Η υγεία του Eiichiro Oda και πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός mangaka

eiichiro-oda-health-ugeia-one-piece-break-nea-anime-manga-animagiagr

Τι συμβαίνει με την υγεία του Eiichiro Oda και πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η δουλειά ενός mangaka; Το animagia.gr θα σου απαντήσει.

 

Η υγεία του Eiichiro Oda

Ο Eiichiro Oda είναι γεννημένος στις 1 Ιανουαρίου 1975, στο Kumamoto στην Ιαπωνία. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς mangaka λόγω της πιο διάσημης μέχρι τώρα δουλειάς του, το One Piece. To One Piece έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. Μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη λίστα των 10 πρώτων πιο διάσημων manga και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από το 1997.

O Oda, σύμφωνα με το site της wikipedia, έχει δηλώσει ότι η μεγαλύτερη του έμπνευση είναι ο Akira Toriyama που έχει δημιουργήσει το Dragon Ball. Η αγάπη του για τους πειρατές ξεκίνησε από τη σειρά Vicky the Viking.  Η συγκεκριμένη παιδική σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα με την ονομασία ”Έρικ ο Βίκινγκ- ο μικρός θαλασσοπόρος”. 

oda-eiichiro-arcs-one-piece-ugeia-manga-mangaka-japan-animagiagr

Με αυτή την έμπνευση άρχισε να γράφει το One Piece και το πρώτο του chapter ήταν το Romance Dawn με τον Luffy, που παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρωταγωνιστής του One Piece.

O Eiichiro Oda έχει φτιάξει αρκετά manga μέχρι και σήμερα εκτός του One Piece, όπως και ταινίες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Τα βραβεία που έχει πάρει είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του. Όλοι έχουν να λένε για το πόσο πιστός είναι στους fans του και κάνει το καλύτερο για να μην τους απογοητεύσει.

 

 

 

Η υγεία του

Η σκληρή και ασταμάτητη δουλειά του, έχει ως αποτέλεσμα τη κόπωση και εξάντληση του αγαπημένου μας mangaka. Πολλές φορές κάνει μικρά break μέσα στον μήνα έτσι ώστε να κοιτάξει λίγο περισσότερο την υγεία του, αλλά και για να επιστρέψει πιο υγιής και δυνατός.

Οι fans του ανά τον κόσμο γνωρίζουν τη σκληρή δουλειά του και δεν αντιδράν αρνητικά στα μικρά του διαλείμματα (οι περισσότεροι).

eiichiro-oda-mangaka-health-news-japan-anime-manga-one-piece-animagiagr

 

O Oda ωστόσο, προσπαθεί μέχρι τέλος του χρόνου να έχει φτάσει τα 1000 chapters στο manga. Εμείς οι αληθινοί fans γνωρίζουμε πως η υγεία του Eiichiro Oda είναι πολύ πιο σημαντική από οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ή break.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί έχουν συστήσει στον Oda να κοιμάται περισσότερες ώρες, να τρώει σωστά και να αθλείται όσο μπορεί. Ο Oda ωστόσο, εδώ και 20 χρόνια δεν ξεκουράζεται ιδιαίτερα. Ο ύπνος του κυμαίνεται γύρω στις 4-5 ώρες το πολύ.

Η ακινησία και η έλλειψη άσκησης αλλά και ήλιου, του έχουν προκαλέσει κόπωση και καταβολή του οργανισμού του. Σε συνδυασμό με το άγχος και τη πολλή δουλειά που ρίχνει για το manga του One Piece, ο οργανισμός του είναι αρκετά αποδυναμωμένος.
 

 

Οι mangaka

Το μεγαλύτερο άγχος ενός mangaka είναι να προλάβει το deadline του επόμενου chapter για να το έχει έτοιμο για το κοινό του. Κάθε εβδομάδα οι mangaka παραδίδουν τα chapters τους και θέλουν να είναι όλα σωστά για τους fans τους.

Όπως και ο SIU, mangaka του Tower Of God (δες εδώ το σχετικό ποστ), κάνει διάλειμμα και είναι έτοιμος να επανέλθει δριμύτερος στη συνέχεια του manga του.

Οι mangaka της Ιαπωνίας, αγχώνονται και κουράζονται με αποτέλεσμα να καταπονούν το σώμα και το νου τους. Είναι χρέος μας ως fans, να σεβόμαστε την υγεία τους και να κάνουμε υπομονή σε κάθε πιθανό break τους.

mangaka-eiichiro-oda-one-piece-manga-ugeia-animagiagr

Ας ευχηθούμε η υγεία του Eiichiro Oda να επανέλθει και να αρχίσει να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του. Oda εμείς θα περιμένουμε όσο καιρός και αν χρειαστεί για να αναρρώσεις.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *