Η αγαπημένη σειρά Charmed με τις μάγισσες της καρδιάς μας

charmed-seira-oi-magisses-ksenes-seires-epeisodia-kritiki-animagiagr

,Ποιος δεν έχει δει τη σειρά Charmed που έβαζε το Star κάθε Σαββατοκύριακο; Πάμε να τη θυμηθούμε και να ταξιδέψουμε λίγο μαζί της. Η Rose μας λέει λίγα λόγια για τις  αγαπημένες Charmed.

 

Έχεις δει τη σειρά Charmed ;

oi-magisses-seira-1998-kritiki-charmed-ksenes-seires-animagiagr

 

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τη σειρά Charmed? Εξαιρετικοί συντελεστές από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Όλοι οι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν ή συμπρωταγωνίστησαν ή έκαναν  κάποιες guest εμφανίσεις πέραν των ίδιων των πρωταγωνιστριών, ήταν όλοι τους εξαιρετικοί.  Και όλοι είχαν να παίξουν ή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ τους  αλλά και της εξέλιξης της κάθε μιας ως άνθρωπο,ως αδερφή αλλά και ως μάγισσα.

 
 

Λίγα λόγια για τη σειρά ”Οι Μάγισσες”

seira-charmed-oi-magisses-kritiki-ksenes-seires-animagiagr

 

Η αρχική σειρά Charmed έκανε τη διαφορά από την πρώτη φορά που προβλήθηκε στην τηλεόραση.  Μέχρι τότε κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως μια σειρά με πρωταγωνίστριες τρεις αδερφές που μαθαίνουν για το «χάρισμα» τους αλλά και την κατάρα τους όπως κάποιες φορές το αντιμετωπίζουν οι ίδιες,τις δυνάμεις τους, μιας και είναι μάγισσες, θα είχε τόση απήχηση.

Αυτό που δεν μπόρεσε κανείς να προβλέψει είναι η επιτυχία που έκανε η σειρά και όχι λόγω του περιεχομένου της.  Δηλαδή λόγω των κακών με των οποίων έρχονταν αντιμέτωπες, αλλά επειδή έδειχνε την ανθρώπινη πλευρά των τριών αυτών αδελφών. Έδειχνε τις απώλειες, έδειχνε το κόστος να εξασκείς τη μαγεία για καλό σκοπό.  Για να σώζεις τον κόσμο που κάποιες φορές δεν ήθελε να σωθεί κιόλας.

Η σειρά αυτή αφορά 3 αδελφές που μαθαίνουν για τις δυνάμεις τους και το πως γίνονται κοινωνοί ενός άγνωστου κόσμου για αυτές μέχρι τότε. Οι πρωταγωνίστριες δεν ήταν άλλες από τις Shannen Doherty (Prue Halliwell), Holly Marie Combs (Piper Halliwell), Alyssa Milano (Phoebe Halliwell) και Rose McGowan (Page Matthews). Οι 4 αυτές ηθοποιοί έδωσαν υπόσταση και ζωή στους χαρακτήρες που κλήθηκαν να ενσαρκώσουν και είναι εξαιρετικές στο ρόλο τους η καθεμία.

 
Τα μαθήματα και τα συναισθήματα που σου περνάει η σειρά

Μέσα από αυτή τη σειρά γινόμαστε και εμείς κοινωνοί των αλλαγών που συντελούνται και λαμβάνουν χώρα στη ζωή των αδελφών. Γινόμαστε μάρτυρες των αλλαγών που υπόκεινται η κάθε μία αδελφή καθώς ανακαλύπτει τις δυνάμεις της.  Αλλά και για το ότι ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει τίποτα και κανένα όριο που δεν θα περνούσαν για να προστατεύσουν έναν «αθώο».  Όπως αποκαλούνται στη σειρά οι μη εξοικειωμένοι με τη μαγεία άνθρωποι και το κακό που τους περιβάλλει και τους βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο πολλές φορές.

Όπως ο χαμός της μίας αδερφής. Αυτή η απώλεια βέβαια είναι απαραίτητη για να ωριμάσουν ως μάγισσες.  Αλλά και για να μπει στη ζωή τους η άλλη τους αδελφή. Της οποίας η γέννηση έπρεπε να κρατηθεί μυστική λόγω των δυνάμεων που είχε από τη γέννηση της που ήταν από τον πατέρα της. Δεν επιτρεπόταν μια μάγισσα να ερωτευτεί τον «καθοδηγητή» της στον κόσμο της μαγείας.

 

Με τον ερχομό της αδελφής τους αυτής εκπληρώνουν το πεπρωμένο τους ως μάγισσες.  Να νικήσουν την Πηγή όλου του Κακού και άλλων τόσων κακών με τα οποία χρειάστηκαν να έρθουν αντιμέτωπες και βγήκαν νικήτριες. Στην πορεία όμως και ο δεσμός τους σαν αδελφές δοκιμάστηκε. Χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια στην προσωπική τους ζωή για να καταφέρουν να είναι μαζί με αυτούς που ήταν της μοίρας τους γραφτό.

 

Η σειρά αυτή είναι κάτι το μαγικό. Μέσα από τα ξόρκια,τη μαγεία,τους εχθρούς γίνονται πιο δυνατές όχι μόνο ως μάγισσες αλλά και ως αδελφές. Αυτό είναι που στο τέλος τις σώζει. Η πίστη στις δυνάμεις τους αλλά και η πίστη στην σχέση τους ως αδελφές. Αλλά και στην πίστη τους ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Τέλος, ήθελα να προσθέσω πως αυτή η σειρά εμένα με μάγεψε. Αλλά πιστεύω πως θα διχάσει και πολλούς λόγω του περιεχομένου της. Όπως είμαι σίγουρη ότι θα προσελκύσει και πολλούς εξαιτίας όλων αυτών που ανέφερα παραπάνω.

 
Βρείτε μας και στο Facebook!

Με ετικέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *