Ας μιλήσουμε λίγο για το αριστούργημα που λέγεται ” Έτερος Εγώ ”

eteros-ego-kritikes-ellinikes-tainies-seires-apopsi-kritiki-animagiagr

Το Έτερος Εγώ είναι ένα από τα σπάνια διαμάντια που έχουν φτιαχτεί από ελληνική παραγωγή. Γι’ αυτό ας μιλήσουμε για το πόσο σπουδαίο είναι.

 

Έτερος Εγώ- Χαμένες Ψυχές-Κάθαρσις

eteros-ego-xamenes-psixes-katharsis-nemesis-seires-tainies-ellinikes-kritiki-animagiagr

 

Μία ωραία μέρα που έψαχνα να δω τι θα δω, ο The Boss, μου πρότεινε να δω τη ταινία και τη σειρά ” Έτερος Εγώ ”. Την είχα ακουστά και την είχα βάλει ήδη στη λίστα μου αλλά συνεχώς το ανέβαλα και το ξεχνούσα.  Ωστόσο, ο ενθουσιασμός του The Boss και οι καλές κριτικές που είχα δει, με έπεισαν αμέσως και την ξεκίνησα. Μπορεί να την άρχισα κάπως ”ανάποδα”, αλλά στο τέλος βρήκα την άκρη. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις λίγα πράγματα (ίσως και πολλά) για αυτή τη καταπληκτική ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, όπως και επίσης τη γνώμη μου.

 

 




 

 

Πληροφορίες για τη ταινία και τη σειρά

upothesi-senario-eteros-ego-ellinikes-seires-tainies-kritiki-animagiagr

 

Το ”Έτερος Εγώ”, είναι μία ελληνική αστυνομική-θρίλερ-μυστηρίου σειρά που αποτελείται από μία ταινία και μία σειρά που έχει 2 τελειωμένες σεζόν μέχρι τώρα. Η ταινία λέγεται  Έτερος Εγώ και βγήκε το 2016, ενώ οι 2 σεζόν ονομάζονται ”Χαμένες Ψυχές” και ”Κάθαρσις” και είναι παραγωγές του 2019-2020. Έχουν από 8 επεισόδια η καθεμία και συνδέονται άμεσα με τη ταινία.

Οι δημιουργοί της, Σωτήρης Τσαφούλιας και Παναγιώτης Ιωσηφέλης, έχουν επίσης σκηνοθετήσει τη σειρά και έχουν επιλέξει τους πρωταγωνιστές της. Οι ηθοποιοί που παίζουν στη σειρά είναι καταξιωμένοι και έχουν παίξει σε πολλές σειρές. Πρωταγωνιστούν οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Βακούσης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Τάσος Νούσιας, ενώ μεγάλα ονόματα είναι όλοι όσοι έχουν παίξει στη ταινία και στη σειρά.

Περιμένουμε ήδη τη τρίτη σεζόν που τα γυρίσματα της έχουν τελειώσει αλλά δεν έχει προβληθεί ακόμα από κάποια πλατφόρμα. Ονομάζεται ”Νέμεσις” και έχει και εκείνη 8 επεισόδια. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η τρίτη σεζόν αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2022-2023.

 

 

 

 

Η υπόθεση

eteros-ego-ipothesi-seira-tainia-xamenes-psixes-katharsis-nemesis-kritiki-animagiagr

 

Και στη ταινία αλλά και στις 2 σεζόν μέχρι τώρα, οι δημιουργοί της ακολουθούν ένα βασικό μοτίβο. Υπάρχει ένας κατά συρροή δολ@φονος που σκοτ@νει με διάφορους τρόπους τα θύματα του. Η αστυνομία συνεργάζεται με τον καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαίνη που έχει ένα αδιάψευστο ταλέντο να βρίσκει τη λύση σε κάθε υπόθεση.

Ωστόσο, ο Δημήτρης έχει ένα χαρακτηριστικό που τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους. Έχει γεννηθεί με το σύνδρομο Άσπεργκερ και ο Πυγμαλίων μεταφέρει άψογα και με πολύ σεβασμό, στην οθόνη αυτό το χαρακτηριστικό. (Δες εδώ περισσότερα για το σύνδρομο Άσπεργκερ).

Η ταινία βασίζεται σε ένα γεγονός πριν χρόνια με θύμα μία κοπέλα και τον αρραβωνιαστικό της. Η δικαιοσύνη δεν δικαίωσαι τα θύματα και ένας ”φίλος” από τα παλιά, πήρε αυτόν τον ρόλο.

Στη πρώτη σεζόν βλέπουμε έναν κατά συρροή δ@λοφονο που ακολουθούσε τον μύθο του ”Θησέα” και τα θύματα του είχαν προκαλέσει κακό σε κάποιον, αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Ο δράστης θεωρούσε ότι έδινε δικαιοσύνη εκεί που δεν υπήρξε από την αρχή. Μετά από πολύ προσπάθεια και κυνηγητό, ο ”Θησέας” βρέθηκε αλλά δεν εξιλεώθηκε.

Στη δεύτερη σεζόν βλέπουμε πάλι έναν κατά συρροή δολοφ@νο που μπερδεύει την αστυνομία αλλά και τον Δημήτρη με τους τρόπους που χρησιμοποιεί. Είναι μία σεζόν για γερά στομάχια.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη τρίτη που ακούγεται ότι θα είναι και η τελευταία.

 




 

 

Η προσωπική μου γνώμη

medousa-eteros-ego-katharsis-seires-tainies-kritiki-animagiagr

 

  • Καταρχάς αν σου αρέσουν αυτού του είδους οι σειρές (αστυνομικές με μυστήριο, δράση και λίγο θρίλερ), αυτή θα γίνει από τις αγαπημένες σου . Είναι από τις ελληνικές παραγωγές τέτοιου είδους που έχουν πετύχει τόσο καλά αυτό που λένε. Οι κριτικές που ήταν πολύ καλές και τίμιες με έψησαν να δω τη σειρά και μου έκανε εντύπωση το πόσο καλή είναι αυτή η σειρά.

 

  • Η μουσική που χρησιμοποιήθηκε, έκανε τη σειρά και τη ταινία ακόμα πιο άξιες προσοχής μιας και τα κομμάτια ήταν διαμάντια και πρόδιδαν ένα μυστήριο στην υπόθεση.

 

  • Οι ηθοποιοί που έπαιξαν ήταν το κάτι άλλο. Σε έκαναν να πιστέψεις ότι όντως αυτό που παρακολουθείς είναι πραγματικότητα και όχι ηθοποιία. Αξίζουν βραβείο όλοι και ειδικά οι πρωταγωνιστές. Ιδιαίτερα μου άρεσε ο Πυγμαλίων στον ρόλο του Λαίνη, αλλά και ο Μάνος Βακούσης στον ρόλο του διευθυντή της αστυνομίας.

 

  • Τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για τις πιο ”σκληρές σκηνές”, όπως και για τα πτ@ματα, σίγουρα μας ανατρίχιασαν (εμένα σίγουρα πολύ). Η ομάδα είχε κάνει τόσο καλή δουλειά που για πολλές στιγμές ένιωσα ότι αυτά που βλέπω είναι πραγματικότητα. Συγχαρητήρια!

 

  • Η σκληρή αλήθεια που παρουσιάζεται σε αυτό το αριστούργημα, δεν απέχει από τη σημερινή πραγματικότητα. Πολλά μυστικά και σκοτεινά πράγματα υπάρχουν στον κόσμο μας και μακάρι να μην τα βρούμε ποτέ. Η σειρά αναφέρεται σε πολύ ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η π@ρνεία, η παιδ@ραστία, οι δ@λοφονίες για εκδίκηση, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι ληστείες, οι β@ασμοί και άλλα πολλά. Ωστόσο, τα μεταφέρει στην οθόνη με τον σεβασμό που πρέπει και αναλογεί σε κάθε θέμα. Πολύ λίγες παραγωγές έχουν καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα.

 

  • Όσο για τη σκηνοθεσία και το σενάριο, έχω να πω λίγα πράγματα που σίγουρα τα έχουν σκεφτεί όλοι. Το τοπίο στο οποίο γυριζόταν η κάθε σκηνή, ήταν έτσι γυρισμένο για να σε κάνει να νιώσεις ότι διαδραματίζεται εκεί. Να γίνεις ένα με το σενάριο και να νιώσεις στο πετσί σου τη κάθε λέξη, τον κάθε ψίθυρο, το κάθε κλάμα… Παρόλο που οι περισσότερες σκηνές ήταν πιο ”σκοτεινές”, μπορούσες να διακρίνεις σχεδόν τέλεια τα πάντα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη σκηνοθεσία και παραγωγή για αυτή τη σειρά, πιστεύω.

 

  • Με λίγα λόγια αυτή η σειρά με εξέπληξε ευχάριστα και μακάρι να μπορούσα να τη ξεχάσω για να τη ξαναδώ. Αναμένουμε με αγωνία τη τρίτη σεζόν και θα ήταν ωραίο να έβγαιναν περισσότερες ελληνικές παραγωγές που να αξίζουν να βρίσκονται στο Hollywood. 10000/10 από εμένα.

 

 

 

Εσύ έχεις δει το αριστούργημα που λέγεται Έτερος Εγώ ; Αν όχι, τι περιμένεις;

 




 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *