Ο μυστήριος Warlord Crocodile και η πολυτάραχη ζωή του

warlord-crocodile-sir-chichibukai-one-piece-anime-xaraktires-animagiagr

Τι ξέρουμε για τον Warlord Crocodile από το One Piece; Ποια μυστικά κρύβει και τι γνωρίζουμε για τη ζωή του; Γράφει ο Νίκος Μακροδήμος.

 

Warlord Crocodile One Piece

sir-crocodile-warlord-one-piece-anime-chichibukai-alabasta-arc-animagiagr

Ο Sir Crocodile είναι πρώην αρχηγός του Baroque Work και πρώην Shichibukai. Είναι πρώην κακός που έγινε αντι-ήρωας του One Piece. Ήταν ο πρώτος Shichibukai που ηττήθηκε από τον Monkey D. Luffy. Κλειδώθηκε στο επίπεδο 6 του Impel Down μέχρι να ελευθερωθεί μαζί με τον Jinbei από τους Luffy και Ivankov. Μετά τον πόλεμο, αυτός και ο Daz Bones είναι στον νέο κόσμο και έγιναν εχθροί της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και του Ναυτικού αφού διέφυγαν από το Impel Down. 

 

 

Προσωπικότητα

Ο Warlord Crocodile έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι σίγουρος για τον εαυτό του και για τις ικανότητες του. Η μεγάλη του δύναμη φαίνεται όταν νικά τον Luffy δύο φορές, σχεδόν τον σκότωσε και τις δύο . Του αρέσει να παίζει με πιο αδύναμους αντιπάλους, συχνά χαμογελά και γελάει ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της μάχης. Ωστόσο, λόγω της υπερβολικής εμπιστοσύνης του, υποτίμησε σοβαρά τη θέληση του Luffy, και αυτό τελικά οδήγησε στην ήττα του. Η προθυμία του να σκοτώσει δείχνει την άθλια φύση του και δεν σκέφτεται δύο φορές για την καταδίκη ενός άλλου σε θάνατο.

Είναι επίσης πολύ γρήγορος να θυμώσει αν κάποιος τον προσβάλει ή γελοιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Crocodile είπε στην Nico Robin ότι σκότωσε όλους όσοι τον είχαν προσβάλει. Αυτή η ευερεθιστότητα παρατηρείται για πρώτη φορά όταν ο Sanji τον προκαλεί από το Den Den Mushi. Εμφανίζεται πιο ξεκάθαρα κατά την πρώτη του μάχη με τον Luffy. Όταν ο Luffy τον χαρακτήρισε ηλίθιο, έριξε το πούρο του και απείλησε να σκοτώσει την Robin για πλάκα. Για να είμαστε δίκαιοι, με την παραδοχή του, δεν είναι πάντα λογικός.

Παρά την χαμηλή ανοχή του για να δέχεται προσβολές, έχει τη συνήθεια να προσβάλλει άλλους και συχνά χρησιμοποιούσε τη λέξη «άχρηστος» για να αναφερθεί στους απελπισμένους αγώνες των εχθρών του. Αν και φαίνεται ότι έχει αλλάξει αυτή τη συνήθεια ελαφρώς από την μάχη του με τον Luffy. Ο Crocodile είναι γνωστό ότι προσβάλλει τους άλλους και γενικά υπονοεί ότι είναι πολύ κατώτεροι από αυτόν, είτε πολεμάει έναν αρχάριο είτε έναν συνάδελφο Shichibukai. Δηλαδή τον Donquixote Doflamingo, ο οποίος είχε bounty σχεδόν 300.000.000 υψηλότερο από το δικό του. Η ικανότητα του Crocodile να κοιτάζει αφ’υψηλού τους άλλους είναι τόσο υψηλή που είπε ακόμη και στον Dracule Mihawk να «προσέξει».

crocodile-warlord-sir-one-piece-anime-alabasta-arc-animagiagr

 

Εάν ο Crocodile είναι εξαιρετικά θυμωμένος ή ενοχλημένος με το θύμα του, σπάνια θα τους σκοτώσει κατευθείαν. Τους αφήνει να υποφέρουν καθώς πεθαίνουν αργά. Αυτό αποδείχθηκε κακή συνήθεια και τελικά οδήγησε στην ήττα του. Στον πρώτο και δεύτερο αγώνα του με τον Luffy, αντί να τον σκοτώσει αμέσως, άφησε τον Luffy να υποφέρει. Αυτό επέτρεψε στον Luffy να επιστρέψει και τελικά να τον νικήσει. Αυτή η συνήθεια, μαζί με την απόλυτη τύχη, είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους ο Luffy έζησε.
Αυτό επέτρεψε επίσης στον Mr 3 να επιβιώσει από την προσπάθεια του Crocodile να τον ταΐσει στο Bananawani. Ο Warlord Crocodile δεν δείχνει συναισθηματική ανησυχία για κανέναν από τους υφισταμένους του. Είναι απόλυτα πρόθυμος να τους θυσιάσει για να επιτύχει τις φιλοδοξίες του. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι η επιχείρηση Utopia, όπου κάθε μέλος του Baroque Works στην Alubarna, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων υπαλλήλων αξιωματικών, θα είχε σκοτωθεί από την προκύπτουσα έκρηξη πυροβόλων με τον Mr 3 και την Nico Robin. Δεν έδειξε αληθινή προσκόλληση, στοργή ή εμπιστοσύνη προς αυτούς τους ανθρώπους και τους είδε μόνο σαν πιόνια.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Warlord Crocodile μπορεί να μην είναι απολύτως απρόσβλητος από την ιδέα του σεβασμού κάποιου άλλου από τον εαυτό του. Έχουμε δει ότι ο Warlord Crocodile στερείται σχεδόν κάθε κώδικα τιμής. Ένα από τα λίγα υπολείμματα τιμής που έδειξε ποτέ ήταν στην τρίτη του μάχη με τον Luffy. Κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι ο Luffy άξιζε έναν αξιοπρεπή θάνατο από τον δηλητηριώδες γάντζο του. Λόγω της κατάστασης τη στιγμή της μάχης, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πράξη σκληρότητας από την τιμή του, αλλά φαίνεται να θεωρεί σπάνια τη χρήση του δηλητηριώδες γάντζου του ως φόρο τιμής στην επιμονή του Luffy.

Ως άλλο παράδειγμα της διαστρεβλωμένης αίσθησης τιμής του, αφού ο Whitebeard τραυματίστηκε από τον Squard,  αρνήθηκε να τον πολεμήσει σε αυτή την αποδυναμωμένη κατάσταση. Ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει αμέτρητους ανθρώπους αντί να τους εμπιστευτεί . Προχωράει τόσο πολύ ώστε να χλευάζει αυτούς που παλεύουν για άλλους, κάνοντας τις ήττες τους ακόμη πιο σκληρές.
 

 

Abilities and Powers του Warlord Crocodile

Ο Warlord Crocodile είναι εξαιρετικά έξυπνος και πονηρός, κάτι που προκύπτει από την ικανότητά του να ηγείται του Baroque Works. Διατηρώντας παράλληλα την Παγκόσμια Κυβέρνηση εντελώς στο σκοτάδι για το τι έκανε και έκανε τον εαυτό του να γίνει ήρωας στα μάτια των ανθρώπων. Είναι επίσης ειδικευμένος στο να δημιουργεί σχεδόν άψογα σχέδια και να παρατηρεί πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είχαν παρατηρήσει. Ολόκληρο το Alabasta Arc αποτελεί απόδειξη της στρατηγικής και των χειρισμών του Crocodile. Κατάφερε να διατηρήσει με επιτυχία τον έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στο “Baroque Works” για μια περίοδο ετών, διατηρώντας ταυτόχρονα την πραγματική του ταυτότητα ως Shichibukai κρυμμένη από όλους εκτός από την Nico Robin.

Ταυτόχρονα, προσπάθησε να επιτύχει υψηλό επίπεδο σεβασμού και κύρους μεταξύ των πολιτών της Alabasta ως «σωτήρα» τους, σκοτώνοντας βάναυσα τυχόν επίδοξους εισβολείς ή πειρατές. Εκτός του ότι έχει μεγάλη εμπειρία από τα χρόνια του ως πειρατής, φαίνεται να έχει καλύτερη κατανόηση των Devil Fruits από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι. Όπως αποδεικνύεται από την κυριαρχία του στις δυνάμεις του τύπου Logia. Αποκάλυψε επίσης ότι οι Jailer Beasts ήταν στην πραγματικότητα “Αφυπνισμένοι” Zoan Users σε μια εποχή που κανείς γύρω του δεν είχε καν συνειδητοποιήσει ότι ήταν Devil Fruit Users.
warlord-crocodile-abilities-powerd-dfs-one-piece-anime-animagiagr

Νίκησε τον Luffy τουλάχιστον δύο φορές πριν από την ήττα του. Στην πραγματικότητα, αν όχι για την καλή του τύχη και τη βοήθεια που έλαβε από πολλά άτομα, ο Luffy θα είχε σκοτωθεί και στις τρεις μάχες. Τον κάρφωσε με τον γάντζο του ο οποίος διαπέρασε τον Luffy (και στη συνέχεια διασώθηκε από την Nico Robin). Αφυδατώθηκε (και στη συνέχεια αναβίωσε από το δικό του Water Water Pistol). Και δηλητηριάστηκε (και στη συνέχεια έλαβε το αντίδοτο από την Robin.) Επιπλέον, εάν το αίμα του Luffy δεν είχε χρησιμεύσει ως τρόπος για να ακυρώσει την άμυνα του Crocodile ο οποίος είναι Logia-Type και αν η Robin δεν είχε προμηθεύσει τον Luffy με το αντίδοτο στο δηλητήριο του γάντζου του, η τρίτη μάχη θα ευνοούσε επίσης τον Crocodile.

Ως πρώην Shichibukai, ο Crocodile είναι αρκετά ισχυρός για να αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ήταν ο Shichibukai με το δεύτερο χαμηλότερο bounty εκείνη τη στιγμή (81.000.000). Με την Hancock να έχει το χαμηλότερο, αν και κατείχε τον τίτλο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που ένα τόσο χαμηλό bounty θα ήταν πλέον ξεπερασμένο. Πράγματι, όταν ο Crocodile απογυμνώθηκε από το καθεστώς Shichibukai και μεταφέρθηκε στο Impel Down, τοποθετήθηκε στο Επίπεδο 6, όπου κρατούνται οι χειρότεροι εγκληματίες στον κόσμο.

 

 

Devil Fruit

Ο Crocodile έχει φάει ένα Devil Fruit κατηγορίας Logia, το Suna Suna no Mi. Μπορεί να μετατραπεί σε άμμο. Μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από τους εχθρούς και να μετατρέψει τους βράχους, τη γη και τα δέντρα σε άμμο. Ως Logia, οι φυσικές επιθέσεις είναι άχρηστες εναντίον του. Εξαιρούνται οι επιθέσεις Haki και νερού (Βλέπε Luffy) (Seastone).

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.

 

  

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *