Roronoa Zoro ο αγαπημένος μας ”χαμένος” ξιφομάχος

roronoa-zoro-xaraktires-one-piece-ksifomaxos-anime-manga-animagiagr

Ο Νίκος Μακροδήμος μας λέει λίγα πράγματα για τον Roronoa Zoro. Τον αγαπημένο μας ξιφομάχο του One Piece που χάνεται συνέχεια.

 

Roronoa Zoro

zoro-one-piece-roronoa-xaraktires-one-piece-greek-animagiagr

 

Ο άνθρωπος που χάνεται συνέχεια.

Ως νεαρό αγόρι, ο Roronoa Zoro είχε προσπαθήσει να προκαλέσει σε μονομαχία τον αφέντη του Dojo στο Frost Moon Village, αλλά πρόσφερε στον Zoro να αντιμετωπίσει τη νεαρή κόρη του, την Kuina, η οποία ήταν μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερη από τον Zoro. Ο Zoro ηττήθηκε και έμεινε για προπόνηση.
Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά εκπαιδεύτηκε, πάντα έχανε από την Kuina. Όταν η Kuina είπε ότι τελικά θα έχανε από τον Roronoa Zoro επειδή είναι αγόρι, μισούσε την ιδέα ότι θα κερδίσει μόνο λόγω της βιολογικής τους διαφοράς. Υποσχέθηκε ότι αυτός ή η Kuina θα γινόταν ο μεγαλύτερος ξιφομάχος στον κόσμο και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποιος ήταν ο καλύτερος. Ωστόσο, η Kuina πέθανε σύντομα σε ένα τραγικό ατύχημα. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανταποκριθούν στην υπόσχεση τους. Μετά την κηδεία της, o Zoro πήρε από τον πατέρα της Kuina το σπαθί της, το Wado Ichimonji. Θα χρησιμοποιούσε το σπαθί της για να επιτύχει το όνειρο τους.
Ο Roronoa Zoro εκπαιδεύτηκε στο dojo με το Three-Sword Style μέχρι που ήταν άντρας και ξεκίνησε να πολεμά τους πιο ισχυρούς ξιφομάχους που μπορούσε να βρει. Κέρδιζε τα προς το ζην και κέρδισε το ψευδώνυμο “Pirate Hunter Zoro”.
Ο άνθρωπος που ήθελε να αντιμετωπίσει περισσότερο ήταν ο Dracule Mihawk, ο μεγαλύτερος ξιφομάχος στον κόσμο, αντίπαλος ενός Warlord και μέλος των Seven Warlords. Ο Zoro έχασε από τον Dracule Mihawk. O Zoro έχει υποσχεθεί στον Luffy ότι μέχρι να νικήσει τον Dracule Mihawk δεν θα χάσει ποτέ από κανέναν. Κατά την διάρκεια του Time-skip εκπαιδεύτηκε από τον Dracule Mihawk. Μετά το Time-skip έχει μόνιμα κλειστό το αριστερό του μάτι.




 

 


Powers & Abilities

zoro-powers-dinameis-roronoa-zoro-one-piece-anime-manga-ksifomaxos-animagiagr


Ο Zoro είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός μαχητής και είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους μαχητές του πληρώματος μαζί με τους Luffy, Sanji και Jinbei.

Three-Sword Style

Ο Roronoa Zoro χρησιμοποιεί ένα μοναδικό στυλ μάχης που περιλαμβάνει τη χρήση τριών σπαθιών, ένα σε κάθε χέρι και ένα στο στόμα του. Ο Zoro έχει χρησιμοποιήσει αυτό το style για να έχει μεγάλη επίδραση εναντίον πολλών ισχυρών αντιπάλων.


Haki


Observation Haki: Το Observation Haki (見聞 色, Kenbunshoku) είναι μια ικανότητα που επιτρέπει στον χρήστη να προβλέψει τις κινήσεις ενός αντιπάλου, αλλά μόνο τις σκέψεις απευθείας στο μυαλό του χρήστη. Αυτό τους δίνει περισσότερο χρόνο για να αποφύγουν μια επίθεση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της θέσης ή του αριθμού των εχθρών από μεγάλη απόσταση.

Armament Haki: Το Armament Haki (武装色, Busoushoku) είναι μια ικανότητα που περιβάλλει το σώμα του χρήστη σαν μια αόρατη πανοπλία ή μπορεί ακόμη και να εκδηλωθεί ως μια μαύρη μεταλλική πανοπλία. Αυτό μπορεί επίσης να προβάλλεται προς τα έξω όταν χτυπάει για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά από το κανονικό. Αυτή η δύναμη επιτρέπει ακόμη και στο χρήστη να χτυπήσει τους φυσιολογικά άυλους Logia Devil Fruit Users. Δεδομένου ότι αυτή η δύναμη μπορεί να επεκταθεί στα όπλα του χρήστη, ο Zoro τη χρησιμοποιεί με τα σπαθιά του.


Strength

Ο Roronoa Zoro έχει αποδείξει ότι έχει απίστευτη δύναμη μέσα από την έντονη προπόνησή του. Αντί να ξεκουράζεται, μπορεί να κρατάει τεράστια βάρη στα χέρια και στα δόντια του καθώς ασκείται. Πριν από το Time-skip, έκοψε με ευκολία ένα τρένο, έκοψε κτίρια, πέταξε ένα τεράστιο κομμάτι ενός αρχοντικού ενώ τραυματίστηκε και σχεδόν πέθανε από απώλεια αίματος και σωματικά ακινητοποίησε τον Luffy. Μετά το Time-skip η δύναμη του αυξήθηκε σε τρομαχτικό βαθμό. Έκοψε με μεγάλη ευκολία τον Pica που είχε το μέγεθος πόλης επειδή ο Pica έχει φάει το Devil Fruit Ishi Ishi no Mi το οποίο μετατρέπει τον χρήστη σε πέτρα. Έχει κόψει ατσάλινες ασπίδες σαν να ήταν φρούτα. Με τα σπαθιά του δημιουργεί ανεμοστρόβιλους.

 

roronoaa-zoro-anime-one-piece-xaraktires-manga-animagiagr

 


Speed


Πριν από το Time-skip o Roronoa Zoro ήταν αρκετά γρήγορος για να αποφύγει άνετα τις σφαίρες ακόμα και μετά τον πυροβολισμό να αποφύγει τα λέιζερ, να επιτεθεί σε πολλούς εκπαιδευμένους Marines προτού μπορέσουν να αντιδράσουν, να είναι πολύ γρήγορος για τον εξαιρετικά γρήγορο Brook, να παρακολουθεί με τα μάτια του κατά τη διάρκεια μιας μάχης ξίφους με τοn σαμουράι ζόμπι, τον Ryuuma και συνέχισε να ακολουθεί σε θέμα ταχύτητας το δεύτερο ταχύτερο μέλος του CP9 τον Kaku. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συνολική ταχύτητα μάχης του Zoro αυξάνεται όταν χρησιμοποιεί το Kenbunshoku Haki.

 



 


Endurance and durability


Ο Roronoa Zoro έχει δείξει εξαιρετική αντοχή, ακόμη και για τα πρότυπα των Straw Hats. Στην πραγματικότητα έχει την καλύτερη αντοχή μεταξύ των nakama του. Αυτό παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του “Thriller Bark” στο One Piece. Ο Zoro, έχοντας μόλις υπομείνει έναν εξαντλητικό αγώνα με τον Oars, τον Moria και τον Warlord Kuma. O Kuma αποφάσισε να πάρει όλο τον συσσωρευμένο πόνο του Luffy πάνω από τους τραυματισμούς του για να σώσει τον Καπετάνιο του από τον Κuma που ήθελε να τον σκοτώσει. Ο Kuma δέχτηκε τη συμφωνία και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του Devil Fruit του, εξήγαγε όλο τον πόνο και την κόπωση του Luffy που εκδηλώθηκε ως μια μεγάλη ροζ φούσκα. O Zoro επέζησε και κατάφερε ακόμη και να εκφωνήσει τις λέξεις «Τίποτα, τίποτα δεν έγινε». Σε απάντηση στον Sanji που τον είχε ρωτήσει τι είχε συμβεί.

 

 

 

 

 


Swords

swords-spathia-roronoaa-zoroo-anime-one-piece-manga-animagiagr

 

 

Wado Ichimonji

Το Wado Ichimonji (和道一文字, Wadō Ichimonji) είναι από τα 21 O Wazamono και το πιο σημαντικό για τον Zoro καθώς ανήκε στην Kuina. Το Wado Ichimonji το έχει στο στόμα του.

 



 


Sandai Kitetsu

Το Sandai Kitetsu (三代鬼徹, Sandai Kitetsu) είναι ένα από τα σπαθιά βαθμού Wazamono και όλοι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του πέθαναν με φρικτό τρόπο εξαιτίας της κατάρας του. Ο Roronoa Zoro πήρε το σπαθί από ένα μαγαζί στην Logeutown. Το Sandai Kitetsu το χρησιμοποιούσε στο αριστερό του χέρι.

 


Yubashiri

Το Yubashiri (雪走, Yubashiri) είναι ένα από τα 50 Ryouwazamono. Αυτό το σπαθί ήταν ένα δώρο για τον Zoro από τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος στο Loguetown. Δυστυχώς, αυτό το σπαθί καταστράφηκε από τον Marine Captain Shu με τις δυνάμεις του Devil Fruit Rust-Rust που σκούριασε το Yubashiri και ο Zoro του έδωσε μια σωστή ταφή στο Thriller Bark.

 


Shusui

Το Shusui (秋水, Shūsui) είναι το πρώην σπαθί του θρυλικού σαμουράι Ryuma και θεωρείται εθνικός θησαυρός του Wano. Έχει κλαπεί από τον τάφο του Ryuma, μαζί με το σώμα του και ξαναζωντάνεψε στο Thriller Bark. Ο Zoro κέρδισε αυτό το σπαθί νικώντας τον Ryuma.

 


Enma

Αφού επέστρεψε το Shusui στη νόμιμη θέση του ως εθνικός θησαυρός του Wano, ο Roronoa Zoro έλαβε το Enma, ένα από τα 21 O Wazamono. Είναι ένα από τα δύο μόνο γνωστά όπλα που έχουν τραυματίσει ποτέ τον Yonko Kaido. 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *