Squid Game : Μία άποψη για τη διάσημη σειρά που δεν περίμενες

squid-game-i-apopsi-mou-seires-tainies-netflix-proti-sezon-paixnidi-tou-kalamariou-animagiagr

 Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις μία λίγο πιο διαφορετική άποψη για το Squid Game που ίσως να μην περίμενες. Ίσως όμως και να συμφωνείς μαζί μου.

 

Η άποψη μου για το Squid Game

squid-game-paixnidi-tou-kalamariou-greek-opinion-apopsi-mou-seires-netflix-animagiagr

 

Ήρθε εκείνος ο καιρός που, επιτέλους, μετά από καιρό εμφανίστηκε μία καλή σειρά. Βασικά, το Squid Game είναι η σειρά που έχει προκαλέσει χαμό σε όλο τον κόσμο και έχει σπάσει τα ταμεία. Είναι η πρώτη σειρά στο Netflix και σίγουρα κάποιος φίλος/η σου, το έχει δει ήδη.

Μέσα σε αυτούς τους φίλους, είμαι και εγώ μιας και είχα την απορία να δω γιατί γίνεται τόσο ντόρος για μία σειρά, ανεξάρτητα από το είδος της. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει μιας και είδαμε και τα 9 επεισόδια της πρώτης σεζόν μαζί με τον αδερφό μου μέσα σε 1 μέρα. Για τέτοιο κόλλημα μιλάμε…

Και είπα μιας και την είδα, δεν λέω και την άποψη μου για όποιον/α θέλει να τη διαβάσει; Πού ξέρεις; Μπορεί να βρεις κάτι χρήσιμο μιας και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη μέσα από τα δικά μου γούστα.

 




 

 

 

Πληροφορίες για τη σειρά

plirofories-gia-to-squid-game-paixnidi-tou-kalamariou-seires-netflix-korea-animagiagr

 

Το Squid Game  (Παιχνίδι του Καλαμαριού) είναι μία Κορεάτικη σειρά δράσης και μυστηρίου που την έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Χουάνγκ Τόνγκ-χιουκ. Αποτελείται από 9 επεισόδια με διάρκεια 1 ώρας το καθένα. Έχουν ακουστεί πολλές φήμες ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν μέσα στο 2022, αλλά όχι κάτι σίγουρο.

Η σειρά Squid Game,  κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, από το Netflix και από τη πρώτη στιγμή είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που έχουν βγει, η συγκεκριμένη σειρά ήταν έτοιμη από το 2009, αλλά καμία εταιρεία δεν ήθελε να την αναλάβει, λόγω του περιεχομένου της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον μεγάλο θρίαμβο του Netflx 12 χρόνια μετά.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν πολύ γνωστά ονόματα του Κορεάτικου κινηματογράφου που έχουν παίξει σε μεγάλες Κορεάτικες επιτυχίες. Οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι: Λι Τζονγκ-Τζε, Παρκ Χάε-σου, Γουί Χα-τζουν.

 




 

 

 

 

 

Μία μικρή περίληψη χωρίς Spoilers

Και λέω χωρίς spoilers γιατί ξέρω ότι πολλοί/ες από εσάς θα θέλετε να δείτε αυτή τη σειρά. Ωστόσο, θα σου πω μία μικρή περίληψη για να ξέρεις τι να ΄΄περιμένεις”. Αλλά σίγουρα δεν θα πιστεύεις ότι κι αν δεις από το ”Παιχνίδι του Καλαμαριού”.

Λοιπόν, φαντάσου ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις έναν ”εθισμό”. Αυτός ο εθισμός έχει ως αποτέλεσμα να χρωστάς πολλά λεφτά και να έχεις ”μπλέξει” σε καταστάσεις που δεν ήθελες. Είσαι στο χείλος του γκρεμού χωρίς να ξέρεις πως να ξεφύγεις, αλλά ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή σου κάποιος που σου υπόσχεται ότι θα σου δώσει πολλά λεφτά, αρκεί να δεχτείς να παίξεις μαζί του ένα παιχνίδι.

Οι συγκυρίες σε ”αναγκάζουν” να δεχτείς μετά από πολύ σκέψη, αλλά καταλαβαίνεις ότι κανείς ουσιαστικά δεν σε ανάγκασε για καμία από τις αποφάσεις που έχεις πάρει στη ζωή σου. Ακόμα και σε αυτό το ”παιχνίδι”, έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις, αλλά ξέρεις ότι δεν θέλεις.

Και αφού δέχεσαι να παίξεις το ”παιχνίδι του Καλαμαριού”, αρχίζει μία περιπέτεια που δεν περίμενες ποτέ. Γιατί τώρα πια δεν έχουν σημασία τα χρήματα που θα κερδίσεις, αλλά η ζωή σου. Ή μάλλον όχι; Πόση ”αξία” έχει η δική σου ζωή σε σχέση με κάποιου άλλου; Πόσα θα θυσίαζες για τη δική σου ζωή;

Μία απίστευτη σειρά που περνάει πολλά μηνύματα και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος της. Δεν θα τη πρότεινα σε άτομα μικρής ηλικίας μιας και περιέχει κάποιες σκηνές βίας που δεν θα έπρεπε να τις δουν μικρά παιδιά. Ωστόσο, αν είσαι 16+ ήρθε η ώρα να δεις τη σειρά.

 



 

 

 

Η δική μου γνώμη και συμπέρασμα για τη σειρά

apopseis-gnomi-mou-gia-tosquid-game-seira-netflix-korea-animagiagr

Η αλήθεια είναι ότι με τον τόσο ντόρο που έγινε, είχα μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη σειρά και ναι! Για πρώτη φορά δεν έπεσα έξω. Η σειρά είναι όσο τέλεια την χαρακτηρίζουν αλλά σε κάποια σημεία με άφησε λίγο αδιάφορη εως και δυσαρεστημένη. Ωστόσο, όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις και όλες είναι σεβαστές.

Και όχι δεν μιλάω για ολόκληρη τη σειρά, αλλά για το τέλος της. Το σημείο που με έκανε να αναρωτηθώ ,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ,  ήταν κυρίως το τέλος, που το θεώρησα ανώφελο και ανούσιο σε πολλά σημεία. Δεν θα πω συγκεκριμένα τι δεν μου άρεσε, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο και πιο όμορφα δομημένο όσον αφορά τις τελευταίες σκηνές. Ωστόσο, σταυρώνω τα χέρια μου και περιμένω τη δεύτερη σεζόν (αν βγει), μιας και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα που πιστεύω ότι το έκαναν επίτηδες για να δώσουν πιο πολύ έμφαση στη δεύτερη σεζόν.

 

Παρόλο που το τέλος με ξάφνιασε, σίγουρα η υπόλοιπη σειρά ήταν ένα διαμαντάκι. Σκηνοθεσία και πλάνα απίστευτα. Η μουσική σε έκανε να νιώθεις ότι παίζεις εσύ μέσα στη σειρά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τραγουδάκι της πρώτης δοκιμασίας με το κοριτσάκι; Εγώ όχι πάντως.

Η επιλογή των ηθοποιών και χαρακτήρων ήταν τέτοια, έτσι ώστε να μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους και να ρίξεις το κλάμα της αρκούδας. Η εναλλαγή σκηνών και χρωμάτων ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε κανείς για να βιώσει όσα γίνονταν εκείνη τη στιγμή.

 

ithopoioi-koreates-squid-game-seira-netflix-animagiagr

 

Ακόμα και οι ”κακοί” ήταν τόσο καλά επιλεγμένοι που σε κάποια φάση καταλάβαινες, ότι μπορεί και να μην ήταν όντως αυτοί οι ”κακοί” του παιχνιδιού.  Αυτό συνέβη και με τους ”καλούς” που μπορούσαν να αλλάξουν πρόσωπο, ανάλογα τη περίσταση και το συμφέρον τους.

 




 

 

Τα μηνύματα που περνάει η σειρά, είναι άπειρα και τα βρίσκεις διάσπαρτα σε όλη τη διάρκεια της.

Μιλάει για τη φύση του ανθρώπου και τα όρια που έχει ο καθένας μας. Για το τι μπορεί να αναγκαστεί να κάνει ένας άνθρωπος, ανάλογα τη περίσταση που βιώνει. Μας δείχνει το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και η φιλία και το ότι τα λεφτά είναι ένα τίποτα μπροστά στην αγάπη των ανθρώπων που αγαπάς. Επίσης, το ότι πρέπει να ζεις τη κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου και να δείχνεις την αγάπη σου, γιατί η ζωή μας είναι πολύ εύθραυστη και μικρή. Άλλο ένα σημαντικό μάθημα που αναγνώρισα είναι ότι κανείς και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο πραγματικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα. Επίσης, κατάλαβα πόσο ανώφελο είναι να μισούμε, να μην λέμε όσα σκεφτόμαστε και να κρύβουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Διότι στο τέλος, θέλοντας και μη, μένεις εσύ και ο εαυτός σου. Το Squid Game είναι μία μικρογραφία της εποχής μας. Αν σκεφτείς καλά, θα καταλάβεις τι εννοώ και το πόσο ταυτιζόμαστε με τη σειρά.

 

seira-netflix-squid-game-apopsi-greek-animagiagr

 

Περιμένω πως και πως να βγει η δεύτερη σεζόν για να ξανανιώσω πάλι τι σημαίνει να βλέπεις μία ολοκληρωμένη και καλογραμμένη σειρά.

Η σειρά Squid Game, είναι μία σειρά που θα τη ξαναδώ σίγουρα, και τη προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις ηλικίες. Θα πάρει ένα 8,5/10 από εμένα, μόνο και μόνο για το τελευταίο επεισόδιο.

 

 

Εσένα πώς σου φάνηκε; Έχεις δει το Squid Game ?

 

 



 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *