Συγκινητικά anime που θα σε κάνουν να κλαις σε εμβρυική στάση

sugkinitika-anime-klama-sad-animes-greek-animagiagr

Αυτή η λίστα περιέχει τα πιο συγκινητικά anime που θα σε κάνουν να κλαις για μέρες σε εμβρυική στάση στη γωνία της μπανιέρας σου.

 

Συγκινητικά anime για πολύ κλάμα

sad-anime-pou-tha-klapseis-sugkinitika-animes-protaseis-animagiagr

 

Ήταν μία όμορφη μέρα όπως όλες οι άλλες, οπότε είπα γιατί να μην τη χαλάσω; Και το πέτυχα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, μιας και άρχισα να ψάχνω τα ανιμε που με έκαναν να κλαίω για μέρες ή και μήνες. Η λίστα μου μεγάλη και δεν έχω μετανιώσει κανένα από αυτά που έχω δει.

Αν θέλεις και εσύ να κλάψεις τόσο πολύ και να χαλάσεις 15 κουτιά χαρτομάντηλα, τότε αυτά τα συγκινητικά anime θα σε ”βοηθήσουν” να το πετύχεις. Τα παρακάτω ανιμε είναι όσα έχω δει εγώ ή θέλω να δω. Σίγουρα υπάρχουν πολλά παραπάνω για να γεμίσεις τη λίστα σου με τα πιο κλαψ άνιμε. Για πάμε να δούμε.



 

 

 

Clannad-Clannad After Story

Ψάχνεις ένα ανιμε που θα μείνει για πάντα χαραγμένο μέσα στη ψυχή σου; Ένα ανιμε που θα το θυμάσαι για πάντα και κάθε τι που θα στο θυμίζει να σε κάνει να κλαις σαν την άδικη κατάρα; Μήπως θες να κλαις για έναν μήνα αφού το έχεις τελειώσει; Ε αν ψάχνεις κάτι τέτοιο, τότε το Clannad και το Clannad After Story (2η σεζόν), είναι αυτό που πάντα έψαχνες!

Το Clannad είναι ένα πανέμορφο ανιμε, από αυτά που σου αγγίζουν τη καρδιά και στη ξεριζώνουν για το σασπένς. Ο Tomoya και η Nagisa μπορεί να είναι απλοί μαθητές λυκείου αλλά η ιστορία τους, μόνο απλή δεν είναι. Η πανέμορφη μουσική αυτού του υπέροχου ανιμε, πλαισιώνει αρμονικά τις σκηνές που θα πεθάνεις στο κλάμα και όχι μόνο. Θα ταυτιστείς σίγουρα με τους χαρακτήρες και θα νιώσεις ότι νιώθουν. Για μένα προσωπικά, είναι ένα υπεραγαπημένο anime με πολλά μαθήματα ζωής που θα σου λιώσει τη καρδούλα. Έκλαιγα για κάνα μήνα μετά το τελευταίο επεισόδιο, αλλά εντάξει μωρέ, ζω ακόμα. Παρόλο που κάθε φορά που ακούω το soundtrack της σειράς ακούω ένα κρακ στη καρδούλα μου.

 

Κλαψόμετρο: Dango dango dango dango dango daikazoku…

 

 

 

 

Angel Beats!

Αν ψάχνεις ένα μικρό άνιμε που μέσα σε λίγα επεισόδια να σε κάνει να κλαις μέχρι μεθαύριο, τότε το Angel Beats! είναι αυτό που ψάχνεις. Πώς θα σου φαινόταν αν βρισκόσουν σε ένα σύμπαν που συναντάς κάποια παιδιά που έχουν πεθάνει; (μαζί και εσύ). Ωστόσο, τι δοκιμασίες πρέπει να περάσει ο κάθε μαθητής για να κερδίσει τη μεταθανάτια ζωή;

Όλες οι ιστορίες των μαθητών είναι μοναδικές και τόσο συγκινητικές που ο καθένας σε κάνει να ταυτίζεσαι μαζί του. Και καθώς οι δοκιμασίες περνάνε, τι μαθήματα θα πάρεις και πόσο θα σε αγγίξει η κάθε ιστορία; Εγώ προσωπικά έκλαιγα με το τέλος του ανιμε και το πόσο όμορφα έκλεισε.

 

Κλαψόμετρο:  Ο άγγελος μου, ο θάνατος μου.




 

 

 

 

Anohana

Μέσα σε μόνο 11 επεισόδια, μπορείς να νιώσεις πολλά συναισθήματα που λίγα ανιμε το έχουν καταφέρει. Ο θάνατος της Menma, έχει πληγώσει βαθιά τους φίλους της που χωρίζονται λόγω του γεγονότος. Ωστόσο, 5 χρόνια μετά τον θάνατο της, θα ”εμφανιστεί” για να κάνει τη τελευταία της ευχή πραγματικότητα και θα βοηθήσει τη παρέα της να θεραπευτεί από τον ξαφνικό χαμό της.

Ένα άκρως συγκινητικό anime που θα σε περάσει από πολλά στάδια συγκίνησης και στεναχώριας μιας και εμβαθύνει στην έννοια του θανάτου και κυρίως του πένθους. Αν θέλεις και εσύ να δεις ένα από τα πιο συγκινητικά anime που ακόμα και το soundtrack του θα σε κάνει να συγκινείσαι, τότε το Anohana, είναι αυτό που ψάχνεις.

 

Κλαψόμετρο: I found you…!

 

 

 

 

Violet Evergarden

Μπορεί ένα ”ρομπότ”, μία ”μηχανή πολέμου”, να σε κάνει να κλάψεις και να συγκινηθείς; Κι όμως η Violet Evergarden είναι αυτό το πλάσμα που παρόλο που έχει φτιαχτεί για να σκοτώνει, θα σε μάθει πως είναι να αγαπάς. Είναι από τα ανιμε που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς φανς, ως μοναδικό του είδους του.

Η μουσική, τα σκηνικά, οι χαρακτήρες, οι ιστορίες τους είναι κάτι που θα χαραχτεί στη ψυχούλα σου. Ένα από τα πιο όμορφα και συγκινητικά anime που σίγουρα πρέπει να δεις.

 

Κλαψόμετρο: Ζήσε…!

 

 

 

 

Your Name

Το Your Name, είναι από τις ταινίες που με έκαναν να νιώσω πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει. Είναι από αυτά τα ανιμε που δεν χορταίνεις να τα βλέπεις μία φορά μιας και είναι ένα αριστούργημα. Η ιστορία του ”αγνώστου” και της αγάπης 2 τελείως διαφορετικών ατόμων από 2 διαφορετικά σύμπαντα, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ζεσταθεί λίγο η ψυχούλα σου.

Προσωπικά, έκλαιγα επί ώρες και το τέλος ήταν κάτι το μοναδικό και το υπέροχο.

 

Κλαψόμετρο: Till we meet again…



 

 

 

 

A Silent Voice

Αυτή η μοναδική ταινία θα σε προσγειώσει απότομα στη πραγματικότητα και θα σου ξεσκίσει λίγο τη καρδούλα σε σημείο να θες να αγκαλιάσεις τους πρωταγωνιστές. Μία συγκινητική anime ταινία που μιλάει για το bullying, τον ρατσισμό, τα λάθη που κάνουμε, τη κατάθλιψη, την εξιλέωση που νιώθουμε και το πόσο μοναδικός είναι ο καθένας μας.

Η πρωταγωνίστρια μας, Nishimiya είναι κωφή και δέχεται bullying από έναν συμμαθητή της ονόματι Shoya Ishida. Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, η Nishimiya να φεύγει από το σχολείο και ο Ishida να δέχεται bullying και να μένει τελείως μόνος του λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι της. Ωστόσο, συναντιούνται μετά από χρόνια και κάτι μαγικό συμβαίνει. Αν είσαι έτοιμος να κλάψεις με ένα μαγευτικό και μοναδικό anime, που σου μαθαίνει πολλά πράγματα, και σε κάνει να κλαις για κάτι μήνες, τότε διάλεξε το Silent Voice. ”Μάθε να ακούς”.

 

Κλαψόμετρο: ”You and me. Friends.”




 

 

 

5 Centimeters Per Second

Η ταινία 5 Centimeters Per Second, είναι φτιαγμένη από την ίδια εταιρεία που έφτιαξε το ”Your Name” που αναφέραμε πιο πάνω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, το κλάμα είναι μονόδρομος. Μία όμορφη ιστορία 2 παιδιών που καθώς μεγαλώνουν προσπαθούν να κρατήσουν επαφή, αλλά η ζωή τους φέρνει εμπόδια. Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που η αγάπη είναι παραπάνω από όλα;

Κλαψόμετρο: Θα κλάψεις, αλλά θα σ’ αρέσει.

 

 

 

 

 

Your Lie In April

Το Your Lie In April, είναι από τα ανιμε που θα ερωτευτείς με τη πρώτη ματιά. Τα γραφικά του, οι χαρακτήρες, η μουσική του και ότι το περιλαμβάνει, είναι απίστευτα όμορφα και πολύχρωμα. Ο πρωταγωνιστής μας, Kousei, συναντάει τη Kaori μετά από μία πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Είναι και οι 2 μουσικοί, αλλά η Kaori θα μάθει στον Kousei, ότι η μουσική βγαίνει από μέσα μας και ότι πρέπει να αρχίσει να ζει ξανά. Άραγε η συνάντηση τους θα έχει αίσιο τέλος; Ο πρωταγωνιστής μας θα αλλάξει ως προς το καλύτερο;

Ένα από τα πιο συγκινητικά anime που θα σε ”καταστρέψει γλυκά”, αλλά θα νιώθεις ευγνωμοσύνη που το είδες.

Κλαψόμετρο: ”I can hear your sound. You are here.”



 

 

 

 

I Want To Eat Your Pancreas

Μπορεί ο τίτλος να μην σε προϊδεάζει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά anime, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια. Αυτό το ανιμε θα σου κόψει σε χίλια κομματάκια τη καρδιά και δεν θα στη δώσει πίσω. Η ιστορία της Sakura Yamauchi και του Shiga Haruki, είναι πολύ όμορφη αλλά και λίγο σκληρή, μιας και η πρωταγωνίστρια μας πεθαίνει από μία ανίατη ασθένεια.

Πώς θα φερόσουν αν ήξερες ότι ένα από τα πιο αγαπημένα σου άτομα, θα χαθεί από τη ζωή σου απότομα; Τα συναισθήματα που σου περνάει αυτό το ανιμε είναι μοναδικά και σίγουρα θα σε κάνουν να σκεφτείς σοβαρά τη σημασία της στιγμής.

Κλαψόμετρο: 10 πακέτα χαρτομάντηλα παρακαλώ.

 

 

 

 

 

The Light of a Firefly Forest

Η ταινία The Light of a Firefly Forest, είναι μία πολύ γλυκιά ταινία που θα αγγίξει κάθε πτυχή της καρδιάς σου. Η πρωταγωνίστρια μας, κάθε καλοκαίρι πάει διακοπές στον παππού της. Εκεί συναντάει ένα αγόρι με μία μάσκα που όμως είναι ένα πνεύμα του δάσους. Το κορίτσι δεν πρέπει να αγγίξει το αγόρι διότι θα εξαφανιστεί, αλλά του υπόσχεται ότι θα τον βλέπει κάθε καλοκαίρι.

Οι δύο πρωταγωνιστές περνάνε μαζί τα καλοκαίρια τους, μέχρι που η πρωταγωνίστρια φτάνει το αγόρι σε ηλικία. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα αρχίζουν και μπλέκονται μιας και η καρδιά δεν κοιτάει τίποτα. Απλά αγαπάει…

Κλαψόμετρο: ”Let’s hold hands…”

 

 

 

 

Tokyo Magnitude 8.0

Αυτό το ανιμε είναι ακριβώς όσα λέει ο τίτλος του. Ένας σεισμός ύψους 8 ρίχτερ έπληξε το Τόκυο και έφερε τρομερές καταστροφές. Οι πρωταγωνιστές μας, μας μαθαίνουν πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και πως όσα θεωρούσες δεδομένα, μπορούν να χαθούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Τι θα γινόταν όμως αν αποφάσιζες να ζήσεις; Πραγματικά;

Κλαψόμετρο: Για καταστροφή του κόσμου καλά πάω;




 

 

 

 

Neon Genesis Evangelion

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το υπέροχο anime που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια fans. Δεν θα σου πω παραπάνω, μιας και θέλω να το δεις για να κλάψεις και εσύ μαζί μου. Είναι από τα πιο συγκινητικά anime, σύμφωνα με τους fans αυτού του μοναδικού ανιμε. Ρίξε μία ματιά και αποφάσισε και εσύ.

Κλαψόμετρο: Ίσως να κλάψω και λίγο…ίσως πολύ.

 

 

 

 

Grave Of The Fireflies

Και για το τέλος σου άφησα αυτή τη ταινία που μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της, κλαις για κάνα μήνα. Είναι από τις πιο όμορφες ταινίες και διαδραματίζεται τη περίοδο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δείχνει με απίστευτη λεπτομέρεια τη φρίκη του πολέμου και το πόση δυστυχία μπορεί να φέρει στον κόσμο. Ο Seita και η Setsuko είναι τα άτομα που θα μείνουν μαζί σου σε αυτή τη περιπέτεια που κάνει μέχρι και τους πιο σκληρούς να λιώνουν στα πατώματα. Είναι σίγουρα από τα πιο συγκινητικά anime που έχουν γραφτεί ποτέ και όλη η ταινία είναι ένα διαμαντάκι για τη συλλογή σου.

Κλαψόμετρο: ”Why do fireflies have to die so soon?”



 

 

 

 

 

Ποιο από τα παρακάτω συγκινητικά anime έχεις δει και εσύ; Ποιο σου άρεσε περισσότερο;

 



 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *