Αυτές οι αγαπημένες ταινίες της Disney που μας μεγάλωσαν

agapimenes-tainies-disney-movies-memories-greek-logia-anamniseis-animagiagr

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις κάποιες δικές μου αγαπημένες ταινίες της Disney που μέχρι και σήμερα τις αγαπάω και θα τις αγαπάω για πάντα.

 

Οι ονειρεμένες ταινίες της Disney

animagiagr-disney-movies-agapimenes-tainies-memories-anamniseis

Οι αγαπημένες μου ταινίες από πολύ μικρή, είναι αυτές της Disney. Θυμάμαι τότε που ήμουν παιδάκι που είχα όλες τις κασέτες και τις έβαζα στο τότε βίντεο που όλοι είχαμε σπίτι μας. Το πόσες όμορφες αναμνήσεις έχω δεν περιγράφεται. Τα μεσημέρια μετά το σχολείο έτρεχα σπίτι να τις ξαναδώ για πολλοστή φορά και η χαρά μου ήταν τεράστια.

Μέχρι και σήμερα έχω αγαπήσει όλες τις ταινίες της Disney αλλά υπάρχουν κάποιες που έχουν σημαδέψει τη ψυχούλα μου και θα στις δείξω παρακάτω. Ειδικά οι ελληνικές διασκεύες και όλα αυτά τα υπέροχα γραφικά. Για να δούμε πόσο μπορείς να ταυτιστείς μαζί μου και ποιες θυμάσαι και εσύ. Επίσης, στη λίστα θα βρεις πολλές καινούριες ταινίες της Disney που έχω αγαπήσει πολύ.




 

 

 

Hercules – Ηρακλής

Τι να πρωτοπώ για αυτό το αριστούργημα της Disney. Είναι η αγαπημένη μου ταινία από τότε που την ανακάλυψα και τα πάντα με εκπλήσσουν όσες φορές και να τη δω. Ξέρω όλα τα λόγια των χαρακτήρων απ’έξω και οι ελληνικές διασκευές (βλέπε Σχοινάς, Ρουβάς κλπ), μου έχουν μείνει χαραγμένες καλά στη καρδούλα μου. Α και μην ξεχάσω...”Λέγε με Φιλ”.

 

 

 

Mulan – Μουλάν

Η ιστορία της αγαπημένης μου Μουλάν, μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να σου περάσει. Μα να πω τι για αυτό το αριστούργημα; Τα σκηνικά. οι χαρακτήρες, οι ελληνικές διασκευές των τραγουδιών, τα αισθήματα, τα πάντα όλα σε ταξιδεύουν σε μία μαγευτική εποχή. Και ο Μουσού είναι ότι καλύτερο υπάρχει στη Disney.

 

 

 

 

Treasure planet – Ο πλανήτης των θησαυρών

Ίσως αυτή η ταινία, δεν σου θυμίζει πολλά, ίσως και ναι. Αλλά εγώ μέχρι και σήμερα δεν έχω ξεχάσει τη μελωδική προσθήκη του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο soundtrack της ταινίας και τα συναισθήματα που μου δημιούργησε. Ήταν από τις πρώτες ταινίες που η Disney έδωσε το ”κάτι παραπάνω” σε σχέδιο και σκηνικά και πιστεύω το απογείωσε. Επίσης, η συγκλονιστική σχέση των πρωταγωνιστών, άφησε ένα μικρό ”κρακ” στη καρδιά μου.

 

 

 

 

Atlantis- Ατλαντίδα

Η φανταστική αυτή ταινία είναι ένα τεράστιο όνειρο που κάποια στιγμή θα ήθελες να γίνει πραγματικότητα. Η μυστήρια πόλη της Ατλαντίδας που η Disney μεταμορφώνει σε ένα απίστευτο οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Από τις πιο όμορφες ταινίες της Disney για μένα. Αν δεν την έχεις δει, πρέπει σίγουρα να ρίξεις μία ματιά.



 

 

 

 

Anastasia- Αναστασία

Αυτή η ταινία μου προκαλεί ένα συναίσθημα νοσταλγίας. Κάθε φορά που ακούω την ελληνική διασκευή της Μαντώς, ανατριχιάζει όλο μου το είναι. Σε συνδυασμό με την αληθινή ιστορία των Ρομανοφ, αυτή η ταινία είναι, ήταν και θα είναι από τις πιο αγαπημένες μου.

 

 

 

 

Beauty and the Beast- Η Πεντάμορφη και το τέρας

Και ποιος δεν έχει δει τη Πεντάμορφη και το τέρας; Προσωπικά αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η μουσική της ταινίας, όπως και οι μαγεμένοι υπηρέτες του κάστρου που μου πρόσφεραν άπειρο γέλιο. Επίσης, είναι η κατάλληλη ταινία για να δεις τα Χριστούγεννα με την οικογένεια σου.




 

 

 

Tarzan- Ταρζάν

Το αγαπημένο μας αγόρι της ζούγκλας, έχει αγαπηθεί όσο τίποτα άλλο. Οι περιπέτειες του με ταξίδευαν και τα ελληνικά τραγούδια πάντα μου άρεσαν. Επίσης, με έκανε να αγαπήσω λίγο παραπάνω τη φύση και τα πλάσματα της. Ο Ταρζαν, το πιο ελεύθερο πνεύμα στην ιστορία της Disney.

 

 

 

Ariel The Little Mermaid – Αριελ η μικρή γοργόνα

Η Άριελ ήταν η αγαπημένη μου κοκκινομάλλα γοργόνα που με ταξίδευε με τη φωνή της. Για κάποιο λόγο η Ούρσουλα μου άρεσε και ο Φούσκας ήταν από τους πιο αγαπημένους μου. Έχεις ταξιδέψει και εσύ με την Άριελ;

 

 

Lion King – Ο βασιλιάς των λιονταριών

Έλα τώρα, παραδέξου το , όλοι έχουμε κλάψει με τον Μουφάσα. Ήταν από τα πρώτα μας ψυχολογικά που αποκτήσαμε ως παιδιά και ξέρεις κάτι; ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΕΙ ΜΟΥΦΑΣΑ. Αλλά επίσης, ποιος δεν έχει αγαπήσει τον Τιμόν και τον Πούμπα και το Χακουνα Ματατα τους;  Τι υπέροχη φράση!

 

 

 

 

Aladdin – Αλλαντίν

Το Τζίνι είναι όλη η ταινία κατά τη γνώμη μου. Πόσο γέλιο  έχω ρίξει με τις ατάκες του και πόσο όμορφη ταινία είναι. Καλά δεν ξεχνάμε και τον Τζαφάρ με την απεριόριστη αλαζονεία του. Τον αγαπώ. Και ποιος δεν θα ήθελε και ένα μαγικό χαλί δηλαδή;

 

 

Aristocats- Αριστόγατες

Ποιος δεν έχει αγαπήσει αυτές τις υπέροχες γατούλες που μας έκλεψαν τη καρδιά; Είμαι ένας γάτος, γάτος μουστακάτος λοιπόν και έλα να χορέψουμε.



 

 

 

 

The Hunchback Of Notre Dame – Η Παναγία Των Παρισίων

Μία ταινία της Disney που σε αγγίζει περισσότερο από πολλές άλλες. Ο Κουασιμόδος με την αγνή και μεγάλη καρδιά του που μπορεί να χωρέσει τους πάντες και η Εσμεράλδα που είναι μία υπέροχη ηρωίδα για μία τέτοια ταινία. Επίσης, δεν ξεχνάμε τη φανταστική ερμηνεία του Σάκη Ρουβά που απογείωσε όλες τις ελληνικές διασκευές της ταινίας.

 

 

 

Emperor’s New Groove – Ο αυτοκράτορας έχει κέφια

Αχ αυτός ο Γκούσκο και το γέλιο που μας έχει χαρίσει. Και ποιος δεν αγάπησε την Ίζμα και τον Κρόνκ και τις περιπέτειες τους; Θες να γελάσεις; Ο αυτοκράτορας έχει κέφια είναι από τις ταινίες της Disney που θα σε κάνει να κλάψεις από τα γέλια.

 

 

 

 

Frozen I and II – Ψυχρά και ανάποδα 1 και 2

Το Frozen είναι από τις πιο καινούριες ταινίες της Disney που δεν περίμενα με τίποτα ότι θα με αγγίξουν τόσο. Αγάπησα τρελά τη πρώτη αλλά η δεύτερη έκατσε στη ψυχή μου και δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα. Ειδικά το τραγούδι  παραπάνω, με έχει κάνει να κλαίω κάθε φορά που το ακούω. Αν είσαι από τους ελάχιστους που δεν έχουν δει ακόμα το Frozen, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

 

 

 

Moana – Βαιάνα

Πόσο με άγγιξε η Βαιάνα, δεν λέγεται. Μιλάει για την ελευθερία και το ”καθήκον”. Για την σχέση που έχουμε με την οικογένεια μας και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Η περιπέτεια της Βαιάνα (Moana), είναι από τις περιπέτειες που με άγγιξε και λάτρεψα. Και ο Μάουι είναι λατρεία και το χιούμορ του είναι μοναδικό. Επίσης, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…




 

 

 

Tangled – Μαλλιά κουβάρια

Η αγαπημένη μας Ραπουνζέλ που μας έχει γεμίσει άπειρα συναισθήματα. Μία ταινία με γέλιο, συγκίνηση, αγάπη, άγχος, λύπη, όπως όλες οι αγαπημένες μας ταινίες της Disney. Μία τόσο μαγική ταινία.

 

 

Inside Out – Τα μυαλά που κουβαλάς

Και άφησα για το τέλος, δύο ταινίες που με άγγιξαν πιο πολύ από όλες. Τα μυαλά που κουβαλάς είναι η ταινία που σου περνάει άπειρα μηνύματα, όπως και όλες οι ταινίες της Disney. Μία ταινία που πρέπει να τη δουν μικροί και μεγάλοι. Σε ευχαριστώ Disney για όλα όσα μου έμαθες.

 

 

 

 

Coco- Coco

Και τώρα όσο γράφω αυτό το κείμενο, απλά θα κλαίω. Θυμήσου με…η αγάπη μας κρατάει… θα σ’ έχω μέσα στη καρδιά και ας είμαι μακριά… Καλά είμαι! Mama Coco θα σε θυμάμαι για πάντα…και εσένα και τη πιο όμορφη ταινία που έχει βγει ποτέ. Να τη δεις χθες, αν δεν την έχεις δει ήδη. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο…

 

 

 

 

Σίγουρα έχω ξεχάσει κάποιες ταινίες της Disney που έχω αγαπήσει πάρα πολύ. Κάποιες από αυτές είναι Ο Νεμο και το Ψάχνοντας τη Ντόρι, όπως και οι Απίθανοι. Όπως και κάποιες παλιές, όπως η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη, αλλά σε αυτό το άρθρο έβαλα όσες με έχουν αγγίξει πραγματικά και μου πρόσφεραν γέλιο και άπειρα συναισθήματα. Βεβαίως και όλοι μας έχουμε διαφορετικά γούστα και περιμένω να μου πεις και τη δική σου αγαπημένη ταινία της Disney. Επίσης, ποιες από αυτές τις ταινίες της Disney έχεις δει και εσύ;



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυτές οι αγαπημένες ταινίες της Disney που μας μεγάλωσαν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *