Η ταινία Greenland : Το τελευταίο καταφύγιο, και γιατί πρέπει να τη δεις

tainia-greenland-to-teleutaio-katafugio-apopsi-kritiki-tainies-animagiagr

Η ταινία Greenland : Το τελευταίο καταφύγιο, είναι από εκείνες τις σειρές που σου τραβάνε το ενδιαφέρον. Ώρα να τη δεις και εσύ.

 

Ταινία Greenland

greenland-tainia-to-teleutaio-katafygio-2020-movies-tainies-animagiagr

Η συγκεκριμένη ταινία που τράβηξε τη προσοχή λόγω του περιεχομένου της. Ναι μου αρέσουν αυτές οι ταινίες που σχετίζονται με το τέλος του κόσμου και σε κρατάνε σε αγωνία. Έχω δει πολλές πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά ελάχιστες με έκαναν να κολλήσω ή να μου αρέσουν ιδιαίτερα.

Μία από αυτές που μου άρεσαν, λοιπόν, είναι και αυτή και ήθελα να μοιραστώ μαζί σου την άποψη μου. Μπορώ να πω ότι με καθήλωσε και με έκανε να συγκινηθώ και να προβληματιστώ σε διάφορα θέματα. Αλλά, ας μην μακρηγορώ, πάμε να δούμε μαζί γιατί πρέπει να τη δεις και εσύ σήμερα κιόλας.

 




 

 

 

Λίγα λόγια για τη ταινία Greenland : Το τελευταίο καταφύγιο

Η ταινία Greenland , βγήκε το 2020, γράφτηκε από τον Chris Sparling και σκηνοθετήθηκε από τον Roc Roman Waugh. 

Το είδος της συγκαταλέγεται στις ταινίες ”φυσική καταστροφή-θρίλερ” και έχει στο cast της κάποιους από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Gerarld Butler και η Morena Baccarin που πρωταγωνιστούν.

Η ταινία είχε σχεδιαστεί να βγει πιο νωρίς αλλά λόγω της πανδημί@ς, τα γυρίσματα άργησαν. Ωστόσο, στα μέσα του 2020, βγήκε και ως θεατρική παράσταση πριν βγει η κανονική ταινία.

Υπάρχει ήδη ανακοίνωση ότι θα βγει δεύτερο μέρος της ταινίας που ονομάζεται ”Greenland: Migration’‘. Δεν έχουν βγει πολλές πληροφορίες αλλά ακούγεται ότι θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022.

 

 

 

 

Περίληψη

Τι θα έκανες αν μάθαινες ότι ένας κομήτης απειλεί να διαλύσει τη γη και να σκοτώσει όσους αγαπάς; Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες και τι συναισθήματα θα περνούσαν από το μυαλό σου; Φόβος; Αγωνία; Στεναχώρια; Αδικία;

Όλα αυτά τα συναισθήματα κι ακόμη παραπάνω, θα τα νιώσεις σε αυτή τη ταινία που μου έκοψε την ανάσα άπειρες φορές. Για τους περισσότερους μπορεί να μοιάζει σαν μία ακόμη ταινία φαντασίας με το τέλος του κόσμου, αλλά εγώ διέκρινα κάτι παραπάνω.

Ο John είναι ένας πολιτικός μηχανικός που μένει στην Atlanta, Georgia με τη γυναίκα του Alison και τον διαβητικό γιό του Nathan. Όταν έμαθαν για την καταστροφή που έρχεται, ο John παρέλαβε ένα μήνυμα που έλεγε ότι τον έχουν διαλέξει για να πάει σε ένα μυστικό καταφύγιο, στη Γροιλανδία με την οικογένεια του, λόγω του επαγγέλματος του. Αυτό το μήνυμα δεν το παραλαμβάνουν πολλά άτομα κι από εκεί και έπειτα αρχίζει ο ”πανικός”. Ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένεια του και να φτάσει στο καταφύγιο αλλά πολλά εμπόδια τον κρατάνε πίσω.

Άραγε θα προλάβει να σώσει την οικογένεια του πριν πέσει ο κομήτης; Πόσο πολύτιμή μπορεί να είναι η ζωή ενός ανθρώπου;

 

 




 

 

 

 

Οι δικές μου εντυπώσεις

greenland-movie-2020-kritiki-tainies-to-teleutaio-katafygio-gerald-butler-animagiagr

 

Σε αυτό το κείμενο θα δείτε καθαρά τη δική μου άποψη και όχι των κριτικών. Σε πολλά sites, η ταινία Greenland δεν έχει πάρει τις καλύτερες αλλά ούτε και τις χειρότερες κριτικές. Τη κατατάσσουν σε μία μέτρια ταινία με συνολική βαθμολογία 6,8/10.

Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη και γούστο και για τα δικά μου γούστα, είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της σεζόν.

Μου άρεσε ιδιαίτερα που όλα ήταν στον ”αέρα”. Δεν ήξερες τι θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη και η αγωνία κορυφωνόταν σε κάθε σκηνή. Επίσης, η μουσική και η σκηνοθεσία ήταν κάτι σαν μελωδία στα αφτιά και στα μάτια μου.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν πολύ καλές για τα δικά μου γούστα και σε έκαναν να νιώθεις τα συναισθήματα που ζούσαν εκείνη τη στιγμή.

 

 

Εκτός από τη γενικό στόρι που ήταν η καταστροφή και το τέλος του κόσμου, η ταινία έθιξε κι άλλα ζητήματα που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.

 




  • Για παράδειγμα, η σημασία της οικογένειας και το πόσο σημαντική είναι. Το ότι το πιο σημαντικό είναι να ζεις τη στιγμή και να γίνεσαι καθημερινά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

 

  • Επίσης, το πόσο ”σημαντική” είναι η ύπαρξη σου σε αυτόν τον πλανήτη και από τι εξαρτάται η ”σωτηρία” σου. Το πόσο άδικο είναι να πρέπει να διαλέξεις ποιους πρέπει να ”σώσεις”.

 

  • Πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνία μας και το πως από ένα γεγονός μπορεί να αλλάξει τελείως. Για παράδειγμα ο πανικός που γινόταν στους δρόμους, η αλληλεγγύη που υπήρχε ανάμεσα σε αγνώστους, όπως επίσης και ο εγωισμός που επικρατούσε για την επιβίωση του ”πιο δυνατού”.

 

  • Η ταινία Greenland , σίγουρα αξίζει να της ρίξεις μία ματιά και ίσως να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι.

 

 

Εσύ έχεις δει τη ταινία Greenland , το τελευταίο καταφύγιο; Ποια είναι η άποψη σου;

 



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *