Τρομακτικά anime ιδανικά για μία τέλεια βραδιά Halloween

tromaktika-anime-apopseis-animes-poio-na-deis-animagiagr

Μία λίστα γεμάτη με τρομακτικά anime που μπορείς να δεις σε μία βραδιά Halloween με τη παρέα σου ή και αν μπορείς, χωρίς.

 

Τρομακτικά anime για γερά στομάχια

scary-greek-anime-tromaktika-animes-seires-animagiagr



Μιας και πλησιάζει το Halloween, μου ήρθε η καταπληκτική ιδέα να κάτσω να δω κάποιο τρομακτικό ανιμε. Και μετά σκέφτηκα, γιατί δεν φτιάχνω μία λίστα με τρομακτικά anime για να διαλέξει κάποιος αυτό που του αρέσει;

Έτσι, στη παρακάτω λίστα θα βρεις κάποια από αυτά που μου φάνηκαν πιο ενδιαφέρον. Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες άλλα, αλλά ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος με αυτά που θα σου προτείνω. Επίσης, να ξέρεις ότι τα περισσότερα περιέχουν σπλατεριές και ghost hunting, οπότε ετοιμάσου να ζήσεις έντονα συναισθήματα.

 

 

 

 

Corpse Party: Tortured Souls (2013)

Το anime Corpse Party: Tortured Souls (2013)  Bougyakusareta Tamashii no Jukyou, είναι ένα από τα πιο γνωστά horror anime που κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα. Μπορεί να αποτελείται μόνο από 4 επεισόδια αλλά η πλοκή του μπορεί να σε κάνει να ανατριχιάσεις ολόκληρος.

Σε ένα Ιαπωνικό σχολείο, οι μαθητές αποφασίζουν να δώσουν έναν ”όρκο” στο τέλος της χρονιάς για να παραμείνουν για πάντα φίλοι. Ωστόσο, τι γίνεται όταν ανακαλύπτουν ότι αυτός ο όρκος δεν είναι αυτό που πίστευαν; Πόσο τρομακτικό είναι να βρίσκεσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν που έχει γίνει ένα ανατριχιαστικό έγκλημα και οι ψυχές των νεκρών να σε κυνηγάνε; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα σου απαντηθούν με τη προβολή αυτού του anime.

 

Είδος: Horror, Mystery, Supernatural

Επεισόδια: 4 (29 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+

 

 

 

 

 

Deadman Wonderland (2011)

 

 

Πώς θα ένιωθες αν μία συνηθισμένη σχολική μέρα, όλοι οι συμμαθητές σου σκοτώνονταν εκτός από σένα; Και σίγουρα ξέρεις ποιον θα κατηγορήσουν. Ωστόσο, πώς θα σου φαινόταν αν αντί να μπεις φυλακή, σε έβαζαν με το ζόρι να παίξεις ένα αιματηρό παιχνίδι σε ένα απομακρυσμένο νησί με δώρο τη ”ζωή σου”; Αυτό κι άλλα πολλά θα δεις σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ανιμε που θα σου κόψει την ανάσα. Επίσης, περιέχει πολύ σπλατεριά, γι’ αυτό να είσαι προετοιμασμένος.

 

Είδος:  Action, Horror, Sci-Fi, Supernatural

Επεισόδια: 12 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+




 

 

 

 

 

Elfen Lied (2004)

 

Η πρωταγωνίστρια μας Lucy, είναι ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί με ”ειδικές ικανότητες”. Για αυτόν τον λόγο, είναι αιχμάλωτη της κυβέρνησης από τότε που γεννήθηκε που της κάνουν πειράματα. Σε μία στιγμή , η Lucy καταφέρνει να δραπετεύσει από το νησί που τη κρατούσαν αιχμάλωτη αλλά τραυματίζεται στο κεφάλι. Αυτό το τραύμα την αναγκάζει να έχει 2 προσωπικότητες που τη μία όμως δεν μπορεί να την ελέγξει. Κατά τη διαφυγή της, πέφτει πάνω σε δύο μαθητές που τη βοηθάνε. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τη πραγματική φύση της Lucy και τι μπορεί να κάνει. Ετοιμάσου για ένα ανιμε γεμάτο σπλατεριές και σκηνές που σε σοκάρουν.



 

Είδος:  Action, Horror, Sci-Fi, Supernatural, Romance, Drama

Επεισόδια: 13 ( 25 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: Μόνο για ενήλικους

 

 

 

 

Hell Girl (2005–2006)

 

Τι θα σκεφτόσουν αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς να εκδικηθείς κάποιον/α; Θα έμπαινες στον πειρασμό και θα τολμούσες να ζητήσεις αυτή την εκδίκηση; Η πρωταγωνίστρια Ai Enma, μπορεί να πάρει εκδίκηση για σένα, ανεξάρτητα τον λόγο, αλλά με αντάλλαγμα τη ψυχή σου. Ένα ανιμε με διαφορετικές ιστορίες κάθε φορά που μπορεί να σου δείξει πού μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους για να πάρει εκδίκηση. Εσύ θα το δεις;

 

Είδος:   Horror, Supernatural, Mystery

Επεισόδια: 26 ( 25 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+




 

 

 

 

 

Japan Sinks: 2020 (2020)

 

Αν έψαχνες ένα anime με φυσικές καταστροφές και θανάτους πέρα από κάθε φαντασία, τότε πρέπει να δεις το Japan Sinks. Το ανιμε διαπραγματεύεται το τι θα γινόταν αν ξαφνικά ο κόσμος (ή η Ιαπωνία συγκεκριμένα), ”βυθιζόταν” μετά από ανεξέλεγκτους σεισμούς και καταστροφές. Οι πρωταγωνιστές μας προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που τους λέει ξεκάθαρα ότι δεν τους χρειάζεται για να επιβιώσει (τι μου θυμίζει). Το κατατάσσω στα πιο τρομακτικά anime , διότι δείχνει με μεγάλη πειστικότητα το τι θα μπορούσε να γίνει στον δικό μας κόσμο. Και πίστεψε με, είναι πολύ τρομακτικό…

 

Είδος:   Drama, Sci-Fi

Επεισόδια: 10 ( 25 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+

 

 

 

 

Junji Ito Collection (2018)

 

Αν θέλεις να ξεκινήσεις από ένα μικρό αλλά και πάλι τρομακτικό ανιμε, τότε το Junji Ito Collection (2018), είναι για σένα. Περιλαμβάνει μικρές ιστορίες με κεντρικό θέμα διάφορες δ@λοφονίες, φαντάσματα, θρησκείες κλπ, που θα σε κάνουν να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Για να τρομάξεις περισσότερο, μπορείς να διαβάσεις το manga.



 

 

Είδος:   Drama, Horror, Mystery, Supernatural

Επεισόδια: 12 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+

 

 

 

 

 

Paranoia Agent (2004)

 

Αν ψάχνεις ένα anime με blowmind περιεχόμενο και σκηνές που θέλεις λίγο να τις κατανοήσεις, τότε αυτό είναι το anime που πρέπει να δεις. Σε μία μικρή συνοικιακή πόλη, κυκλοφορεί ένας δ@λοφόνος που δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η πλοκή, οι πρωταγωνιστές και όλα τα σκηνικά μπορούν να σε μπερδέψουν και να σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου. Αλλά στο τέλος θα καταλάβεις, ότι τίποτα δεν είναι όπως το νόμιζες. Ένα σίγουρα τρομακτικό ανιμε που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

 

 

Είδος:   Horror, Police, Psychological

Επεισόδια: 13 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+ (σε κάποιες χώρες προτείνεται μόνο σε ενήλικους)




 

 

 

 

 

 

Sankarea (2012)

 

Ίσως αυτό το ανιμε να ανήκει στα τρομακτικά anime, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Συνδυάζει το romance με το horror με λίγο comedy και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Πόσο παράξενο είναι να θέλεις ένα κορίτσι που να είναι ζόμπι; Καθόλου παράξενο έτσι; Αυτό λέω και γω! Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να κάνει τους ν@κρους, ζόμπι και το κάνουμε ολόκληρο θέμα δηλαδή. Τς τς τς…

Και που λες αν θέλεις ένα ανιμε με ζόμπι, μαθητές λυκείου κι άλλα πολλά, τότε δες το Sankarea και θα το λατρέψεις.

 

Είδος:   Horror, Comedy, Romance, Supernatural

Επεισόδια: 12 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+ (σε κάποιες χώρες προτείνεται μόνο σε ενήλικους)

 

 

 

Mirai Nikki

 

To Mirai Nikki ήταν από τα πρώτα ανιμε που είδα και δεν είχα προσέξει ότι ανήκει στα τρομακτικά anime… μα πόσο πιο αφελής; Aυτό το ανιμε περιλαμβάνει τα πάντα όλα και σίγουρα θα το λατρέψεις. Σπλατεριές αβέρτα, περιπέτεια πέρα από κάθε φαντασία, έναν Θεό που σκοτώνει Θεούς και μία κοπέλα που σε λατρεύει ΑΛΛΑ θέλει να σε σκοτ@σει κιόλας! Τι πιο τέλειο ρε παιδί μου; Καλά για το opening και γενικά το όλο style, δεν το συζητώ, είναι από τα καλύτερα του είδους του.

 

Είδος:   Horror, Action, Mystery, Supernatural, Suspence

Επεισόδια: 26 ( 23 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+ (σε κάποιες χώρες προτείνεται μόνο σε ενήλικους)

 

 

 

 

 

Tokyo Ghoul (2014)

 

Η ιστορία αυτού του ανιμε, εξελίσσεται γύρω από τον πρωταγωνιστή της Kaneki. O Kaneki , πέφτει θύμα από ένα ”ghoul” που τον μεταμορφώνει σε ghoul. Από εκεί και έπειτα η ζωή του αλλάζει τελείως και δεν είναι πια ο ίδιος. Ένα από τα πιο περιζήτητα και διάσημα άνιμε και κυρίως ανήκει στα αρκετά τρομακτικά anime λόγω του περιεχομένου του. Αξίζει να το δείτε!

 

Είδος:   Horror, Action, Mystery, Supernatural, Mystery

Επεισόδια: 12 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+ 




 

 

 

 

When They Cry: Higurashi (2006)

 

Αυτό το ανιμε είναι κυριολεκτικά το ”δεν είναι αυτό που φαίνεται”. Δεν θέλω να σου πω πολλά για αυτό το ανιμε μιας και θέλω να δω την έκπληξη σου μόλις συνειδητοποιήσεις τι βλέπεις.  Άραγε τι μπορεί να πάει στραβά όταν μετακομίζεις σε μία καινούρια πόλη; Τίποτα έτσι; ΣΩΣΤΑ.

 

Είδος:   Horror, Psychological

Επεισόδια: 26 ( 24 λεπτά το καθένα)

Ηλικία: 17+ 

 

 

 

 

 

Ποιο από τα παραπάνω τρομακτικά anime έχεις δει και εσύ; Ποιο θα μπει σίγουρα στη λίστα σου;



 

 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *