Τα βιβλία του Harry Potter που με μεγάλωσαν και θα αγαπώ για πάντα

harry-potter-vivlia-kritiki-jk-rowling-hogwarts-books-animagiagr

Άραγε πώς ένα βιβλίο μπορεί να παραμείνει χαραγμένο στη καρδιά σου; Έτσι ακριβώς έχουν παραμείνει στη δική μου τα βιβλία του Harry Potter.

 

Τα αγαπημένα μου βιβλία του Harry Potter

vivlia-harry-potter-jkrowling-kritiki-xari-potter-apopsi-animagiagr

 

Έτσι όπως καθάριζα τα βιβλία μου που τα έχω στοιβαγμένα στη βιβλιοθήκη, έπεσα πάνω στα αγαπημένα μου. Μπορεί να έχω βιβλία όλων των ειδών αλλά τα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν μία ιδιαίτερη θέση στη ψυχή μου. Σε αυτό το κείμενο δεν θα διαβάσεις πολλά, αλλά θα διαβάσεις σίγουρα το πως μεγάλωσα με συντροφιά τις περιπέτειες του Χάρι και των φίλων του και το πως ένα απλό βιβλίο με βοήθησε να αλλάξω τη ζωή μου. Και συγκεκριμένα, με προστάτευσε από τον κόσμο των Μάγκλ που μέχρι και σήμερα απεχθάνομαι. Αλλά έτσι δεν είμαστε όλοι οι μάγοι;

 

 




 

 

 

 

 

Μία ιστορία βγαλμένη από τη καρδιά μου

harry-potter-hogwarts-anamniseis-vivlia-kritiki-apopsi-animagiagr

 

Ήμουν δεν ήμουν 10 χρονών όταν άρχισαν να βγαίνουν οι ταινίες του Harry Potter. Τότε θυμάμαι τη τρέλα που είχε επικρατήσει και πόσο πολύ είχαν αγαπηθεί οι ταινίες. Μέχρι και τη τρίτη ταινία δεν ήξερα ότι υπάρχουν και βιβλία πίσω από τις ταινίες. Και θα μου πεις τώρα, γιατί;

Θυμάμαι ότι ήμουν έκτη δημοτικού και οι γονείς μου, μου έφεραν το ”δώρο του Άγιου-Βασίλη” για τα Χριστούγεννα. Ήταν ένα τετράγωνο δέμα που είχαν τυλίξει με χαρτί περιτυλίγματος. Μόλις το είδα, το άνοιξα βιαστικά αλλά δεν περίμενα αυτό που θα αντίκριζα. Ήταν το έκτο βιβλίο της J.K Rowling ”O Harry Potter και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ”.

Μα εγώ δεν είχα φτάσει μέχρι εκεί. Οι ταινίες ήταν ακόμα πολύ πιο πριν και πώς θα μπορούσα να διαβάσω τι γίνεται παρακάτω αν δεν ήξερα τι γίνεται πριν; Κι όμως με το που άρχισα να το διαβάζω, οι σκέψεις μου εξαφανίστηκαν. Βασικά, εγώ εξαφανίστηκα. Το μυαλό μου ταξίδευε καθημερινά στις περιπέτειες του Χάρι. Ζούσα μέσα στον κόσμο του και κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου με έκανε τόσο ευτυχισμένη. Πέρασα άπειρες ώρες πάνω από αυτό το βιβλίο.

 

Έκλαιγα, γέλαγα, ένιωθα ότι ένιωθαν οι πρωταγωνιστές, ζούσα στον δικό μου μαγικό κόσμο.

 




 

Και τότε ήταν η στιγμή που ήξερα ότι αυτό το βιβλίο ήρθε στα χέρια μου για να με σώσει. Κάθε φορά που ήμουν στεναχωρημένη, το έπαιρνα στοργικά στην αγκαλιά μου και χανόμουν στις σελίδες του. Ένιωθα ότι δεν ζούσα εγώ όσα ζούσα, αλλά κάποιος άλλος. Εγώ ήμουν στο Hogwarts, μαζί με τους φίλους μου, μαζί με τους ανθρώπους που με αγαπάνε. Αυτό το βιβλίο έγινε ο καλύτερος μου φίλος.

Όταν το τελείωσα, στεναχωρήθηκα σαν να τελείωσε ένα κομμάτι της ζωής μου, αλλά δεν πτοήθηκα. Άρχισα να παίρνω σιγά σιγά όλα τα βιβλία του Χάρι. Μάζευα με υπομονή τα χρήματα για να πάω στο βιβλιοπωλείο να πάρω το επόμενο βιβλίο…και το επόμενο…και το προηγούμενο. Σήμερα έχω όλα τα βιβλία να κοσμούν όμορφα τη βιβλιοθήκη μου και τα έχω διαβάσει ΠΟΛΛΕΣ φορές το καθένα. Κάθε φορά που ένιωθα μόνη, διάβαζα μία σελίδα από τα βιβλία της καρδιάς μου. Μέχρι που με έπαιρνε το πρωί και η στεναχώρια είχε ξεχαστεί. Τώρα ζούσα στον δικό μου μαγευτικό κόσμο, δεν με ένοιαζε τίποτα.

Είναι τα αγαπημένα μου βιβλία και προτείνω να κάνετε και εσείς στο παιδί σας ένα τέτοιο ”δώρο”. Ο Χάρι με έμαθε να είμαι δυνατή, να μην τα παρατάω και να ξέρω πως αν κάποια στιγμή νιώσω μόνη, τα βιβλία του θα είναι εκεί να με συντροφεύουν.

 

 

 

 

 

Οι ταινίες του Harry Potter

Αν και οι πρώτες ταινίες του Harry μου άρεσαν ιδιαίτερα, μόλις διάβασα τα βιβλία. σταμάτησα να βλέπω τις ταινίες. Δεν ξέρω αν το έχει πάθει άλλος , αλλά θεωρώ πολύ κατώτερες τις ταινίες από τα βιβλία του Harry Potter. Οι δημιουργοί των ταινιών δεν ακολουθούν πιστά τα βιβλία και πολλές σημαντικές σκηνές τις έχουν κόψει.

Επίσης, οι χαρακτήρες των ταινιών, είναι διαφορετικοί από των βιβλίων και δεν εμβαθύνουν ιδιαίτερα. Αν δεν δείξεις την αληθινή ιστορία του Neville και το τι έχει περάσει, ποια η ουσία; (Δες εδώ τη ζωή του Neville, σε ένα fanmade video).

 




 

Τώρα πια δεν μπορώ να δω τις ταινίες γιατί πάντα βρίσκω λάθη. Σίγουρα είναι καλές ταινίες και σε ταξιδεύουν, αλλά στα μάτια μου είναι πολύ ανώτερα τα βιβλία του Harry Potter.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και μπορεί να διαβάζει/παρακολουθεί ότι θέλει.

 

 

Αν και έχω φτάσει τα 30, ακόμα περιμένω το γράμμα μου από το Hogwarts… ή μπορεί και όχι. Ίσως ο κόσμος του Χάρι να βρίσκεται μέσα μας και όλοι μας έχουμε μία θέση εκεί….

 

 

 

Εσύ έχεις διαβάσει τα βιβλία του Harry Potter; Αν ναι, σε ποιον κοιτώνα ανήκεις;



 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *