Η anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο που θα αγγίξει τη καρδιά σου

periplanomeno-ktirio-drifting-home-kritiki-greek-apopsi-anime-tainies-animagiagr

Η anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο – Drifting Home είναι από τις πιο όμορφες ταινίες. Σίγουρα θα αγγίξει τη καρδιά και τη ψυχή σου.

 




 

Anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο

drifting-home-periplanomeno-ktirio-kritiki-apopsi-anime-tainia-2022-greek-animagiagr

 

Η anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο  ή αλλιώς ‘‘Drifting Home” είναι μία παιδική anime ταινία του 2022. Ο ιαπωνικός της τίτλος είναι ”Ame wo Tsugeru Hyouryuu Danchi”. Πήρα την απόφαση να τη δω γιατί η ιστορία μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι μία μαγική ταινία, με έκανε να κάτσω να τη δω.

Μία μαγική ταινία που σίγουρα θα σε ταξιδέψει και θα σε συγκινήσει. Εγώ πάντως το έριξα το κλάμα μου. Μα ποιος άλλος θα έκλαιγε για ένα κτίριο μου λες; Αλλά ας μην πολυλογώ, ήρθε η ώρα να σου πω δύο λόγια για αυτή την υπέροχη ταινία. Και πού ξέρεις; Ίσως σε πείσω να τη δεις και εσύ.

 

 

 

Πληροφορίες για τη ταινία

senario-ploki-drifting-home-periplanomeno-ktirio-anime-tainia-tainies-animagiagr

 

Η συγκεκριμένη anime ταινία υπάρχει online στο Netflix αλλά και σε πολλά online sites που ανεβάζουν ταινίες. Διαρκεί 2 ώρες και η ταινία αξίζει κάθε δευτερόλεπτο. Βγήκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και όπως προανέφερα, ο αγγλικός της τίτλος είναι Drifting Home, ο ιαπωνικός είναι Ame wo Tsugeru Hyouryuu Danchi και ο ελληνικός Περιπλανώμενο κτίριο.

Ανήκει στη κατηγορία ”δραματική anime περιπέτεια φαντασίας” και έχει γραφτεί αλλά και σκηνοθετηθεί από τον Hiroyasu Ishida. Η παραγωγή έχει γίνει από το Studio Colorido και η μουσική έχει γραφτεί από τον Umitaro Abe. Είναι μία ταινία που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

 



 

 

Η ιστορία του Drifting Home-Ame wo Tsugeru Hyouryuu Danchi

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία αυτής της ταινίας απέχει πολύ από τα συνηθισμένα. Μόνο και μόνο ο τίτλος και το trailer, μπορούν να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον και να σε κάνουν να της δώσεις μία ευκαιρία.

Οι πρωταγωνιστές μας, Kosuke και Natsume, 11 χρονών και οι 2 ζουν τα παιδικά τους χρόνια σε μία μεγάλη πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα. Ο παππούς του Kosuke, Yasuji μεγάλωσε και τη Natsume ως εγγονή του και ήταν ο μόνος, μαζί με τον Kosuke που νοιάστηκε πραγματικά για εκείνη μετά το διαζύγιο των γονιών της. Κάποια μέρα όμως ο παππούς Yasuji έφυγε από τη ζωή και τα 2 παιδιά απομακρύνθηκαν.

Η πολυκατοικία ερήμωσε και στο παρόν είναι έτοιμη να κατεδαφιστεί. Οι 2 πρωταγωνιστές δεν έχουν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους, μέχρι το συμβάν που θα τους αλλάξει τη ζωή. Ένα καλοκαίρι ο Kosuke μαζί με τους φίλους του, Taishi και Yuzuru, πάνε να εξερευνήσουν τη παλιά πολυκατοικία για να βρουν φαντάσματα. Εκεί συναντάνε τη Natsume ενώ στη περιπέτεια τους προστίθενται και η Reina με τη φίλη της Juri που είναι συμμαθήτριες τους. Η Natsume θα τους συστήσει τον Nopo που ζει εκεί και μετά από ένα ατύχημα η ζωή όλων θα αλλάξει.

Το κτίριο θα ξεκινήσει να κινείται πάνω στο νερό και η πόλη που ζούσαν θα εξαφανιστεί. Τι θα κάνουν οι πρωταγωνιστές μας και πώς θα ανταπεξέλθουν στη περιπέτεια που δεν ζήτησαν να είναι μέρος;

 




 

 

 

Μία μικρή κριτική από μένα για την anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο

drifting-home-anime-tainia-periplanomeno-ktirio-kritiki-apopsi-protagonistes-istoria-animagiagr

 

Καταρχάς έχω να δηλώσω ότι αυτή η ταινία μου άρεσε πολύ και συγκινήθηκα πάρα πολύ, γεγονός που δεν το περίμενα. Επίσης, μου άρεσαν πάρα πολύ τα γραφικά και η μουσική που ήταν λες και έχουν ξεπηδήσει από έναν πίνακα ζωγραφικής.

Αγάπησα τη κάθε σκηνή αλλά και τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Όλοι τους έχουν διαφορετικό χαρακτήρα που μπορείς να ταυτιστείς και η ιστορία με το παρελθόν των πρωταγωνιστών, θα σε κάνει να κλάψεις έστω και λιγάκι.

Στη ταινία παρουσιάζονται οι σχέσεις μεταξύ οικογένειας, φίλων αλλά και συμμαθητών. Επίσης, σου δείχνει πόσο λανθασμένα μπορεί να εκλάβει κάποιος ένα γεγονός, ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Για να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον πρέπει να μιλάμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας. Η επικοινωνία είναι το παν σε μία σχέση ανθρώπων.

 

 




Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι η σχέση γονιών και παιδιού. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μπορεί να τραυματιστούν ψυχικά λόγω τοξικών καταστάσεων που περνάνε. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μία υγιής σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού και να συζητάνε τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι τα παιδιά τους έχουν συναισθήματα και καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουν. Αγκαλιάστε τα και μάθετε μέσα από αυτά πως να αγαπάτε και πως να δείχνετε αυτά που πραγματικά νιώθετε.

Ένα ακόμη μάθημα που σου περνάει η ταινία, είναι να μην μένεις στο παρελθόν. Να μαθαίνεις από αυτό και να προχωράς μπροστά.

Επίσης, μου άρεσε πολύ ο Nopo. Είναι ένας πολύ μυστήριος χαρακτήρας που όμως δεν γίνεται να μην τον αγαπήσεις. Μέσω του Nopo, οι 2 πρωταγωνιστές μας θα μάθουν τα λάθη τους και θα ξαναχτίσουν τη σχέση αγάπης που είχαν κάποτε.

Τέλος, μου άρεσε πολύ το δέσιμο των παιδιών και πως ήταν ενωμένοι σαν μια γροθιά για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ταξιδιού τους. Γιατί όπως το είπαν και εκείνοι: ”μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”.

Γενικά βάζω 8/10 στη συγκεκριμένη anime ταινία μόνο και μόνο γιατί θα ήθελα και συνέχεια. Είναι ένα διαμαντάκι που πρέπει να παρακολουθήσεις και εσύ.

 

 

 

Εσύ έχεις δει την anime ταινία Περιπλανώμενο κτίριο ; Αν όχι, τι περιμένεις; Και αν την έχεις δει, πώς σου φάνηκε;

 




 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *