Monkey D. Dragon: Ο μεγαλύτερος εχθρός της Παγκόσμιας Κυβέρνησης

monkey-d-dragon-one-piece-luffy-revolutionary-army-anime-animagiagr

Ποιος είναι ο Monkey D.Dragon ? Ο Νίκος Μακροδήμος μας μιλάει για τον γνωστό Revolutionary του One Piece που έχει προκαλέσει πανικό.

 

Monkey D. Dragon – Revolutionary Army

The Worst Criminal In The History.
Ο Monkey D.Dragon , κοινώς γνωστός ως «ο χειρότερος εγκληματίας στον κόσμο», είναι ο περίφημος Ανώτατος Διοικητής (総司令官 Sōshireikan) του Επαναστατικού Στρατού που προσπαθεί να ανατρέψει την Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Είναι ο πατέρας του Monkey D. Luffy και γιος του Monkey D. Garp. Η προσωπικότητα του Dragon είναι ως επί το πλείστον άγνωστη λόγω των πολλών μυστηρίων που τον περιβάλλουν. Εκτός από μια προφανή αγάπη για την ελευθερία και την πίστη στη μοίρα, τα χαρακτηριστικά ενός «D».

Παρ ‘όλα αυτά, είναι εντελώς σοβαρός για τον σκοπό του, προειδοποιώντας τους υφισταμένους του ότι η σύγκρουση κατά της Παγκόσμιας Κυβέρνησης θα είναι παρατεταμένη και επίπονη. Σε αντίθεση με τα μέλη της οικογένειάς του ή άλλους “D” ο Dragon έχει μια αυστηρή συμπεριφορά.

Ωστόσο, συχνά εμφανίζεται με αυτοπεποίθηση και χαμόγελο στο πρόσωπο του.

 

monkey-d-dragon-luffy-garp-one-piece-history-anime-animagiagr

 

Μοιράζεται επίσης τα χαρακτηριστικά τους στο να παραδέχονται άνετα πράγματα. Όπως όταν επιβεβαίωσε τη σχέση του με τον Luffy μετά την αποκάλυψη του. Ο Dragon προκαλεί έντονη ανησυχία για τους κοινούς πολίτες και αγωνίζεται αφοσιωμένα ενάντια στην καταπίεση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, όπως φαίνεται όταν έσωσε τους κατοίκους του Gray Terminal και τους προσέφερε θέση στον Επαναστατικό Στρατό.
Ο Monkey D.Dragon είναι ένας ισχυρός λάτρης της ελευθερίας και της απελευθέρωσης, έχοντας δημιουργήσει τον επαναστατικό στρατό με κύριο σκοπό την ανατροπή της παγκόσμιας κυβέρνησης και την τυραννική καταπίεση των αθώων. Είναι επίσης ένας δίκαιος, αξιόπιστος και συμπονετικός άνθρωπος, καθώς συμπονούσε τη δυστυχία του Sabo και εξοργίστηκε σιωπηλά στο Jalmack επειδή προσπάθησε να σκοτώσει τον Sabo για την παράλογη αλαζονεία του.

Ο Dragon είναι εντελώς άφοβος στην αναζήτηση των ιδεών του, καθώς είναι πρόθυμος να αντιταχθεί ακόμη και στους πιο ισχυρούς εχθρούς, όπως οι World Nobles, καθώς σκόπευε να κηρύξει πόλεμο εναντίον τους. Μιλάει σαν να είναι μυστικιστής και προφανώς δεν του αρέσει να μιλάει, ή να ρωτάται για το παρελθόν του. Έχει επίσης τη συνήθεια να κοιτάζει πάντα προς το East Blue όταν αλλάζει ο άνεμος. Ο επαναστατικός σύντροφος του Emporio Ivankov εικάζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει οικογένεια στο East Blue (Πριν μάθει από τον Luffy ότι είναι γιος του Dragon και ότι είναι από το East Blue).
Abilities and Powers

 

 

 

Ως ηγέτης των Επαναστατών, έχει τον πλήρη έλεγχο της οργάνωσης.  Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τον χαρακτήρισε ως «τον χειρότερο εγκληματία στον κόσμο».

 

Πέρα από τις πολιτικές δυνάμεις, είναι άγνωστο επί του παρόντος πόσο ισχυρός είναι ο Dragon, αλλά υπήρξαν κάποιες υποδείξεις ότι ο Monkey D. Dragon είναι εξαιρετικά ισχυρός. Αφού ο Luffy λέει στον Emporio Ivankov ότι ο Ace είναι ο αδερφός του, η βασίλισσα των Okama φοβάται πολύ την πιθανότητα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης να πολεμήσει εναντίον του Dragon και του Whitebeard. είναι ήδη μια ισχυρή απειλή από μόνος του, καθώς έχει ισχυρούς υφισταμένους όπως ο Sabo Ivankov, Bartholomew Kuma, και Inazuma.

Αυτό μιλάει μόνο για την πραγματική δύναμη του Dragon. Στο Loguetown, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Smoker και οι στρατιώτες του δεν προσπάθησαν να συλλάβουν τον Dragon. Όταν ο Sengoku είπε σε όλους τη σχέση του με τον Luffy, οι περισσότεροι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι. Συμπεριλαμβανομένου του Gecko Moria των Shichibukai και των μελών των Whitebeard Pirates. Η φήμη αυτή από μόνη της ήταν αρκετή για να χαρακτηριστεί o Luffy ως επικίνδυνη δύναμη για το μέλλον και για να επωφεληθεί ο Demaro Black μέσω της πλαστοπροσωπίας. Ο Ivankov έχει παρατηρήσει να σχολιάζει πώς θέλει να ζήσει ο Luffy και η φαινομενική του δύναμη βοηθά μόνο να αποδείξει την ιδέα ότι είναι πράγματι γιος του Dragon, υπονοώντας ότι ο Dragon έχει παρόμοια δύναμη και θέληση.
 

 

History – Past

dragon-luffy-revolutionary-army-one-piece-animagiagr

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την πρώιμη ζωή του Dragon, εκτός από το ότι είναι γιος του Monkey D. Garp και γεννήθηκε στο Goa Kingdom 55 χρόνια πριν από την έναρξη της ιστορίας. Πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, ο Monkey D. Dragon αποδείχθηκε ότι είχε παρακολουθήσει την εκτέλεση του Roger, αλλά δεν είχε ακόμη αποκτήσει το τατουάζ του προσώπου του σε αυτό το σημείο.

Λίγο καιρό μετά, έγινε επαναστάτης και σχημάτισε τον Επαναστατικό Στρατό πριν από 19 έως 24 χρόνια. Με σκοπό να αντιταχθεί στην Παγκόσμια Κυβέρνηση. Με την πάροδο του χρόνου, τα ιδανικά του εξαπλώθηκαν σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο. Μια προς μια, οι χώρες άρχισαν σιγά-σιγά να τον υποστηρίζουν, μερικές φορές μέσω συγκρούσεων, προκαλώντας πολλές χώρες να πέσουν. Τελικά, ο Dragon θα θεωρηθεί ως ο χειρότερος εγκληματίας στον κόσμο.

Σε ηλικία 36 ετών, δεκαεννέα χρόνια πριν από την έναρξη της ιστορίας, ο Dragon και μια άγνωστη γυναίκα γέννησαν έναν γιο, τον Monkey D. Luffy, ο οποίος αφέθηκε να μεγαλώσει από τον πατέρα του Dragon στο East Blue.
 

Δώδεκα χρόνια πριν από την τρέχουσα ιστορία, ο Dragon επέστρεψε στο σπίτι του στο Goa Kingdom και είδε το κάψιμο του Gray Terminal.

Αφού παρακολούθησε τη θλίψη των δικών του ανθρώπων μέσω του Sabo. Με το αγόρι να ικετεύει τη βοήθεια και να διεκδικεί ντροπή για την κληρονομιά του, ο Monkey D. Dragon θέσπισε ένα σχέδιο για να σώσει τους ανθρώπους και να ντροπιάσει την κυβέρνηση. Δημιούργησε έναν υπερυψωμένο δρόμο για να επιτρέψει όσους βρίσκονται στο Trash Mountain να ξεφύγουν και να μπουν στον επαναστατικό στρατό.

Λόγω των πράξεών του, οι ευγενείς απλώς παρατήρησαν ότι τα καμένα απομεινάρια από το κάψιμο του βουνού ήταν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο. Όταν ο Sabo έφευγε από το σπίτι για να γίνει πειρατής, το πλοίο του καταστράφηκε από έναν Παγκόσμιο Ευγενή. Ο Dragon τον έσωσε από τα συντρίμμια και τον έφερε στο πλοίο των επαναστατών. Λίγο αργότερα, ο επαναστατικός στρατός αγκυροβόλησε στο χωριό Shimotsuki για φαγητό και προμήθειες. Συμπτωματικά κοντά στο σημείο όπου εκπαιδεύτηκε ο Roronoa Zoro.

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *