Η ταινία Howl’s Moving Castle του Miyazaki θα σε ταξιδέψει

howls-moving-castle-miyazaki-movies-greek-tainies-studio-ghibli-animagiagr

Ψάχνεις μία ταινία που θα σε ταξιδέψει; Τότε η ταινία Howl’s Moving Castle του αγαπημένου μας Miyazaki είναι αυτό που χρειάζεσαι.

 

Η μαγική ταινία Howl’s Moving Castle

to-kinoumeno-kastro-howls-moving-castle-miyazaki-tainies-movies-greek-animagiagr

 

Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που είδα για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη ταινία. Γενικά έχω μία απεριόριστη αγάπη στις ταινίες του Miyazaki και η συγκεκριμένη έγινε από τις πιο αγαπημένες μου.

Έτσι, χωρίς πολλά λόγια, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να σου πω λίγα πράγματα για το Howl’s Moving Castle και τους λόγους που πρέπει να τη δεις και εσύ.



 

 

 

Λίγες πληροφορίες

Η ταινία Howl’s Moning Castle είναι μία δημιουργία του Hayao Miyazaki. Στα ελληνικά λέγεται ”Το κινούμενο κάστρο” και μπορείς να το βρεις και με ελληνικούς υπότιτλους. To Studio Ghibli είναι η εταιρεία που το έκανε πραγματικότητα, όπως και πολλά ακόμα αριστουργήματα του Miyazaki.

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2004 και έχει συγκεντρώσει πάνω από 230 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη ανά τον κόσμο. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και οι κριτικοί έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για αυτή τη μαγευτική ταινία. Η ταινία περιέχει μέσα πολλά μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και ο Miyazaki πήρε έμπνευση από τον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Επίσης, περιέχει αρκετά στοιχεία για το πως πρέπει να φερόμαστε σε έναν υποκείμενο πόλεμο και ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όλες τις ταινίες του είναι οι δυνατές γυναικείες φιγούρες. Η πρωταγωνίστρια, Σοφι είναι μία δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα που περνάει πολλά και ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες που εμφανίζονται.

 

 




 

 

 

 

Η ιστορία

howl-moving-castle-sophie-studio-ghibli-tainies-movies-miyazaki-animagiagr

H Σοφι, γυρνώντας από μία επίσκεψη στην αδερφή της συναντάει μία μάγισσα που της ρίχνει μία κατάρα που την μεταμορφώνει σε γριά. Καθώς δεν θέλει να τη δει κανείς σε αυτή τη μορφή, φεύγει από το σπίτι της και πιάνει δουλειά στο μαγικό κάστρο του Χοουλ ως καθαρίστρια.

Ο Χοουλ είναι ένας μάγος με περίεργη συμπεριφορά που όμως φαίνεται να νοιάζεται τη Σοφι. Στο κάστρο συναντάει τον ”Καρλιφερ”, τη μαγική φωτιά που μετακινεί το κάστρο. Στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι είναι ‘‘η καρδιά του Χοουλ”.

Η Σοφι και ο Χοουλ μπλέκονται στον επερχόμενο πόλεμο και από κει και έπειτα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Δεν θα σου πω τι γίνεται, μιας και περιμένω να δεις τη ταινία αν δεν την έχεις δει ήδη.

 

 

 

Γιατί να τη δεις

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει τη ταινία Howl’s Moving Castle, αλλά αν δεν την έχεις δει, πιστεύω ότι οι λόγοι μου θα σε πείσουν.

 

Μαθήματα ζωής:
  • Η αληθινή αγάπη δεν χάνεται όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσες καταστάσεις και αν σταθούν εμπόδιο. Οι άνθρωποι που μας έχουν αγαπήσει και έχουμε αγαπήσει, πάντα θα έχουν μία θέση στη καρδιά μας.

 

  • Μην φοβάσαι να πάρεις ρίσκα. Ότι κι αν θέλεις να κάνεις, κάνε το και μην σκέφτεσαι τις συνέπειες. Ναι μπορεί να καταλήξει σε λάθος, αλλά μπορεί και να είναι η καλύτερη απόφαση της ζωής σου.

 

  • Όταν νομίζεις πως όλα είναι μάταια, να ξέρεις ότι είναι η στιγμή που πρέπει να παλέψεις περισσότερο. Μην τα παρατάς και μην απελπίζεσαι, διότι πάντα μετά τη βροχή, βγαίνει το ουράνιο τόξο.

 

  • Αυτή η ταινία πάντα θα με συγκινεί και θα με συναρπάζει όσες φορές και να τη δω. Είναι και θα παραμείνει μία από τις αγαπημένες μου μαζί με το Spitited Away.

 



 

 

sophie-karlifer-mousiki-howl-moving-castle-tainies-movies-greek-animagiagr

 

Η ατμόσφαιρα της ταινίας:

Οι ταινίες του Studio Ghibli είναι έτσι σχεδιασμένες για να σε μαγεύουν και να σε ταξιδεύουν στον κόσμο τους. Σε συνεργασία με τα φανταστικά τοπία που προτείνει ο Miyazaki (είναι μέρη που έχει ζήσει ή του αρέσουν) και την απίστευτη εκφραστικότητα που βγάζει η κάθε σκηνή, το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα δεν περιγράφεται με λόγια.

Η μουσική που χρησιμοποιείται σε κάθε ταινία είναι ένα αριστούργημα και σε κάνει να νιώθεις χιλιάδες συναισθήματα.

Οι περισσότερες ταινίες, όπως και η ταινία Howl’s Moving Castle, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και πιστεύω ότι πρέπει να τις δούνε όλοι γιατί περνάνε άπειρα μηνύματα.

Το ταξίδι σου ξεκινάει λοιπόν! Βυθίσου στη μαγεία του Howl’s Moving Castle (Το κινούμενο κάστρο στα ελληνικά).

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη ταινία δες εδώ.

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *