Τι σημαίνει το τατουάζ του Dragon από το One Piece

tatouaz-dragon-one-piece-meaning-simasia-plirofories-anime-animagiagr

Τι σημαίνει το τατουάζ του Dragon από το One Piece. Ο Νίκος Μακροδήμος μας εξηγεί με λίγα απλά λόγια τη σημασία του και τη προέλευση του.

 

Το τατουάζ του Dragon

to-tatouaz-tou-dragon-simasia-one-piece-animagiagr

 

Θεωρία μου με το τι πιστεύω για το τατουάζ του Dragon στο πρόσωπο του. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Ξεκινάμε: Το τατουάζ του Dragon μοιάζει με αυτό που είχαν οι Ιθαγενείς. Λοιπόν ναι… ..Το τατουάζ του Dragon είναι ένα εγγενές φυλετικό τατουάζ. Μια παραλλαγή ενός τατουάζ φτερού σε αυτό. Οι Ιθαγενείς πολέμησαν εναντίον της Βόρειας Αμερικής για αιώνες για να απελευθερωθούν και να πάρουν πίσω τη γη τους. Ο Dragon προσπαθεί να απελευθερώσει τον κόσμο από αιώνες καταπίεσης από την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ο Bartholomew Kuma είναι παρόμοιος με τους Ιθαγενείς.

Οι αρκούδες θεωρούνται ως φύλακες του δάσους. Ο Kuma ήταν εκτός μιας δασικής φυλής που κάηκε (μαζί με τη γύρω περιοχή) από την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ο Dragon εμφανίστηκε αργότερα και πήρε τον πόνο όλων των ιθαγενών (μέσω της φούσκας πόνου του Kuma) και έζησε, ωθώντας τον Kuma να συμμετάσχει στον Επαναστατικό Στρατό.




 

monkey-d-dragon-one-piece-tatouaz-simasia-animagiagr

 

Ένα άλλο πράγμα που είναι κοινό με τις φυλές είναι τα τοτέμ. Στο φλεγόμενο νησί όπου η Bonney αιχμαλωτίστηκε από τον Blackbeard, υπάρχουν παντού τοτέμ.

H Bonney κατάφερε με κάποιο τρόπο να δραπετεύσει από τον Akainu και πιθανότατα σώθηκε από τον Dragon (πιθανότατα αυτή η συνάντηση μεταξύ του Akainu και του Dragon να ώθησε την Παγκόσμια Κυβέρνηση να προωθήσει τόσο πολύ τον Akainu για τη θέση του Αρχιναύαρχου). Ας αλλάξουμε για λίγο θέμα.

 

 

 

Έχετε παρατηρήσει ότι ο Dragon εμφανίζεται κυρίως όπου υπάρχει φωτιά;

Έσωσε τους πολίτες του Gray Terminal από φωτιά και αργότερα έσωσε τον Sabo από μια φωτιά. Πίσω στο θέμα, το πιο γνωστό φυλετικό τοτέμ είναι το Thunderbird. Το thunderbird θεωρείται ένα υπερφυσικό πουλί δύναμης. Το όνομα του thunderbird προέρχεται από την κοινή πεποίθηση ότι το χτύπημα των τεράστιων φτερών του προκαλεί βροντή και ταράσσει τον αέρα. Σε πολλούς Ιθαγενείς πολιτισμούς της Βόρειας Αμερικής, το thunderbird έχει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά. Περιγράφεται ως ένα μεγάλο πουλί, ικανό να δημιουργεί καταιγίδες και βροντές ενώ πετά. Τα σύννεφα συγκεντρώνονται από τους κτύπους των πτερυγίων του, τον ήχο της βροντής από τα χτενίσματα των φτερών του. Στις μάσκες, απεικονίζεται ως πολύχρωμο, με δύο κέρατα, και, συχνά, δόντια μέσα στο ράμφος του.

 

animagia-gr-dragon-tatouaz-totem-animagia

 

Ακόμα αμφιβάλλεται ότι ο Dragon έχει Devil Fruit. Μερικοί πιστεύουν ότι ο Dragon πετούσε όταν έσωσε τον Sabo, αλλά στο Enies Lobby, αποδείχθηκε ότι το Geppou μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλιστρήσει πέρα ​​από το θαλασσινό νερό και να «αιωρηθεί», ο Oda δεν σχεδιάζει γραμμές κίνησης γύρω από οποιοδήποτε μέρος του σώματος εκτός από τα πόδια, και δεν μπορούσαμε να δούμε τα πόδια του Dragon.

Τελοσπάντων,  θα μπορούσε ο Dragon να έχει το Mythical Zoan thunderbird? Μάντεψε? Οι Ιθαγενείς πιστεύουν επίσης στους Δράκους.

Ονομάζονται Piasa.

 

tatouaz-dragon-simasia-one-piece-anime-manga-animagiagr




Επίσης γνωστό ως το Piasa BIRD, είναι ένας δράκος Ιθαγενών που απεικονίζεται σε μία από τις δύο τοιχογραφίες ζωγραφισμένες από Ιθαγενείς σε βράχια πάνω από τον ποταμό Μισισίπι. Και κάτι ακόμα: Οι αρκούδες είναι ήσυχες, γρήγορες και πολύ προστατευτικές για την οικογένειά τους. Οι αρκούδες είναι προσεκτικοί, ανεξάρτητοι και εργατικοί. Προσαρμόζονται καλά στις νέες καταστάσεις και εκτιμούν την παράδοση έναντι της τεχνολογίας. Σου θυμίζει κάποιον? Ηello Kuma. Κάτι ειρωνικό που o Kuma έγινε τεχνολογία για χάρη του Επαναστατικού Στρατού.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.

 




 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *