Nico Robin η αρχαιολόγος του One Piece που αγαπάμε

nico-robin-one-piece-arxaiologos-strawhats-anime-manga-animagiagr

Ποια είναι η Nico Robin ; Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για την αρχαιολόγο της καρδιάς μας που τόσο έχουμε λατρέψει στο One Piece ; Ο Νίκος Μακροδήμος μας λέει τα πάντα.

 

Nico Robin

The Archaeologist of the Straw Hat Pirates.

Η Nico Robin είναι κόρη της Nico Olivia, μιας από τις εξέχουσες μελετητές της Ohara. Όταν η Robin ήταν πολύ μικρή, αφέθηκε να ζήσει με συγγενείς όταν η Olivia έφυγε με το ερευνητικό σκάφος της Ohara. H Robin ήταν ήδη κακομεταχειρισμένη από την οικογένειά της, και έγινε πιο απομονωμένη αφού βρήκε και έφαγε το Devil Fruit Hana-Hana no mi.  Δεν είχε φίλους, εκτός από τους λίγους μελετητές του νησιού. H Nico Robin εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε ως μελετητής σε νεαρή ηλικία.

Ήλπιζε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί με την μητέρα της σε μια αποστολή αν επέστρεφε ποτέ. Ωστόσο, οι μελετητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Clover, αρνήθηκαν να αφήσουν την Robin να συμμετάσχει στην απαγορευμένη έρευνα για τα Poneglyphs. Μια μέρα, η Robin βρήκε έναν γίγαντα στην ξηρά που ονομάζεται Saul. Οι δύο έγιναν φίλοι, αλλά την προειδοποίησε για επικείμενη επίθεση στο νησί μόλις έμαθε ότι ήταν στην Ohara. H Robin έτρεξε πίσω για να βρει τις πόλεις που έχουν ήδη πυροβοληθεί από τα πλοία του Ναυτικού. Βρήκε τον Clover και τους μελετητές, και μια άγνωστη γυναίκα με άσπρα μαλλιά που κρατιέται από τον Spandam.




 

one-piece-nico-robin-anime-manga-xaraktires-animagiagr

 

Καθώς ο Spandam άρχισε να σέρνει τη γυναίκα μακριά, κάτι πυροδότησε την Robin.

Ζήτησε να ρωτήσει αν ήταν η Olivia η μητέρα της. Η Olivia το αρνήθηκε να αποφύγει την εμπλοκή της Robin αλλά ώθησε μόνο το ζήτημα και δήλωσε σε έκπληξη όλων ότι μπορούσε να διαβάσει τα Poneglyphs. Ο Spandam έτρεξε από τo Buster Call που ξεκίνησε καταλάθος ο ίδιος και άφησε την Olivia πίσω. Οι δύο είχαν τελικά την επανένωση τους, αλλά ήταν σύντομη. Η Olivia έδωσε την Robin στον Saul για να ξεφύγει από το νησί καθώς έμεινε πίσω για να σώσει την έρευνα του νησιού.

Η διαφυγή της Nico Robin και του Saul καθυστέρησε από τον Kuzan. Πριν πεθάνει ο Saul, είπε στην Robin ότι μια μέρα θα συναντούσε φίλους που θα την προστάτευαν. H Robin έτρεξε, αλλά ο Kuzan την βρήκε. Παραδόξως, της έδωσε μια ευκαιρία να αποδράσει από το νησί. Από τη μικρή βάρκα της, έβλεπε ότι η Ohara καταστρεφόταν από το Ναυτικό. Μέσα από τα δάκρυα της, προσπάθησε να γελάσει με τον τρόπο που την είχε διδάξει ο Saul. Ήταν η μόνη επιζών του νησιού.




Η Παγκόσμια Κυβέρνηση είχε φέρει το φταίξιμο για την καταστροφή της Ohara στους μελετητές, και σε αυτήν την ηλικία των έξι ετών δόθηκε bounty ύψους 79 εκατομμυρίων Berry. Η Robin πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της στο τρέξιμο. Οπουδήποτε πήγαινε, προδόθηκε γρήγορα για το bounty της. Στα 8, προσχώρησε σε ένα πειρατικό πλήρωμα. Στα 16, προσχώρησε σε κάποια οργάνωση και πρόδωσε όλα τα μέλη προτού μπορέσουν να στραφούν εναντίον της. Όταν ήταν 24 ετών, προσχώρησε στο Baroque Works για τον Sir Crocodile, έναν από τους Seven Warlords, με την ελπίδα να βρει ένα poneglyph στην Alabasta. Ο στόχος της Robin ήταν να βρει το Rio Poneglyph και να ολοκληρώσει την έρευνα των μελετητών της Οhara για τα 100 χρόνια του κενού αιώνα της παγκόσμιας ιστορίας.

 

 

 

 


Powers & Abilities

abilities-powers-nico-robin-one-piece-arxaiologos-dinameis-strawhats-animagiagr





Ως παιδί, η Nico Robin έφαγε το Devil Fruit (ハナハナの実, Hana Hana no Mi).  Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να αναγκάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος της να ανθίσει οπουδήποτε εντός της οπτικής της όρασης. Δεν είναι σωματικά ισχυρό άτομο, αλλά οι ικανότητές της της επιτρέπουν να χτυπήσει από απόσταση και απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο συγκέντρωσης. Αισθάνεται επίσης τον πόνο που προκαλείται σε αυτά τα αυξημένα άκρα.

Όταν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις ικανότητες της, υπάρχουν πέταλα λουλουδιών που αιωρούνται στον αέρα και όταν τα αναπτυγμένα άκρα της εξαφανίζονται συνήθως εξατμίζονται σε πέταλα λουλουδιών. Χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις για να δέσει πιο συχνά τους εχθρούς της ή να σπάσει τα κόκαλα από μια ασφαλή απόσταση. Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων του Time-skip η Nico Robin εκπαιδεύτηκε με τους επαναστάτες, η Robin κατάφερε να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει τις δυνάμεις της μέχρι το σημείο να είναι σε θέση να αναπτύξει γρήγορα τεράστια τμήματα του σώματος της, όπως τα χέρια, και τα πόδια, για να χτυπήσει τους αντιπάλους της.  Αργότερα, αποκάλυψε ότι μπορούσε ακόμη και να αντιγράψει ολόκληρο το σώμα της από λουλούδια και να το χρησιμοποιήσει ως δόλωμα.



 

 

 


Attack Names


Το μοτίβο στα ονόματα των επιθέσεων της Robin ξεκινούν πάντα με μια λέξη στα Ισπανικά. Κανονικά, αυτό σημαίνει τον αριθμό των άκρων που θέλει να παράγει. Η κατάληξη είναι η λέξη Fluer, που στα Γαλλικά σημαίνει λουλούδι.

 

arxaiologos-one-piece-nico-robin-strawhats-animagiagr

 


Intelligence


Η Nico Robin είναι ιδιοφυΐα που της επέτρεψε να αποφοιτήσει στην ηλικία των οκτώ σε επίπεδο αρχαιολόγου. Έχει ταξιδέψει σε μεγάλο μέρος του κόσμου και μπορεί να μιλήσει και να διαβάσει άγνωστες γλώσσες.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Nico Robin η αρχαιολόγος του One Piece που αγαπάμε”

  1. Ο Spandam ήταν αυτός που τη βασάνισε στο Enies Lobby. Αυτός που επιτέθηκε στην Ohara ήταν ο μπαμπάς του ο Spandine.

    Κατά τα άλλα ωραία ανάλυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *