Ένα μικρό αφιέρωμα για την Αμερικάνικη σειρά Warehouse 13 (2009-2014)

amerikaniki-seira-warehouse-13-ksenes-seires-kritiki-apopsi-animagiagr

H Rose μας μιλάει για την Αμερικάνικη σειρά Warehouse 13 που προβλήθηκε τις χρονιές 2009-2014. Εσύ την έχεις δει ή σκοπεύεις να τη δεις;

 

Η σειρά Warehouse 13 (2009-2014)

seira-warehouse-13-seires-ksenes-animagiagr

 

Αυτή τη φορά θα ήθελα να αναφερθώ σε μια σειρά πολύ ιδιαίτερη που μπορεί να μην την έχετε δει πολλοί. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σας συνιστώ να τη δείτε άμεσα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Η σειρά στην οποία αναφέρομαι δεν είναι άλλη από το Warehouse 13. Μια ιδιαίτερη σειρά που στις σκηνές της θα δούμε περιπέτεια, φαντασία, δράση, χιούμορ, συγκίνηση. Κάτι που πολλές σειρές δεν έχουν πλέον, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι χαρακτήρες που απαρτίζουν τη σειρά, από τους πρωταγωνιστές μέχρι και τους υποστηρικτικούς χαρακτήρες, είναι εξαιρετικοί. Οι σεναριογράφοι έχουν επικεντρωθεί στο να αναδείξουν χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Τα οποία είναι αυτά που τους κάνουν μοναδικούς με την προϋπόθεση ότι προσθέτουν και κάποια επιπλέον «χαρακτηριστικά» που τους δίνουν την ιδιαιτερότητα στην οποία επικεντρώνεται αυτή η σειρά.

 
 

 

Υπόθεση της σειράς

kritiki-plirofories-gia-tin-seira-warehouse-13-ksenes-seires-amerikanikes-animagiagr

 

Τώρα θα σας μιλήσω λίγο για την υπόθεση της σειράς αυτής που ονομάζεται Warehouse 13.  Το Warehouse 13 έχει μια ιδιαιτερότητα και αυτή είναι ότι είναι μια αποθήκη όπου περισυλλέγονται κάποια αντικείμενα με ιδιαίτερες «ικανότητες». Το οποίο κρύβει από πίσω του και μια ιστορία που το καθιστά μοναδικό και του δίνει αυτή την ιδιαιτερότητα και εδώ είναι που μπαίνουν και οι πρωταγωνιστές μας, ο Pete Lattimer (Eddie McClintock) και η Myka Bering (Joanne Kelly).

 

Θα ήθελα να εστιάσω στον κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά, για να μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε τι είναι αυτό που τον καθιστά μοναδικό στα δικά μου τουλάχιστον μάτια.

Ο πρώτος που μας δείχνει η σειρά και φέρνει στο προσκήνιο, είναι ο Pete Lattimer. Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είναι σε μια εκδήλωση για την προστασία του προέδρου της Αμερικής. Εκεί εκτυλίσσεται η πρώτη περιπέτεια που θα σταθεί και η αφορμή για να οδηγηθεί στη Warehouse 13 και να γίνει μάρτυρας των μυστηρίων στα οποία θα λάβει μέρος. Ο Pete είναι ένας κλειστός άνθρωπος και δεν ανοίγεται εύκολα λόγω του χαμού του πατέρα του για τον οποίο αισθάνεται ακόμη υπεύθυνος παρόλο που δεν ήταν ποτέ.

Ο Pete έχει εξαιρετικά οξυμένη την αίσθηση της διαίσθησης και αυτό είναι η αίσθηση όταν ξέρουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ έντονο στον Pete. Είναι αυτό που τον έχει σώσει πάρα πολλές φορές από δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο στα μάτια μου είναι ότι είχε ανεπτυγμένη αυτή τη διαίσθηση από μικρό παιδί . Όταν κλήθηκε ο πατέρας του να παρουσιαστεί για μια κατάσβεση φωτιάς δεν τον απέτρεψε να πάει παρόλο που ήξερε ότι δεν πρόκειται ο πατέρας του να γυρίσει ζωντανός.

Όπως και έγινε, και από τότε και μέχρι την παρούσα στιγμή που πηγαίνει στην Warehouse 13, δεν έχει ανοιχτεί ποτέ σε κανέναν για αυτά που πέρασε. Παρά μόνο σε αυτούς που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Warehouse 13 και αυτό θα λάβει χώρα μετά από πολλά επεισόδια. Αυτό το αναφέρω διότι ποτέ δεν ξέρουμε το τι έχει σημαδέψει την καρδιά και την ψυχή του κάθε ανθρώπου.

 

 

 

 

 

Myka Bering

myka-bering-warehouse-13-seires-ksenes-amerikanikes-kritiki-apopsi-animagiagr

Ο δεύτερος χαρακτήρας που έρχεται στο προσκήνιο ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα είναι η Myka Bering. Μια εξαιρετική πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών που κατέχει μια τετράγωνη λογική και είναι ικανή να αντιληφθεί σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν γύρω της και να δράσει αναλόγως. Είναι τόσο διεξοδική στις μεθόδους της που είτε τη βοηθάει αυτό, είτε όχι και αυτό επειδή κάποιες φορές όλα δεν μπορούν να λυθούν λογικά. Χρειάζεται και να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου και η Myka δεν εμπιστεύεται τόσο το ένστικτο της, όπως και όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως, ασχέτως αν δεν το εμπιστευόμαστε πάντοτε.

Έτσι και η πρωταγωνίστρια μας, αυτή της η «αδυναμία» θα τη βάλει σε αρκετούς μπελάδες στην αρχή. Μετά που θα αρχίζει να μεταμορφώνεται σαν χαρακτήρας τότε πιστεύω πως αυτό που αναδεικνύεται είναι ο πραγματικός της εαυτός. Όμως και η Myka έχει μια ιστορία που δικαιολογεί τη συμπεριφορά της. Αυτή είναι ένα γεγονός που έλαβε χώρα σε μια εκδήλωση όπου έπρεπε να παρευρεθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν έγιναν όλα όπως τα είχε υπολογίσει και πέθανε και ένας συνάδελφος της με τον οποίο διατηρούσε κρυφό δεσμό.

Ύστερα γίνεται ακόμη πιο σχολαστική, πιο λεπτολόγος, αναλυτική για να μη συμβεί το ίδιο πράγμα ξανά. Όμως αυτό που θα κληθεί να καταλάβει και η ίδια αργότερα όταν πάει στη Warehouse 13. Ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα και κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνουν. Στην αρχή θα αντιμετωπίσει την Warehouse 13 με δυσπιστία.  Αλλά μετά δείχνει ότι είναι κάτι το άγνωστο, το ιδιαίτερο που τη συναρπάζει.

  

 

Λίγα λόγια για τη σειρά Warehouse 13

Τώρα όσον αφορά την ίδια τη σειρά απαρτίζεται από διάφορες ιστορίες που βασίζονται σε κάποια αντικείμενα. Όπως είναι η χτένα της Λουκρητίας Βοργίας. Η οποία είχε υποφέρει πολλά και δεν κατάφερε να βρει την αγάπη όσο ζούσε. Η χτένα αυτή έχει περάσει ένα μέρος των εμπειριών της Λουκρητίας και επηρεάζει τη γυναίκα που την φοράει. Ιδίως όταν υπάρχει ένα αίσθημα, το κάνει να δυναμώνει. Και το φτάνει στο σημείο του να σκοτώσει τον άντρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη μια γυναίκα που φοράει τη χτένα της.

Υπάρχουν και άλλες πολλές τέτοιες αν όχι παρόμοιες ιστορίες, μοναδικές τουλάχιστον που θα καθηλώσουν τον τηλεθεατή για να το δουν.  Άλλοι τηλεθεατές μπορεί να επιλέξουν να το δουν επειδή θέλουν να δουν περί τίνος πρόκειται και μετά να μην τους ενδιαφέρει να δουν παρακάτω. Και άλλοι μπορεί να «κολλήσουν» με αυτή τη σειρά και να νιώσουν μια μικρή απογοήτευση όταν θα τελειώσει.

 

 

Εσύ έχεις δει τη σειρά Warehouse 13? Αν ναι, πώς σου φάνηκε;

 
 

 

 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Με ετικέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *