Η τηλεοπτική σειρά Darkwing Duck της Disney έχει μία γλυκιά νοσταλγία

seira-darkwing-duck-disney-memoriz-animagiagr

Ο The Boss μας μιλάει για τη τηλεοπτική σειρά Darkwing Duck της Disney που σίγουρα πολλοί θυμόμαστε. Εσύ άραγε τη θυμάσαι;

 

Η σειρά Darkwing Duck

Η σειρά Darkwing Duck, μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney. Και με υποψηφιότητα για τα βραβεία Emmy παρακαλώ. Ξεκίνησε το 1991 και τελείωσε το 1992. Πρωταγωνιστής είναι ο Drake Mallard, ο οποίος όμως την νύχτα έχει μία alter ego προσωπικότητα και μεταμορφώνεται στον Darkwing Duck.
Όπως τα Ducktales και Rescue Rangers, έτσι και αυτή η σειρά ξεκίνησε με ένα “Special Episode” πριν την προβολή των κανονικών επεισοδίων. Το επεισόδιο/ταινία ονομάζεται “Darkly Dawns the Duck“. Αφού είδαν πως είχε επιτυχία, το χώρισαν σε 2 μέρη και το πρόβαλαν στην τηλεόραση. Τα 2 αυτά επεισόδια ήταν η αρχή της τηλεοπτικής σειράς. Στην περιπέτεια αυτή ο Drake είναι αρκετά άτυχος ώστε να φορτωθεί τον Launchpad και την Gosalyn μέχρι το τέλος των 91 επεισοδίων .
darkwing-duck-disney-seira-animagiagr
O Μαυρόφτερος Τιμωρός παρότι την μέρα είναι ένας συνηθισμένος πάπιος, όταν αναγκάζεται να λύσει μία υπόθεση παραμερίζει τα πάντα στην άκρη, και προσπαθεί με όλη του την δύναμη να φέρει εις πέρας την υπόθεση (άσχετα αν τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό). “Ας γίνουμε επικίνδυνοι” δηλαδή με όλη την σημασία της λέξεως.
Σκοπός του είναι να κρατάει την πόλη St. Canard σε τάξη. Προκειμένου να το καταφέρει είναι αναγκασμένος να τα βάλει με ένα σωρό εξωφρενικούς εχθρούς, οι οποίοι υπόσχονται ΠΟΛΥ γέλιο.
Ο DW και οι σύμμαχοί του λοιπόν προσπαθούν να εμποδίσουν τους κακούς – διεστραμμένους – τρελούς – whatever να πάρουν τον έλεγχο της πόλης τους. Ποιοι είναι αυτοί;
-ΟΙ ΚΑΛΟΙ-

 

 

 • Darkwing Duck
Ο κύριος πρωταγωνιστής, η μορφή, ο Leader, ο Chief, ο εγκέφαλος.

 

 

 • Launchpad
Ο κλασσικός από το Ducktales ..
 • GizmoDuck
Ο υπερήρωας από το Ducktales που βοηθάει τώρα πλέον και τον DW.
 • Gosalyn
Η κλασική κολλιτσίδα που ενοχλεί τον πρωταγωνιστή. Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.
 • Morgana
Η φιλενάδα του DW στα μετέπειτα επεισόδια της σειράς.

 

 • J. Gander Hooter
Ο Director της μυστικής οργάνωσης S.H.U.S.H.
 • Vladimir Goudenov Grizzlikof
Μία αρκούδα Grizzly, κορυφαίος πράκτορας της S.H.U.S.H.
 • Stegmutt
Μια πάπια που μεταλλάχτηκε σε δεινόσαυρο (στεγόσαυρο για την ακρίβεια).
xaraktires-darkwing-duck-seira-disney-memoriz-animagiagr
-THE FEARSOME FIVE-

 • Negaduck
Ο αρχιεχθρός του DW. Είναι μία εκδοχή του DW από ένα παράλληλο σύμπαν, το Negaverse. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν φαίνεται να ξέρει την μυστική ταυτότητα του DW.
 • Megavolt
Ένας αρουραίος που μπορεί και χειρίζεται τον ηλεκτρισμό.
 • Bushroot
Μισός πάπια, μισός φυτό. Μπορεί και ελέγχει τα φυτά κατά βούληση.
 • Quackerjack
Ένας τρελάρας που έχει εμμονή με τα παιχνίδια.
 • Liquidator
Ένας σκύλος ονόματι Bud Flood. Ύστερα από πειράματα μεταλλάχθηκε σε… νερό.
-F.O.W.L. MEMBERS-
 • Taurus Bulba
Ένας από τους πιο δυνατούς και αδίστακτους εχθρούς του DW.
 • Hammerhead
Ο αρχηγός από το τρίο που έχει στην διάθεσή του ο Bulba.

 

 • Tuskerninni
Άλλο ένα (όχι και τόσο επιτυχημένο) μέλος της FOWL.
 • Doctor Fossil
Τρελός επιστήμων. Ο δημιουργός του Stegmutt.

-Ιστορία

Η ιστορία όμως για τη σειρά Darkwing Duck έχει πολύ μεγαλύτερο υπόβαθρο, από την εποχή ακόμα που προβαλλόταν η πρώτη μεγάλη σειρά της Disney. Το DW δεν θα ήταν όπως το ξέρουμε αν δεν υπήρχαν 2 συγκεκριμένα επεισόδια στο Ducktales:
 • Το επεισόδιο 41 “Double-O-Duck” και
 • το επεισόδιο 91 “The Masked Mallard”.
Στο “Double O Duck” κάνει ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας ο Launchpad (ελληνιστί Βολίδας). Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, το επεισόδιο έχει σχέση με μυστικές αποστολές στυλ James Bond. Ο Launchpad, λόγω ομοιότητας με έναν ξένο πράκτορα, αποφασίζει να κάνει τον κατάσκοπο. Προσπαθεί να εξαρθρώσει την μυστική οργάνωση F.O.W.L. (Foreign Organization for World Larceny) που την καθοδηγεί ο Dr. NoGood.
Θυμάσαι τη τηλεοπτική σειρά Darkwing Duck ?
Όπως είναι αναμενόμενο, ο good-for-nothing Launchpad καταφέρνει με την βοήθεια της τύχης να τελειώσει την αποστολή που του ανατέθηκε, δίνοντας έτσι το πρώτο έναυσμα για την δημιουργία του DW.
Την κυριότερη όμως επιρροή την άσκησε το επεισόδιο “The Masked Mallard”. Στο επεισόδιο αυτό ο Scrooge συκοφαντείται από έναν δημοσιογράφο. Ο λεγόμενος δημοσιογράφος μόνο δημοσιογραφική δεοντολογία δεν έχει, με αποτέλεσμα ο Scrooge να βρίσκεται στο στόχαστρο συνεχώς. Τα παιδιά τον μισούν και τα ανιψάκια τσακώνονται συνεχώς με συνομήλικούς τους, προσπαθώντας να τον υπερασπιστούν. Ο Scrooge μη μπορώντας να αντέξει αυτήν την κατάσταση, αποφασίζει να αποδείξει πως είναι με το μέρος των πολιτών. Και για να το κάνει αυτό, αναγκάζεται να μεταμορφωθεί στον Masked Mallard.
Σκοπός του ήταν να πάρει με το μέρος του τους πολίτες, και αφού πλέον τους έχει αποδείξει πως είναι άξιος εμπιστοσύνης, θα τους αποκαλυφθεί και έτσι θα αποκαταστήσει την υπόληψή του. Όταν σκόπευε όμως να το κάνει αυτό, ο δημοσιογράφος μεταμορφωμένος σε Masked Mallard κάνει ληστείες προκειμένου να σπιλώσει το όνομα του μασκοφόρου ήρωα. Με την βοήθεια του Gizmoduck, ο Scrooge καταφέρνει τελικά μέσα σε ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο να αποκαλύψει τον δημοσιογράφο και να αποκαταστήσει το καλό του όνομα.-ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ DARKWING DUCK-

seira-disney-darkwing-duck-plirofories-memoriz-animagiagr
Οι αναφορές όμως του DW δεν σταματάνε στα Ducktales. Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως καρικατούρα του Batman και δεν έχουν καθόλου άδικο. Όπως ο Batman, έτσι και ο DW είναι μαυροφορεμένοι και περιπολούν την πόλη τους το σκοτάδι, αντιμετωπίζοντας τις συμμορίες των κακοποιών. Το St. Canard έχει την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα με την Gotham City.
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο. Το κουστούμι του DW, το όπλο αερίων του, και η φανταχτερή είσοδός του στο πεδίο της μάχης, είναι αναφορές προς κλασικούς ήρωες όπως οι Crimson Avenger, The Shadow και The Green Hornet.
Συνεχίζοντας,ο DW μερικές φορές δουλεύει σαν μυστικός πράκτορας της οργάνωσης S.H.U.S.H. Το SHUSH δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στην SHIELD της Marvel. Κύριος αντίπαλος της S.H.U.S.H. είναι η F.O.W.L. όπως στο επεισόδιο των Ducktales. Με την διαφορά ότι στο Ducktales το F σημαίνει Foreign ενώ στο DW σημαίνει Fiendish.
Στο επεισόδιο #23 “Aduckyphobia” ο DW δαγκώνεται από μία μεταλλαγμένη αράχνη και καταλήγει με 6 χέρια. Αν δεν απατώμαι υπάρχει μία ιστορία του Spiderman με 6 χέρια, αλλά και να μην ισχύει είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αναφορά στον Spiderman.

 

 

Θυμάσαι τη τηλεοπτική σειρά Darkwing Duck ?O DW για να ανοίξει τον μυστικό διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι του, χτυπάει ένα κεφάλι αγάλματος ενός ήρωα της Disney. Του Basil of Baker Street της ταινίας The Great Mouse Detective. Αυτό επίσης είναι φόρος τιμής στην σειρά Batman του ’60, όπου ο Batman προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για το μυστικό κρησφύγετο ανοίγει το κεφάλι μιας προτομής του Σέξπιρ και πατάει ένα κουμπί που βρίσκεται μέσα της.
Στο επεισόδιο #52 “Time And Punishment”, ο DW ταξιδεύει στον χρόνο και πιστεύοντας πως έχασε την Gosalyn, τρελαίνεται και μετατρέπεται στον DarkWarrior Duck. Είναι τόσο αδίστακτος που παίρνει τον έλεγχο της πόλης στα χέρια του εφαρμόζοντας έναν νόμο σε στυλ Judge Dredd (εγώ είμαι ο νόμος, όποιος δεν με ακούει είναι παράνομος). Έτσι η Gosalyn πρέπει να κάνει ανακωχή και να συνεργαστεί με τους εχθρούς της Quackerjack και Megavolt, για να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να αποτρέψουν όσα έγιναν.
Τα παραπάνω εμπνεύστηκαν από το Batman: The Dark Knights Returns του Frank Miller. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο πως η Gosalyn στην παρουσιάζει ομοιότητες στην συμπεριφορά της, με την Carrie Kelly, τον θηλυκό Robin της ιστορίας αυτής.
Στο επεισόδιο #83 “The Steerminator”, ο Taurus Bulba γυρνάει στην ζωή σαν ανδροειδές πλέον, και αφού ανακτάει την μνήμη του αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τον DW.
Το που αναφέρεται φαντάζομαι το καταλαβαίνει κανείς από το όνομα του επεισοδίου.
-ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ-
 • Οι Fearsome Five είναι παρωδία των Sinister Six του Spiderman.

 

 • Ο J. Gander Hooter είναι μία αναφορά στον διευθυντή του FBI, J. Edgar Hoover.

 

 • Ο Stegmutt που ήταν πάπια και έγινε ένας πράσινος δεινόσαυρος, είναι ελαφριά παρωδία του Hulk.

 

 • Ο Negaduck σαν Evil Twin του DW θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναφορά στους Bizarro και Zoom της DC.
 • Επίσης η συμπεριφορά του (ψυχάκιας) θυμίζει έντονα τον Carnage.

 

 • Ο Megavolt θυμίζει έντονα τον Electro.

 

 • O Bushroot θυμίζει Floronic Man και Poison Ivy της DC.
 • Επίσης ρίξτε μια ματιά και στο Swamp Thing.

 

 • O Quackerjack είναι ένα υβρίδιο μεταξύ Joker και Toyman.
 • Το πως κατέληξε ο Liquidator σε αυτήν την κατάσταση θυμίζει το Killing Joke, ιστορία του Alan Moore με τον Joker.
 • Πιθανώς να επηρεάστηκε και από τον Hydro-man της Marvel.

 

 • Ο Doctor Fossil θυμίζει τον Sauron της Marvel.
Εσύ τα ήξερες όλα αυτά για τη σειρά Darkwing Duck ?

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *