Marco The Phoenix Ποιος είναι ο Μάρκος ο Φοίνικας του One Piece;

marco-phoenix-one-piece-xaraktires-ace-commander-animagiagr

Η Δεσποινάκι Ευστρατίου μας μιλάει για τον Marco The Phoenix ή αλλιώς Μαρκός ο Φοίνικας από το One Piece. Ποιος είναι άραγε;

 

Marco The Phoenix

marco-o-foinikas-the-phoenix-one-piece-xaraktires-animagiagr

 

ΤΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ!!! Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Μάρκο τον φοίνικα και το πολύ ενδιαφέρον σπάνιο φρούτο του διαβόλου που έχει. Ετοιμαστείτε λοιπόν όλοι fans, οι ”meh”, οι haters, δεν έχει σημασία πως βλέπετε τον χαρακτήρα ως τώρα.

Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι άκρως ενδιαφέρουσες, δώστε βάση σε ότι ακολουθεί γιατί φτιάχτηκε για όλους εσάς με προσοχή ,αγάπη και προδερμ και αυτός είναι ο λόγος που ζητώ την κατανόηση όλων σαν για την πρώτη μου προσπάθεια να συντάξω ένα άρθρο.




Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα λοιπόν ως αρχή, Ο Μάρκο ο φοίνικας ή ανανάς (για τον λούφι) ήταν Διοικητής 1ου τμήματος των Πειρατών του Whitebeard, υπήρξε το δεξί χέρι του ίδιου και επίσης ήταν ο γιατρός του πληρώματος.

 

 

 

Ιστορία

Ας περάσουμε στο ρεζουμέ και σε ότι μπορεί να μην γνωρίζετε. Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με το φρούτο και από όπου πήρε τις δυνάμεις του. Ο Φοίνιξ (Ιαπωνικά フェニックス) (από το «φοινός» = πορφυρός, βαθυκόκκινος) είναι ένα μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται απ’ τις στάχτες του.

Στην αρχαία Ελλάδα συνδεόταν με την λατρεία του Ήλιου και του Απόλλωνα. Πέρα από την αρχαία Ελλάδα, ο Φοίνικας ήταν ένα πολύ ιερό σύμβολο και για άλλους πολιτισμούς . Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους ονομάζεται Μπένου (Bennu) και βρισκόταν στη κορυφή της πυραμίδας που ξεπρόβαλε στη Δημιουργία από τα αρχέγονα ύδατα.

Για τον Εβραϊκό πολιτισμό είναι το μόνο ζώο που δεν τρώει από το καρπό του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού. Στον πρωτοχριστιανισμό, ο Φοίνιξ (Φοίνικας) αναπαριστά τον Ιησού Χριστό. Που επίσης πεθαίνει και ανασταίνεται σε τρεις μέρες, όπως και ο φοίνιξ αναγεννιέται πλήρως σε τρεις μέρες.

marco-foinikas-the-phoenix-one-piece-anime-animagiagr

 

Ο Φοίνιξ αποτελεί ιερό ζώο του Βισνού, στην Ινδουιστική θρησκεία. Για την ακρίβεια, συνδέεται με το Avatar του Βισνού (ένας από τους τρεις μεγάλους θεούς της συγκεκριμένης θρησκείας και κατά αυτούς ο συντηρητής των πάντων), τον δοξασμένο Ράμα (Ραμ) που είναι ο θεός του Ήλιου. Εκεί ονομάζεται Garunda.

Για τους Κινέζους, βασιλεύει στο Νότο. Αιώνιος αγαπημένος του θεωρείται ο Ιερός Δράκος και στη Κινέζικη πρακτική του Feng Shui θεωρείται πανίσχυρη γοητεία για καλή ερωτική ζωή, να έχουν αυτά τα δύο ιερά ζώα μια ρομαντική στιγμή.

Επίσης γενικά ο Φοίνιξ εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και στους Πέρσες, στους Νοτιοαφρικανούς, ακόμα και τους αρχαίους πολιτισμούς της κεντρικής και νότιας Αμερικής.




 

 

Ο Φοίνικας ως σύμβολο:

Ο Φοίνικας είναι ένα πανίσχυρο σύμβολο που αφομοιώνει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Ο Ιερός Φοίνιξ είναι αναμφισβήτητα ένα πλάσμα της Φωτιάς και του Ήλιου.

Το έχουν χρησιμοποιήσει στην αλχημεία και τον αποκρυφισμό. Οι μασόνοι ως έμβλημα της μεγάλης στοάς τους, και αποτελεί επίσης ένα από τα τάγματα αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εντυπωσιακά απεικονίζεται συνήθως ως πορφυρό μεγαλόσωμο τυλιγμένο στις φλόγες πτηνό και κάνει την κατηγορία των μυθικών πλασμάτων γοητευτικότερη. Η δύναμη της αναγέννησης μέσα από τις στάχτες του είναι η βασικότερη αλλά έχουν αναφερθεί και άλλες όπως τα δάκρυα που θεραπεύουν και η ικανότητα να σηκώνει βαριά φορτία.

Αυτά ήταν λίγες πληροφορίες για τον Marco The Phoenix και το φρούτο του. Περισσότερα για τον Marco The Phoenix μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *