Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή: Η σειρά που δεν τελείωσε ποτέ

ti-psuxi-tha-paradoseis-mori-ellinikes-seires-giati-diakopike-mega-animagiagr

Η αγαπημένη σειρά τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή ήταν από αυτές τις σειρές που κόπηκαν απότομα. Γιατί όμως και τι ξέρουμε για τη σειρά;

 

Η πετυχημένη σειρά ” Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή ” ;

 

Η εποχή της χρυσής τηλεόρασης ήταν από τα τέλη του 90 και μετά. Εκείνη τη περίοδο βγήκε και η σειρά ” Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή ” που κόπηκε απότομα. Θυμάμαι ότι ήταν από τις πιο αγαπημένες μου σειρές και τα νούμερα που έκανε ήταν ζηλευτά από όλους. Οι ηθοποιοί και το σενάριο ήταν μοναδικά και ήταν μία ”διαφορετική” σειρά για τα δεδομένα της εποχής.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση και έχει μείνει σε όλους μας μία γλυκόπικρη γεύση για το απότομο τέλος της. Ποιος ο λόγος όμως που τελείωσε έτσι και τι ξέρουμε για αυτή την υπέροχη σειρά;

  

 

 

Λίγα λόγια για τη σειρά

ti-psuxi-tha-paradoseis-mori-elliniki-seira-giati-diekopike-animagiagr

Η σειρά Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή είναι μία μαύρη κωμωδία, δημιουργία του Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Η σειρά βγήκε στον αέρα τον Οκτώβριο του 2000 και ενώ προοριζόταν για 30 επεισόδια, διακόπηκε στα 7 με το κοινό της να παραμένει με την απορία και τη στεναχώρια.

Το κάθε επεισόδιο είχε διάρκεια 55-75 λεπτά και τα νούμερα που έκανε η συγκεκριμένη σειρά ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τη τότε εποχή. Βεβαίως και το κάστ της σειράς αποτελούνταν από καταξιωμένους ηθοποιούς που είχαν αφήσει το στίγμα τους στις προηγούμενες δουλειές τους.  Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστούσαν οι: Χρύσα Ρώπα, Άβα Γαλανοπούλου, Ελένη Ράντου και Ελένη Καστάνη.

Ωστόσο, συμπρωταγωνιστούσαν με ταλαντούχους ηθοποιούς όπως: ο Παύλος Χαικάλης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Γιάννης Μόρτζος, η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης κι άλλοι. Οι περισσότεροι από αυτούς, έκαναν τη πρώτη τους εμφάνιση στη σειρά, γεγονός που απογείωσε τη καριέρα τους. Αλλά υπήρχαν και άλλοι (Γιάννης Μόρτζος) που εξαφανίστηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας για πολλά χρόνια.

 
 

 

 

 

Η πλοκή που είχε πολλές αντιδράσεις

xrysa-ropa-ti-psuxi-tha-paradoseis-mori-seira-2000-elliniki-animagiagr

 

Το μόνο σίγουρο για τη πλοκή της σειράς Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, είναι ότι δεν άνηκε στη τότε εποχή. Οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι για τη τόσο ωμή αλήθεια και για τα τόσα προβλήματα που παρουσίαζε η σειρά. Πιστεύω ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και πως αν είχε τραβηχτεί τώρα θα είχε κάνει ακόμα πιο τρελά νούμερα.

Η ιστορία αυτής της αμφιλεγόμενης σειράς βασίζεται σε ένα ευαίσθητο θέμα που όμως πρέπει να γίνει γνωστό. Αλλά και τα υπόλοιπα θέματα στα οποία αναφέρεται, πρέπει να συζητιούνται και ο κόσμος να ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο.

Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες μας, Αλέκα, Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη πέρασαν πολύ άσχημα στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσαν. Ο υποτιθέμενος ‘‘προστάτης τους Μαντάς’‘, αντί να τις προστατεύσει, τις κακοποιούσε συστηματικά και μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει το ”έργο” του. Μετά από χρόνια ο Μαντάς γυρνάει στην Ελλάδα και οι κοπέλες ξανασυναντιούνται για να κάνουν πραγματικότητα την υπόσχεση που είχαν δώσει όταν ήταν μικρές, να σκοτ@σουν τον Μαντά. Εκτός από εκδίκηση, ήθελαν να τον ξεφορτωθούν για να μην υποφέρουν άλλα παιδιά στα χέρια του.

Από εκεί και έπειτα ξεκινάει μία περιπέτεια για τις 4 φίλες. Ωστόσο, εκτός από το σχέδιο τους, μαθαίνουμε και όσα περνάγανε και περνάνε μιας και το ψυχικό τραύμα που έχουν υποστεί, δεν τις αφήνει να κάνουν φυσιολογικές και νορμάλ σχέσεις.

Εκτός από τη παιδ@φιλία και τη σεκ@σουαλική κ@κοποίηση, η σειρά αναφέρεται και στη β@α που υπάρχει μέσα στις οικογένειες, τα ψυχολογικά τραύματα που κουβαλάμε όλοι, το ότι κανείς δεν είναι ότι φαίνεται, όπως κι άλλα γενικά δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και δεν τα γνωρίζει κανείς. Για παράδειγμα αναφέρεται στην εκκλησία και στο ”έργο” της με έναν τρόπο που όλοι καταλάβαμε τι μπορεί να εννοεί.

Παρόλο όμως την ομορφιά της σειράς, κόπηκε απότομα και ίσως ήρθε η ώρα να μάθουμε και τους πιθανούς λόγους.

 
 

 

 

 

Οι λόγοι που δεν τελείωσε ποτέ

 

Στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλά δημοσιεύματα με απαντήσεις των πρωταγωνιστών και συντελεστών της σειράς για τον λόγο που δεν τελείωσε ποτέ η σειρά. Παρακάτω θα σου αναφέρω τους πιο γνωστούς λόγους:

  • Σε μία συνέντευξη του ο Ρήγας δήλωσε ότι η δημοσιότητα που πήρε η σειρά ήταν τόσο απότομη, που κάποια στιγμή ”το έχασαν”. Όλοι ήταν μέσα στο άγχος και δούλευαν ατελείωτες μέρες για να βγει το αποτέλεσμα που είδαμε στις οθόνες μας. Ωστόσο, κάποιοι δεν άντεξαν τη πίεση (κάποιοι ηθοποιοί συμμετείχαν και σε άλλες σειρές και παραστάσεις) και παραιτήθηκαν από τη συνέχεια της σειράς.

 

  • Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρήγας ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί τσακωμοί και παρεξηγήσεις ανάμεσα στο κάστ λόγω της επίσης και της κούρασης. Έτσι, μετά από κάποιους μεγάλους τσακωμούς, οι ηθοποιοί δεν ήθελαν να συνεργαστούν μεταξύ τους.

 

  • Ωστόσο, και η Χρύσα Ρώπα σε μία από τις συνεντεύξεις της, δήλωσε ότι τσακώθηκε άσχημα με τον Αλέξανδρο Ρήγα μετά από μία μεγάλη προσβολή του. Από εκεί και έπειτα όλη η σειρά κόπηκε λόγω του γεγονότος.

 

  • Όπως επίσης και ο Παύλος Χαικάλης, αλλά και η Ελένη Καστάνη, είχαν δηλώσει ότι υπήρχαν γενικά πολλοί τσακωμοί και εντάσεις μεταξύ όλων και ότι από την αρχή η σειρά ”δεν ήταν γραφτό να γίνει”. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ήδη το κεντρικό καστ είχε αλλάξει στην αρχή με άλλες πρωταγωνίστριες εκτός της Φωφώς. Στη συνέχεια, ήρθαν οι πρωταγωνίστριες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε και ξαναγύρισαν τα πρώτα επεισόδια.

 

  • Τέλος, υπάρχει μία φήμη που μέχρι και σήμερα πλανιέται. Αυτή η φήμη σχετίζεται με το περιεχόμενο της σειράς.  Μιας και ήταν μία αμφιλεγόμενη σειρά που αναφερόταν σε πολύ ευαίσθητα θέματα, υπήρχαν πολλοί που τη ”πολέμησαν” για να κατέβει. Ξεκάθαρα δεν τους συνέφερε να βγουν έστω και έτσι, οι βρωμιές τους στη φόρα. Και το κοινό να αρχίσει να ”αναρωτιέται για τα αυτονόητα”. Μπορεί μετά από πολλές πιέσεις, οι συντελεστές και ηθοποιοί να αναγκάστηκαν να τη διακόψουν απότομα. Να μην είχαν άλλη επιλογή. Ο πραγματικός λόγος που διακόπηκε απότομα η σειρά Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, είναι από τις απορίες που πονάνε όλους εμάς που είχαμε αγαπήσει λίγο παραπάνω τη σειρά.

 

 

 

 
Η γνώμη μου

ti-psixi-tha-paradoseis-mori-elliniki-seira-2000-mega-giati-diakopike-animagiagr

 

Η σειρά Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, είναι από τις ελάχιστες σειρές που έχουν αγγίξει έτσι τη καρδιά μου. Συγκαταλέγεται στη λίστα με τις αγαπημένες μου ελληνικές σειρές μαζί με το ”Παρά Πέντε” και το ”Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”.

Πάντα μου άρεσαν οι σειρές που ήθελαν κάτι να ”περάσουν” στο κοινό. Ένα ή και περισσότερα μηνύματα που μόνο όσοι ήθελαν , μπορούσαν να κατανοήσουν. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για αυτή τη σειρά και για το πόσο μοναδική είναι.

 

Η πλοκή της; Υπέροχη. Οι ηθοποιοί της; Διαμαντάκια όλοι. Τα μαθήματα που σου περνάει; Άπειρα και όλα με βαθύ νόημα. Το χιούμορ; Αξεπέραστο! Το τραγούδι των τίτλων; Πιασάρικο και σίγουρα μία μελωδία που θα άκουγα μέχρι και σήμερα.

 

Ωστόσο, παρόλο που την  αγαπάω τόσο, πάντα θα με τρώει ο λόγος που κόπηκε και το πως θα είχε τελειώσει. Αν και μετά από ένα ψάξιμο, διάβασα το τέλος που είχαν προετοιμάσει.

Οι κοπέλες σκ@τώνουν τον Μαντά, αλλά μετά από τύψεις που έχουν, παραδίδονται. Ο κόσμος τις υποστηρίζει και καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία που τις έδιωχνε, είναι δίπλα τους. Ο παπάς (Παύλος Χαικάλης) τις βοηθάει να αθωωθούν ενώ ο πατέρας της Φωφώς, έβαλε και αυτός το χεράκι του να τις βοηθήσει, κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ.

Αν όντως, αυτό είναι το πραγματικό τέλος, τότε είναι πανέμορφο και μακάρι να το βλέπαμε στις οθόνες μας. Αν και δεν θέλω να ελπίζω, ο Ρήγας είχε πετάξει σε μία συνέντευξη ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανατραβήξουν τη σειρά αλλά μέσω θεατρικής παράστασης. Μακάρι!

 

 

 

Αυτά ήταν λίγα λόγια από εμένα για αυτή τη σειρά που μου άγγιξε τη καρδούλα. Εσύ έχεις δει το Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

  

 

Βρείτε μας και στο Facebook:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *