Monkey D. Luffy Ο καπετάνιος της καρδιάς μας από το One Piece

monkey-d-luffy-one-piece-strawhats-xaraktires-animagiagr

Ο Νίκος Μακροδήμος μας λέει κάποιες πληροφορίες για τον Monkey D. Luffy, τον αγαπημένο καπετάνιο της καρδιάς μας από το One Piece.

 

Captain Monkey D. Luffy

Ο  Monkey D. Luffy μεγάλωσε στο Dawn Island συγκεκριμένα στο Windmill Village που βρίσκεται στο East Blue. Εμπνεύστηκε να γίνει πειρατής σαν το είδωλο του, τον Red Haired Shanks. Ο Luffy ήθελε συνεχώς να συμμετάσχει στο πλήρωμα του Shanks, αλλά του αρνιόταν επειδή ήταν παιδί. Εντελώς τυχαία, ο Luffy έφαγε το Devil Fruit Gomu-Gomu που το είχε φέρει ο Shanks από την Grand Line.
Ο Luffy σχεδόν σκοτώθηκε από τον Higuma, έναν ληστή του βουνού, ο οποίος τον έριξε στη θάλασσα. Σώθηκε από ένα Sea King εξαιτίας του Shanks, αλλά είχε χάσει το δεξί του χέρι στη διαδικασία. Πριν φύγει ο Shanks, ο Luffy ορκίστηκε ότι μια μέρα θα είχε δικό του πλήρωμα και θα γίνει βασιλιάς των πειρατών. Ξαφνικά, ο Shanks έβαλε το ψάθινο καπέλο του στο κεφάλι του Luffy με την υπόσχεση ότι θα το επέστρεφε αφού γινόταν σπουδαίος πειρατής.

luffy-one-piece-monkey-xaraktires-pirateking-animagiagr

Ο παππούς του Monkey D. Luffy , ο Monkey D. Garp, επέστρεψε και πήρε τον Luffy να ζήσει με την Curly Dadan και τον Portgas D. Ace, που ο Garp είπε ότι θα ήταν ο μεγάλος αδελφός του.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να κερδίσει ο Luffy την εμπιστοσύνη του Ace, αλλά σύντομα έγινε αδελφός με τον Ace και τον Sabo. Ένα τοπικό αγόρι που ονειρευόταν να γίνει πειρατής μαζί με τον Ace και τον Luffy. Ο Sabo τους έσωσε  από τους Bluejam Pirates επιστρέφοντας στην οικογένεια του. Αλλά φαινόταν να σκοτώθηκε καθώς προσπάθησε να φύγει από το Dawn Island μόνος του, όταν η σχεδία του πυροβολήθηκε από τους World Nobles. Οι δύο πέρασαν τα επόμενα χρόνια κάνοντας προπόνηση για να πολεμήσουν. Ώστε να μπορούν να είναι ισχυρότεροι από οποιονδήποτε. Ο Ace έφυγε από το νησί όταν έγινε 17 ετών. Και μετά ο Luffy έφυγε από το Dawn Island τρία χρόνια αργότερα όταν ήταν 17 ετών.  Καθώς έφυγε, νίκησε το Sea King που πήρε το χέρι του Shanks με μια μόνο γροθιά.

 


Powers & Abilities Devil Fruit

luffy-gears-dinameis-powers-one-piece-strawhats-animagiagr


Όταν ο Luffy ήταν παιδί, έφαγε το Devil Fruit Gomu Gomu που έφερε ο Shanks από την Grand Line, αγνοώντας τι ήταν πραγματικά. Το σώμα του πήρε τις ιδιότητες του λάστιχου. Αυτό δίνει σε ολόκληρο το σώμα του τη συνοχή του λάστιχου. Κάνοντας τον σχεδόν άνοσο στις περισσότερες αμβλύς επιθέσεις. Το σώμα του θα απορροφήσει τις περισσότερες επιθέσεις, ακόμη και τις σφαίρες. Αν και δεν είναι απρόσβλητος από περικοπές. Μπορεί επίσης να κάνει το σώμα του να τεντώνεται και να διαμορφώνεται σε διάφορα σχήματα. Απλώς για να επιστρέψει πίσω. Ο Luffy εμπνέεται συχνά από πράγματα που βλέπει όταν δημιουργεί νέες επιθέσεις.
 

 


Attack Names:


Όλες οι επιθέσεις του Luffy ξεκινούν με το πρόθεμα “Gοmu Gomu” ή “Gomu Gomu no” στο αρχικό υλικό.”


Gear System


Μετά την απόλυτη ήττα του εναντίον του Ναυάρχου Kuzan, ο Luffy ανέπτυξε ένα νέο σύστημα μάχης που ονόμασε Gear Second και Gear Third. Και οι δύο ταχύτητες μπορούν να επιτευχθούν μόνο λόγω της ανατομίας του φρούτου που έχει φάει ο Luffy. Όταν ενεργοποιεί το Gear Second, ο Luffy χρησιμοποιεί τα πόδια του σαν αντλίες για να αυξήσει τη ροή του αίματος γύρω από το σώμα του. Τα όργανα, οι αρτηρίες και οι φλέβες του μπορούν να αντεπεξέλθουν στο άγχος λόγω των λαστιχένιων ιδιοτήτων τους.

 


Gear Second


Το Gear Second αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα, τις αντιλήψεις και την εντυπωσιακή δύναμη του Luffy. Kαι ήταν κρίσιμο για να νικήσει τους αφέντες της υπεράνθρωπης τέχνης του «Rokushiki» – CP9. Ο Monkey D. Luffy κατάφερε να προσγειώσει πολλές επιθέσεις στο Blueno χωρίς το μέλος του CP9 να έχει πιθανότητες να αντιδράσει, ο οποίος πριν από την ενεργοποίηση του Gear Second συμβαδίζει με τον Luffy. Τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνικής, όπως επεσήμανε ο Rob Lucci, είναι ότι είναι παρόμοιο με το «ντόπινγκ» ή τη χρήση στεροειδών, η παρατεταμένη χρήση σε αυτή τη μορφή μειώνει δραστικά την αντοχή του Luffy καθώς καταναλώνει πολλή ενέργεια.
 


Gear Third


To Gear Third αυξάνει εκθετικά την εντυπωσιακή δύναμη του, δουλεύει από τον Luffy πρώτα δαγκώνοντας μια μικρή τρύπα ανάμεσα στον αντίχειρα και το μπροστινό δάχτυλό του. Στη συνέχεια φυσώντας αέρα σε αυτό, αυξάνοντας τη μάζα των οστών του στο χέρι του στο «μέγεθος ενός γίγαντα». Ο Luffy μπορεί να μετακινήσει τον αέρα σε όποιο άκρο επιλέξει.

Ωστόσο, αυτή η φόρμα μειώνει σημαντικά την ταχύτητα του Luffy και προτού το σώμα του Luffy μετατραπεί σε κατάσταση σαν παιδί μετά τη χρήση του Gear Third για όσο καιρό χρησιμοποίησε το Third Gear, αφήνοντας τον ευάλωτο σε επιθέσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Luffy έχει βελτιώσει σημαντικά τα Gears του μετά το διετές Time-skip στο One Piece. Τώρα μπορεί να ενεργοποιήσει το Gear Second με τα χέρια του καθώς και τα πόδια του και να στοχεύει μόνο συγκεκριμένα μέρη του σώματος του για άντληση, αν το επιθυμεί. Το Gear Third δεν τον επαναφέρει σε κατάσταση σαν παιδί. Μπορεί να ελέγξει την τοποθέτηση του αέρα πολύ καλύτερα και η μείωση της ταχύτητας του μειώνεται σε μικρό βαθμό.

 


Gear Fourth


Το Gear Fourth είναι η πιο πρόσφατη εφεύρεση του Luffy. Χρησιμοποίησε αυτή τη μορφή για να νικήσει τον Warlord Donquixote Doflamingo. Το Gear Fourth που ονομάζεται επίσης «Boundman» ενεργοποιείται από τον Luffy πρώτα που επικαλύπτει το χέρι του με το Busoshoku Haki και δαγκώνει σε αυτό και φυσάει αέρα (παρόμοιο με την ενεργοποίηση του Gear Third) σε μεγάλη πίεση. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση φουσκώνει τη μυϊκή του δομή πριν διανείμει τον αέρα σε όλο το σώμα του, εστιάζοντας στο πάνω μισό του μυϊκού του σώματος. Ο Luffy έχει ύψος περίπου 13 πόδια σε αυτήν τη μορφή, με το σώμα του δυσανάλογο, τα χέρια, τα πόδια και μέρος του κορμού του είναι επικαλυμμένα με Busoshoku Haki.

Λόγω της συγκεντρωμένης μάζας στο άνω μισό του , αναγκάζεται να αναπηδά συνεχώς, αδυνατώντας να σταθεί ακίνητος. Η ισχύς του Luffy αυξάνεται δραματικά σε αυτήν τη μορφή, ενώ το Gear Second και το Gear Third ήταν αναποτελεσματικά ενάντια στον Donquixote Doflamingo, το Gear Fourth τον εντυπωσίασε εντελώς, αναγκάζοντάς τον να αναφωνήσει. «Τι διάολο με αυτό το τρελό ποσό δύναμης;» όταν ο Luffy τον έριξε με την πρώτη του τεχνική, το Kong Gun.

Αυτή η μορφή εκμεταλλεύεται το λαστιχένιο σώμα του Luffy, ο Luffy μπορεί να συμπιέσει τα χέρια ή τα πόδια του στις πρίζες τους και να τα πυροβολήσει με απίστευτη ταχύτητα και δύναμη λόγω της ελαστικότητας του (αυξήθηκε δέκα φορές σύμφωνα με τον Doflamingo λόγω της εφαρμογής του Monkey D. Luffy του Busoshoku Haki) βοηθώντας τη δύναμη του .

Είναι σε θέση να σπρώξει τον αέρα για να ψευτοπετάξει και σε αυτή τη μορφή, παρόμοια με την τεχνική Rokushiki «Geppo».

  


Gear Fourth: Tankman


Ντεμπούτο κατά τη διάρκεια του Whole Cake Island με τον Charlotte Cracker, ο Tankman είναι η δεύτερη μορφή του Gear Fourth, όπως έδειξε ο Luffy. Αυτή η τεράστια μορφή δημιουργήθηκε αφού ο Luffy κατάπιε άφθονα μπισκότα του Cracker που κατέστη δυνατή χάρη στην Nami. Ο Tankman χρησιμοποιήθηκε τελικά για να νικήσει τον Sweet Commander. Όταν ο Luffy χρησιμοποίησε την ελαστικότητα του για να απορροφήσει μερικώς τον Cracker μέσα του, και στη συνέχεια να τον στείλει να πετάξει μέσα από τα σκληρυμένα μπισκότα του. Φαίνεται σαν να είναι μια περιστασιακή μορφή, ο Luffy δεν μπορεί να εισέλθει κατά βούληση.

 


Gear Fourth: Snake Man


Έχοντας την πρώτη του εμφάνιση του εναντίον του Commander Charlotte Katakuri, αυτή η μορφή Gear 4 είναι το τελευταίο power-up του Luffy. Το Snake Man είναι μικρότερο σε μέγεθος από τον Tankman και χρησιμοποιεί λιγότερο Haki. Όπως φαίνεται δεν υπάρχει CoA στο στήθος του Luffy. Αυτή τη μορφή την χρησιμοποιεί για ταχύτητα στο έπακρο. Ο Luffy λέει ότι είναι η γρηγορότερη μορφή του και όταν ο Culverin επιτίθεται αυξάνει την ταχύτητα μετά από κάθε ανάκαμψη. Η πιο ισχυρή επίθεση είναι ο King Cobra που ο Luffy συνήθιζε για να νικήσει τον Katakuri.

 

 

 

 


Haki

luffy-powers-anime-strawhats-one-piece-haki-animagiagr


Το Haki (覇 気, Haki) είναι μια δύναμη που κατέχεται από όλους τους ανθρώπους, αλλά λίγοι μπορούν πραγματικά να το χρησιμοποιήσουν. Είναι συχνά μοναδικό για όσους έχουν αρκετά ισχυρή θέληση να το ελέγξουν. Αυτή η δύναμη είναι αρκετά ισχυρή για να βλάψει και να χτυπήσει αποτελεσματικά τους Devil Fruit Users. Αλλά και οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ικανότητα. Ο Monkey D. Luffy είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις τρεις μορφές Haki.

 


Osbervation Haki: (見聞 色, Kenbunshoku)

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το Haki για να προβλέψει τις κινήσεις ενός αντιπάλου λίγο πριν τις κάνει. Καθιστώντας έτσι την επίθεση πολύ πιο εύκολη για να αποφευχθεί με αρκετή ικανότητα. Αυτή η πρόβλεψη εμφανίζεται στον χρήστη ως εικόνα ή σύντομο «προαίσθημα» για το τι θα κάνει ο αντίπαλος στο μυαλό του χρήστη και για τη ζημιά που θα κάνει ο χρήστης εάν η επίθεση «χτυπήσει». Αυτή η δύναμη επιτρέπει επίσης στον χρήστη να αισθανθεί την παρουσία άλλων. Ακόμα κι αν είναι κρυμμένοι από την θέα ή πολύ μακριά για να δουν φυσικά. Οι άνθρωποι ή τα ζώα έχουν αύρες που τους περιβάλλουν που μπορεί να δει ο χρήστης Kenbunshoku Haki.

 


Armament Haki: (武装 色, Busoushoku) είναι μια δύναμη επίθεσης.

Αυτό έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτεθεί απευθείας στο σώμα. Και δεν έχει αποδειχθεί ότι η δύναμη του Devil Fruit μπορεί να αμυνθεί εναντίον του. Αυτό περιλαμβάνει τους ισχυρούς τύπους Logia. Αυτό το Haki είναι σαν ο χρήστης να φορά μια αόρατη πανοπλία. Αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και μια μαύρη μεταλλική παραλλαγή. Αυτή η δύναμη μπορεί επίσης να επεκταθεί σε όπλα, όπως σπαθιά, βέλη και όπλα. 


Conqueror’s Haki: (覇王色, Haoushoku Haki) είναι η δύναμη να διατάζει και να ελέγχει την θέληση των άλλων.

Είναι μια ικανότητα που πιθανότατα βρίσκεται σε εκείνους που κερδίζουν φήμη στον κόσμο. Όταν χρησιμοποιείται μπορεί να αναγκάσει τα άτομα που περιβάλλουν τον χρήστη να ξεπεράσουν ή ακόμη και να ελέγξουν τη βούληση του ατόμου για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια τακτική εκφοβισμού που χρειάζεται χρόνο για να την κυριαρχήσετε.

Καθώς η χρήση της όποτε θέλει κάποιος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μεταβίβαση άλλων που δεν προορίζονται να επηρεαστούν εάν ο χρήστης είναι άπειρος. Είναι η σπανιότερη μορφή του Haki, με μόνο ένα στα εκατομμύρια άτομα που το έχει, και δεν μπορεί να διδαχθεί. Ωστόσο, μπορεί να ενισχυθεί. Μετράται από το πνεύμα του χρήστη και ενισχύεται μέσω της προσωπικής ανάπτυξης. Το Conqueror’s Haki είναι άχρηστο ενάντια σε ανθρώπους με αρκετά ισχυρή θέληση.

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *