Το manga του Beastars είναι το manga που θα σου αλλάξει τρόπο σκέψης

beastars-manga-greek-review-paru-itakaki-anime-legoshi-louis-haru-animagiagr

Το manga του Beastars είναι από τα manga που θα σε βάλουν να σκεφτείς και θα σου περάσουν όμορφα μηνύματα που δεν περίμενες.

 

Manga του Beastars

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου manga είναι το ”BEASTARS” που τελείωσε σχεδόν εδώ και μία εβδομάδα. Το διάβαζα πιστά και σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω. Τι ξέρουμε όμως για αυτό το υπέροχο manga και γιατί στο προτείνω να το διαβάσεις;




 

 

 

Γενικές πληροφορίες και Ιστορία

 

manga-beastars-greek-review-legoshi-haru-louis-animagiagr

 

Το manga του Beastars, είναι γραμμένο και σχεδιασμένο από τη mangaka Paru Itagaki. Είναι ένα Ιαπωνικό manga και το είδος του είναι Drama-Fantasy-Coming of age.

Η ιστορία εξελίσσεται στη μοντέρνα εποχή, σε έναν κόσμο με σαρκοφάγα και φυτοφάγα ανθρωπόμορφα ζώα που προσπαθούν να συμβιώσουν αρμονικά παρόλο τις φυσικές τους ανάγκες.

Πρωταγωνιστές είναι ο Legoshi, ένας ψηλός γκρι αγαθός λύκος που διαμένει στη σχολή του μαζί με άλλα σαρκοφάγα και φυτοφάγα ζώα. Μέσα σε αυτά τα ζώα είναι ο Louis, η Haru, o Jack, o Bill, η Juno και άλλοι πολλοί που θα φανούν στη συνέχεια του manga.

Μετά από ένα ανεξήγητο γεγονός που συνέβη στο σχολείο, όλη η τοπική κοινότητα έχει θορυβηθεί και προσπαθούν να βρουν ξανά τις ισορροπίες τους, ενώ ο Legoshi προσπαθεί να επιβάλλει δικαιοσύνη.

 

Σε αυτό το ταξίδι του ερωτεύεται τη Haru, ένα κουνέλι νάνο και προσπαθεί να ισορροπήσει τη καρδιά με τη φύση του. Μέσα από όλο αυτό μαθαίνει πολλά πράγματα για τον εαυτό του και τον κόσμο στον οποίο ζει. Αυτός ο κόσμος μοιάζει πολύ με τη δική μας σημερινή κοινωνία και το πως φερόμαστε ως όντα στους γύρω μας αλλά και στον εαυτό μας.



 

 

 

 

Τι μου έμαθε

mathimata-zois-manga-beastars-greek-reviews-legoshi-louis-animagiagr

 

  • Το manga έχει 2 σεζόν και μέσα από αυτές τις σεζόν, βλέπουμε πως όλοι οι χαρακτήρες μεγαλώνουν και ωριμάζουν και προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους.

 

  • Πολλοί καινούριοι χαρακτήρες εμφανίζονται και ο καθένας μας μαθαίνει και κάτι καινούριο. Ένα από αυτά τα μαθήματα είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι όλοι κρύβουμε κάτι μέσα στη καρδιά μας.

 

  • Επίσης, υπάρχει πάντα το καλό και το κακό μέσα μας. Ωστόσο, είναι επιλογή μας το ποια πλευρά μας θα αφήσουμε να κυριαρχήσει. Και επιλογή μας είναι το πως θα χτίσουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα.

 

  • Ο έρωτας είναι τυφλός και δεν έχει σημασία ποιος είσαι, από που προέρχεσαι, τι δέρμα έχεις ή χαρακτήρα. Η αγάπη μπορεί να σμίξει δύο τελείως διαφορετικά άτομα που δεν περίμενες ποτέ. Όσο διαφορετικοί και αν είστε, πάντα η αγάπη σας θα νικάει στο τέλος, είτε είστε φίλοι, είτε ζευγάρι.

 

  • Μην κρίνεις κανέναν χωρίς να τον ξέρεις πραγματικά και το τι κουβαλάει μέσα του. Εκτός του ότι δεν χρειάζεται να κρίνεις κάποιον, ποτέ δεν θα μάθεις τι τον έκανε να πράξει όπως έπραξε.

 

  • Αν προσπαθήσεις και το θέλεις πολύ, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Δεν γνωρίζεις τι δύναμη έχεις μέσα σου.

 

  • Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι δίπλα σου την ώρα που πέφτεις. Οι άνθρωποι που σε αγαπάνε, θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να είναι δίπλα σου παρόλο τις συνθήκες.

 

    • Να σέβεσαι τους πάντες και να τους βλέπεις ως ίσα όντα με ζωή, επιθυμίες και όνειρα. Όλοι είμαστε ίσοι και μοναδικοί.



 

  • Για να ξεπεράσεις κάποια πράγματα, πρέπει να παλέψεις με το μέσα σου και να τα βρεις με τον εαυτό σου. Αν συμφιλιωθείς με αυτό το κομμάτι του εαυτού σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

 




  • Να  είσαι ο εαυτός σου ότι κι αν γίνει. Μην αφήσεις καμία κατάσταση και κανέναν άνθρωπο να σε φθείρει.

 

  • Κάνε τα πάντα για τα όνειρα σου, όσο δύσκολα και αν είναι.

 

  • Ο κόσμος και η κοινωνία μας δεν είναι κάτι δίκαιο. Στο χέρι σου είναι να κάνεις την αλλαγή. Γιατί η αλλαγή ξεκινάει από σένα.

 

  • Κάποιες φορές πρέπει να αφήνεις τις ανάγκες σου στην άκρη για τους ανθρώπους που αγαπάς και να είσαι δίπλα τους όσο δύσκολο και αν είναι.

 

 

 

 

Summary

Αυτά και άλλα πολλά ήταν κάποια μαθήματα που μου έμαθε το manga του Beastars. Έχει βγει και το anime που έκανε την εμφάνιση του τον Δεκέμβριο του 2019. Μέχρι τώρα έχει βγει η πρώτη σεζόν, ενώ η δεύτερη δρομολογείται για τον Ιανουάριο του 2021.

Μπορεί να προτιμώ 1000 φορές το manga, αλλά πιστεύω ότι και το anime είναι εξίσου όμορφο και ενδιαφέρον.

Αν δεν έχεις διαβάσει ήδη το manga του Beastars , ήρθε η ώρα το ξεκινήσεις! Περιμένω τις απόψεις σου.

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *