν διάσημοι και μη ηθοποιοί που όλοι έχουν παίξει άριστα τους ρόλους τους. Οι πιο κύριοι από αυτούς είναι οι : Melissa Roxburgh (Michaela Stone), Josh Dallas (Ben Stone), Athena Karkanis (Grace Stone), Luna Blaise (Olive Stone), Jack Messina και Ty Doran (Cal Stone), J.R Ramirez (Jerald Vasquez), Matt Long (Zeke Landon), Parveen Kaur (Saanvi Bahl) και Daryl Edwards (Robert Vance).

 

 

 

 

 

Η πλοκή της σειράς

 

Από τη πρώτη στιγμή που είδα το trailer της σειράς, μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Αυτές οι σειρές που τις περιπλέκει ένα μυστήριο, είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα που δεν γνώριζες ή δεν φανταζόσουν καν. Αυτό ακριβώς κάνει το Manifest μιας και σε παρασέρνει στην υπέροχη πλοκή του και σιγά σιγά ξεδιαλύνει όλα τα μυστήρια που το περιβάλλουν. Το μυαλό σου θα κάνει άπειρες σκέψεις και θα δίνει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα που παρουσιάζονται. Ωστόσο, πάντα η σειρά θα σε συναρπάζει μιας και δεν μπορείς να ανακαλύψεις τόσο εύκολα την απάντηση σε κάθε ερώτηση. Και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που σε τραβάνε και σε κολλάνε σε αυτή τη σειρά.

Το σενάριο της σειράς έχει ως εξής: Ένα αεροπλάνο, συγκεκριμένα η πτήση 828, ξαφνικά εξαφανίζεται και όλοι θεωρούν ότι έχει χαθεί για πάντα. Ωστόσο, το αεροπλάνο εμφανίζεται ξανά μετά από 5 χρόνια και επιβάτες νομίζουν ότι δεν έχει περάσει ούτε μέρα από πάνω τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τις οικογένειες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν διανύσει αυτά τα 5 χρόνια. Άραγε τι μυστήριο κρύβεται πίσω από τη πτήση 828 και τι παράξενο γεγονός θα ενώσει όλους τους επιβάτες;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα παρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σου και θα στύψεις το μυαλό σου για το τι μπορεί να συμβαίνει. Μία σειρά που θα σε καθηλώσει και δεν θα σταματάς να τη βλέπεις.

 




 

 

Μία μικρή κριτική από εμένα

kritiki-gia-tin-seira-manifest-ksenes-seires-animagiagr

 

Μόλις τελείωσα αυτή τη σειρά, η πρώτη μου σκέψη ήταν να γράψω μία μικρή κριτική για να τη μάθουν κι άλλα άτομα. Τη βρήκα εκπληκτική και αγάπησα κάθε δευτερόλεπτο προβολής της. Ξενύχτησα πολλά βράδια μέχρι το πρωί γιατί δεν μπορούσα να σταματήσω να τη βλέπω. Με το τέλος του κάθε επεισοδίου ήθελα και άλλο και ήθελα τόσο πολύ να μάθω το γιατί πίσω από όλα τα γεγονότα. Και μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα (στα μισά της 4ης σεζόν), με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη και χωρίς κανένα παράπονο. Αλλά θα σου πω λίγα συγκεκριμένα πράγματα που μου άρεσαν ιδιαίτερα.

 

  • Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στη σειρά, είναι το ταλέντο των ηθοποιών που παίζουν. Είτε είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, είτε όχι, όλοι σε κάνουν να νιώθεις ότι οι ρόλοι τους είναι κομμένοι και ραμμένοι πάνω τους. Συγκεκριμένα μου άρεσε πολύ ο ρόλος της Grace, της Michaela, του Jareld, του Jeke, της Saanvi αλλά και του Vance. Από τους υπόλοιπους επιβάτες διέκρινα τον Eagan, τον TJ αλλά και τη Bethanie. Αλλά μου άρεσε και ο ρόλος της Angelina στον ρόλο του ”κακού”.

 

  • Επίσης, μου άρεσε πάρα πολύ η πλοκή της σειράς και παρόλο που μου θύμισε το μυστήριο του Lost, ήταν πολύ διαφορετικές και οι 2 με τον δικό τους χαρακτήρα. Είμαι τεράστιος fan τέτοιου είδους σειρών και πάντα ψάχνω να βρω κάποια που θα μου εξάψει το ενδιαφέρον. Περιμένω πως και πως να λυθεί το μυστήριο στο τέλος της σειράς και να απαντηθούν όλες οι απορίες που έχουμε.

 

  • Και μου άρεσε πολύ η σκηνοθεσία αλλά και η μουσική. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε αυτή τη σειρά και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια.

 

  • Άλλο ένα στοιχείο που μου άρεσε είναι ότι η σειρά δεν κάνει ”κοιλιά”  και δεν σε κουράζει. Σού δίνει γρήγορα πληροφορίες και δεν επαναλαμβάνεται.

 

  • Και επειδή ως γνήσια fan τέτοιων σειρών, έψαξα για τη πραγματική ζωή των ηθοποιών αλλά και για το πως περνούσαν στα γυρίσματα, ένα πράγμα έχω να πω: με χαροποιεί ιδιαίτερα πολύ που είναι φίλοι εκτός σειράς και κρατάνε επαφές. Όπως επίσης, και κάποιοι είναι και πραγματικά ζευγάρια εκτός σκηνής.

 

  • Τέλος, τα μηνύματα που σου περνάει η σειρά είναι άπειρα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε. Όπως οι επιβάτες που παρόλο που είχαν διαφορετικές ζωές, ενώθηκαν μεταξύ τους και βοήθησαν ο ένας τον άλλον. Γιατί όπως λέγεται και μέσα στη σειρά ”all connected” και ”all happens for good”.

 

 

 

 

Εσύ έχεις δει τη σειρά Manifest; Αν όχι, μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να απολαύσεις μία μοναδική σειρά.




 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *