Anime ταινίες που σίγουρα πρέπει να δεις σήμερα κιόλας

anime-tainies-movies-ghibli-your-name-studios-animagiagr

Στη παρακάτω λίστα θα βρεις κάποιες anime ταινίες που μου άρεσαν και στις προτείνω. Ποιες από αυτές έχεις δει ή σκοπεύεις να δεις;

 

Anime ταινίες που πρέπει να δεις

Σου αρέσουν οι ταινίες και τα anime; Τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα! Υπάρχουν άπειρες anime ταινίες που μπορείς να διαλέξεις, αλλά σε αυτή τη λίστα ίσως βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Έχω κάνει ένα mix από διάφορα είδη ταινιών που μπορείς να δεις.

Είτε με φίλους, είτε μόνος, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και φτιάξε το δικό σου cinema σπίτι σου. Για να δούμε ποια από τις παρακάτω anime ταινίες θα διαλέξεις!




 

 

 

One Piece movies

Το One Piece, έχει συγκεκριμένα 14 ταινίες που μπορείς να επιλέξεις. Είναι για όλα τα γούστα και η μία είναι καλύτερη από την άλλη. Κάποιες είναι remake από το anime, κάποιες ακολουθούν την ιστορία, ενώ κάποιες άλλες περιγράφουν μία τελείως διαφορετική ιστορία από τις περιπέτειες των Strawhats.

Τα γραφικά είναι απίστευτα στις περισσότερες από αυτές και τα studio που τις έχουν αναλάβει έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Οι ταινίες είναι οι εξής:

 

Η δική μου αγαπημένη από τις ταινίες του One Piece είναι η Z και Stampede. Μην αργείς και διάλεξε και τη δική σου αγαπημένη!

 

 

 

 

Howl’s moving Castle

Οι ταινίες του Miyazaki είναι από τις αγαπημένες μου και το Howl’s moving castle μαζί με το Spirited Away είναι από τις πιο τοπ στη λίστα μου.

 

Η ταινία Howl’s moving castle ( Hauru no Ugoku Shiro) διαδραματίζεται ανάμεσα στη Σοφι και τον Χοουλ. Η Σοφι είναι μία συνηθισμένη κοπέλα που δουλεύει στο κατάστημα της μητέρας της. Μία μέρα μία μάγισσα τη καταράσσεται να γίνει γριά. Η Σοφι το σκάει από το σπίτι γιατί δεν ήθελε να τη δουν έτσι οι δικοί της και πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια στο μαγικό κάστρο του Χοουλ.

Από κει και έπειτα η ιστορία εξελίσσεται πολύ όμορφα με τη Σοφι να ερωτεύεται τον Χοουλ και στο τέλος να μαθαίνει ποιος πραγματικά είναι. Μία μαγευτική ταινία που πρέπει σίγουρα να δεις! Όλες οι ταινίες του studio Ghibli έχουν μαγευτικά σκηνικά,γραφικά και ιστορία πέρα από κάθε φαντασία.




 

 

 

 

Wolf Children

Η ταινία Wolf Children (Ōkami Kodomo no Ame to Yuki)  είναι δημιουργία του Mamoru Hosoda. Η συγκεκριμένη ταινία μιλάει για τις οικογενειακές σχέσεις . Ωστόσο, δίνει ένα μαγικό τοπίο που σε ταξιδεύει και σου περνάει πολλά μαθήματα ζωής.




Η Χανα είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι που γνωρίζει και ερωτεύεται έναν μυστηριώδη άντρα που μεταμορφώνεται σε λύκο. Η Χανα κάνει 2 παιδιά μαζί του, τη Yuki και τον Ame που είναι δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Μετά από ένα τραγικό συμβάν, η Χανα αναγκάζεται να φύγει από τη πόλη και να μείνει με τα παιδιά της σε ένα γειτονικό χωριό. Εκεί έχει να αντιμετωπίσει τις συχνές μεταμορφώσεις των παιδιών της σε λύκους, τη κοινωνία αλλά και τη προσαρμογή της με τη καινούρια της ζωή που δεν διάλεξε.

Η Χανα θα φανεί μάνα, πατέρας και ένας γενναίος και δυνατός γονιός που πολλοί θα ζήλευαν. Μέσω αυτής της ταινίας μπορούμε να καταλάβουμε τις θυσίες που κάνει ένας γονιός για το παιδί του, όπως επίσης και το πόσο δύσκολο είναι να γίνεις κομμάτι ενός κόσμου που δεν σε δέχεται.

Από τις πιο όμορφες anime ταινίες που θα έβλεπα ξανά και ξανά.

 

 

 

 

Your name

Πριν σου πει περί τίνος πρόκειται αυτή η ταινία, θα ήθελα να ξέρεις ότι έχω ρίξει άπειρο κλάμα. Η anime ταινία Your name (Kimi no Na wa),  είναι δημιουργία του Makoto Shinkai. Μπορεί αυτή η ταινία να σε μπερδέψει λίγο αλλά η ιστορία θα σε ανταμείψει

Η Mitsuha Miyamizu είναι μία μαθήτρια που η μεγαλύτερη της επιθυμία είναι να είχε γεννηθεί αγόρι σε μία ”άλλη ζωή”. Μετά από αυτή την ευχή της, αρχίζει και βλέπει όνειρα με τον Taki Tachibana.

Ωστόσο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι αυτό που ζουν όταν κοιμούνται δεν είναι όνειρα αλλά η πραγματικότητα του άλλου. Μετά από αυτή τη συνειδητοποίηση αρχίζουν και γράφουν μηνύματα ο ένας στον άλλον με αποκορύφωμα ένα μυστικό που πρέπει να ”λύσουν”.

Αν σου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες που θα σε κάνουν να κλάψεις αλλά και να καταλάβεις κάποια πράγματα για τη ζωή, τότε αυτή η ταινία είναι για σένα.

 

 

 

 

A Silent Voice

Η ταινία A Silent Voice ( Eiga Koe no Katachi) ήταν από τις πρώτες ταινίες που με άγγιξε και με έκανε να κλάψω…πολύ. Αυτό το αριστούργημα είναι της Naoko Yamada. Η ιστορία εξελίσσεται ανάμεσα στον Shoya Ishida και στη Shoko Nishimiya. Η Nishimiya είναι κωφή, γεγονός που εκμεταλλεύεται ο Ishida και της ασκεί μπουλινγκ ενώ ήταν συμμαθητές σε πολύ μικρή ηλικία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Nishimiya να φεύγει από το σχολείο και ο Ishida να δέχεται μπουλινγκ λόγω όσων της έκανε. Μετά από χρόνια ξανασυναντιούνται και θυμούνται τι συνέβη στο παρελθόν. Στο μέλλον όμως είναι δύο τελείως διαφορετικά άτομα με ένα μεγάλο ψυχικό τραύμα να τους ”ενώνει”.




Αυτή η ταινία είναι από εκείνες που θα σου μείνουν αξέχαστες, τόσο από την ιστορία, αλλά και από τους χαρακτήρες της.

 

 

 

 

Pokémon: The First Movie

Και άφησα για το τέλος μία από αυτές τις anime ταινίες που μου χάραξαν τη παιδική μου ηλικία. Και ναι ξέρεις ήδη από τον τίτλο ποια είναι και είναι σίγουρο ότι την έχεις δει και εσύ.

Βεβαίως έχει και βγει η ανανεωμένη εκδοχή της ( Pokémon: Mewtwo Strikes Back—Evolution) που έχει καλύτερα γραφικά. Η παλιά καλή ταινία με τα αμέτρητα feels είναι σίγουρα η πρώτη μου επιλογή.

Η ιστορία έχει ως εξής: Tο θρυλικό Pokemon, Mewtwo είναι ο κλώνος του Mew. Οι άνθρωποι του φέρονται ως πειραματόζωο μέχρι που ανακαλύπτει τη πραγματική του δύναμη και αποφασίζει να ζήσει τη ζωή που θέλει με τους δικούς του κανόνες.

Εκεί αρχίζει η ιστορία του Ash που μαζί με τον Pikachu, έδωσαν στον Mewtwo να καταλάβει πόσο λάθος ήταν με τις πράξεις του. Ακολουθεί η επική σκηνή που μας έκανε να κλαίμε 20 χρόνια:

 

 

 

Ποιες από αυτές τις anime ταινίες ξέρεις και ποια έχεις δει ήδη; Περιμένω το σχόλιο σου!

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *