Η σειρά Εγκλήματα χρειάζεται ένα μικρό αφιέρωμα

egklimata-elliniki-seira-afieroma-kritiki-ellinikes-seires-animagiagr

Έχεις δει τη σειρά Εγκλήματα ; Αν όχι, τότε τι περιμένεις; Ήρθε η ώρα να μάθεις λίγα πράγματα για την αγαπημένη ελληνική σειρά του ΑΝΤ1.

 

Η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Εγκλήματα

elliniki-seira-egklimata-afieroma-ellinikes-seires-animagiagr

 

Ανήκω στη γενιά που πέρναγε τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια της, βλέποντας αυτή την αγαπημένη σειρά. Για να μπήκες να διαβάσεις αυτό το άρθρο, είμαι σίγουρη ότι και εσύ την αγάπησες ιδιαίτερα και δεν έχανες επεισόδιο. Τι ξέρεις για αυτή τη σειρά και τι σου έκανε εντύπωση;

Πιστεύεις ότι μία τέτοια σειρά ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και θα έπρεπε να παίζει τώρα στις οθόνες μας; Άραγε τι μηνύματα πέρναγε τότε, που τα καταλαβαίνεις τώρα;

Αυτές και άλλες απορίες θα σου λυθούν μέσα από αυτό το κείμενο. Ένα μίνι αφιέρωμα στη σειρά που μας χάρισε γέλιο και όχι μόνο μέσα σε τόσα λίγα επεισόδια. Και μην μου πεις, ότι η αγαπημένη σου χαρακτήρας δεν ήταν η Σωσώ γιατί θα τσακωθούμε. Αλλά ας μην σε κρατάω άλλο σε αγωνία. Πάμε να δούμε μαζί τι μας χάρισε αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα ελληνική σειρά.

 

 




 

 

 

Λίγες πληροφορίες για τη σειρά Εγκλήματα

egklimata-ploki-senario-upothesi-protagonistes-afieroma-animagiagr

 

Η πολυαγαπημένη μας σειρά, συγκαταλέγεται στη ”μαύρη κωμωδία”. Προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τις χρονιές 1998-2000 και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η σειρά παιζόταν κάθε Τρίτη στις 21:05 και το κάθε επεισόδιο της πρώτης σεζόν είχε διάρκεια 35 λεπτά, ενώ της δεύτερης 45. Συνολικά αποτελείται από 66 επεισόδια (32 η πρώτη σεζόν και 34 η δεύτερη).

Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι: Κώστας Κόκλας (Αλέκος), Υρώ Μανέ (Φλώρα) , Μαρία Καβογιάννη (Κορίννα) , Καίτη Κωνσταντίνου (Σωσώ) ,  Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (Αχιλλέας) , Σταύρος Νικολαίδης (Μιχαλάκης) , Αθηνόδωρος Προύσαλης (Κυρ-Αριστείδης) , Σούλα Αθανασιάδου (Μάχη)  και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τζόνυ) . Στη σειρά Εγκλήματα έπαιξαν μεγάλοι ηθοποιοί ως δεύτεροι ή τρίτοι ρόλοι και έπειτα έκαναν μεγάλη καριέρα στη τηλεόραση και στο θέατρο.

Μέχρι και σήμερα η σειρά ”Εγκλήματα” έχει παιχτεί σε επανάληψη πολλές φορές από το κανάλι του ΑΝΤ1 και πάντα κάνει πολύ καλά νούμερα. Είναι μία αγαπημένη σειρά που οι πρωταγωνιστές της έχουν δηλώσει ότι είναι η πρώτη μαύρη κωμωδία που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση.

 

 

 

 

 

Η πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και τόσο ”καθημερινή” υπόθεση

seira-egklimata-ploki-afieroma-seires-ellinikes-animagiagr

 

Από όπου και να το πιάσεις τα ”Εγκλήματα” δεν είναι μία συνηθισμένη σειρά. Μπορεί οι ιστορίες των πρωταγωνιστών να σε αφήνουν να ταυτιστείς έστω και λίγο μαζί τους, αλλά δεν νομίζω τα περισσότερα να γίνονται στη πραγματικότητα. Αλλά αν δεν θυμάσαι πολλά από την υπόθεση, επέτρεψε μου να σου θυμίσω εγώ.

Το σενάριο της σειράς εξελίσσεται κυρίως ανάμεσα σε 2 οικογένειες. Της Φλώρας με του Αχιλλέα και της Σωσώς με του Αλέκου. Εκτός από αυτά τα 2 ζευγάρια θα συναντήσουμε και την αδερφή του Αχιλλέα, Κορίννα, που έχει μία ”συναρπαστική” ζωή, όπως επίσης και τον πατέρα του αλλά και την βοηθό του. Επίσης, ο φίλος του Αλέκου, Μιχάλης  παίζει μεγάλο ρόλο στη ροή της σειράς. Στη συνέχεια θα παίξουν περισσότεροι ηθοποιοί, όπως ο άντρας της Κορίννας και διάφοροι άλλοι.

Η Φλώρα έχει παντρευτεί τον Αχιλλέα και ζει μια ”φυσιολογική ζωή” μαζί με τον πατέρα και τη βοηθό του. Ο Αλέκος έχει παντρευτεί τη Σωσώ και έχει το χασάπικο που του έδωσε ο πατέρας της Σωσώς. Η Φλώρα και ο Αλέκος μόνο ευτυχισμένοι δεν είναι στον γάμο τους και δεν αργούν να θυμηθούν το παλιό τους ειδύλλιο. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ξεκινάνε οι περιπέτειες με βασική πρωταγωνίστρια την αγαπημένη σε όλους μας Σωσώ που μαθαίνει την αλήθεια.

 

 

 




 

 

 

Η δική μου γνώμη και τι κατάλαβα αφού τη ξαναείδα σήμερα

soso-swsw-egklimata-atakes-seires-ellinikes-afieroma-animagiagr

 

  • Καταρχάς να δηλώσω ότι αποφεύγω να δω παλιές σειρές, ταινίες, anime κλπ, που έχω δει ήδη. Ο λόγος είναι ότι βρίσκω πολύ κακό το χιούμορ και ειδικά τα γραφικά που μου βγάζουν τα μάτια.
  • Ωστόσο, μπορώ να πω ότι τα γραφικά μπορώ να τα ανεχτώ, το χιούμορ δύσκολα…. Μόλις άρχισα να βλέπω τα πρώτα επεισόδια, ήμουν έτοιμη να το κλείσω. Αυτό το σεξιστικό, ρατσιστικό χιούμορ που τότε ήταν πολύ της μόδας, άρχισε να με ξενερώνει. Θυμήθηκα πολύ γρήγορα γιατί δεν μου αρέσει ο Σεφερλής τώρα πια. Αλλά είπα οκ, ας του δώσω μία ευκαιρία, εξάλλου αγαπάμε Σωσώκα.
  • Συνέχισα να τη βλέπω, προσπαθώντας να παραβλέψω ότι δεν μου άρεσε και κατάφερα να τη τελειώσω. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είχε βγει αυτή η σειρά, τη σημερινή εποχή, θα είχε κατέβει όπως ανέβηκε. Δυστυχώς κατάλαβα ότι αυτές οι σειρές που έβλεπαν οι γονείς μας, είναι πια ξεπερασμένες και μπορώ να πω ότι αυτό το γεγονός με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Άλλο ένα γεγονός που παρατήρησα και τότε δεν είχα δώσει καμία σημασία, ήταν οι χαρακτήρες και ο ρόλος τους. Στην ουσία ο πραγματικός ”κακός” ήταν ο Αλέκος. Με τη ματαιοδοξία του κατέστρεψε 2 οικογένειες και άλλα τόσα άτομα που ήταν δίπλα του με τις πράξεις του. Είναι ο ορισμός της πατριαρχίας που μέχρι και στην εποχή μας καλά κρατεί.

Το πραγματικό θύμα ήταν ο Αχιλλέας, που ενώ ήξερε τι συμβαίνει, δεν ήθελε να χωρίσει τη Φλώρα γιατί την αγαπούσε. Η Σωσώ ήταν απλά ένας υπέρτατος ρόλος και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη ηθοποιό να την υποδύεται.

 

Επίσης, στη σειρά υπάρχουν πολλά μυστικά μεταξύ των πρωταγωνιστών, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν μπορείς να επισκεφτείς κανέναν.

Αν δούμε λίγο πιο σοβαρά τη σειρά, θα παρατηρήσουμε ότι αναφέρεται σε πολλά σοβαρά θέματα με χιουμοριστικό τρόπο. Ποια από αυτά έχεις καταλάβει και εσύ;

 

 

 

 

 

Γενικά η σειρά Εγκλήματα , ανήκει σε αυτές τις σειρές που παρόλο το χιούμορ της, μπορείς να τη δεις άνετα για να περάσει η ώρα σου. Σε αυτές ανήκουν το ”Κωνσταντίνου και Ελένης”, το ”Καφέ της Χαράς” κλπ. Ποιες παλιές σειρές, νομίζεις ότι μπορείς να δεις μέχρι και σήμερα;




 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *