Τι είναι το Florian Triangle και τι σχέση έχει με το Τρίγωνο των Βερμούδων;

florian-triangle-one-piece-trigono-ton-vermoudon-anime-eksigisi-animagiagr

Η Rafaela Momsen μας εξηγεί τι είναι το Florian Triangle στον κόσμο του One Piece. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το μεγάλο μυστήριο;

 

Florian Triangle

Σήμερα θα μιλήσουμε σχετικά με το Florian Triangle, και όσοι έχουν δει το επεισόδιο αυτό , να το διαβάσουν. Όσοι δεν έχετε φτάσει ακόμη σε αυτό το επεισόδιο , σταματήστε εδώ.

Λοιπόν , στη παρακάτω φωτογραφία που έχω βάλει, βλέπουμε το Florian Triangle (το οποίο μεταφράζεται ως η Ζώνη του Δαιμονικού Τριγώνου) , είναι ένα τμήμα της θάλασσας όπου διασχίζεται από το Water 7 στο Fishman Ιsland.

Σύμφωνα με την Kokoro , πολλά εμπορικά και πειρατικά πλοία είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς κάθε χρόνο. Και υπήρχε η πιθανότητα ένα πλοίο να ταξίδευε μόνο του χωρίς κανένα άτομο μέσα. Το Florian Triangle καλύπτεται σε μια ομίχλη, τόσο πυκνή που αποκλείει όλο το φως του ήλιου.Αυτές οι μυστηριώδεις οντότητες (δείτε στη φωτογραφία τις οντότητες) που ζουν στο Florian Triangle. Ακριβώς απέναντι από το Thriller Bark, μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές απεικονίσεις του Umibozu, ένα παραφυσικό φαινόμενο ή yōkai απο την ιαπωνική λαογραφία. Τα άλλα ονόματα που περιλαμβάνουν ειναι: Umihōshi (海 法師, “θαλάσσιος ιερέας”) ή Uminyūdō (海 入道, “ιερέας της θάλασσας”). Aυτά τα τρία τεράστια θαλάσσια τέρατα που βλέπετε λοιπόν, λέγεται ότι είναι η μορφή ιερέων που πέθαναν στη θάλασσα .

 

 

 

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Florian Triangle λοιπόν είναι εμπνευσμένο από τον μύθο του Τριγώνου των Βερμούδων (Bermuda triangle). Γνωστό ως το Τρίγωνο του Διαβόλου, με τις  μυστηριώδεις εξαφανίσεις, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, πλοίων και αεροσκαφών στα δυτικά του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού .

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες , έχει αποδειχθεί /θεωρηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν ασυνήθιστες τοπικές μαγνητικές ανωμαλίες στη συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, αυτές οι ανωμαλίες δεν έχουν βρεθεί . Οι πυξίδες έχουν φυσικές μαγνητικές παραλλαγές σε σχέση με τους μαγνητικούς πόλους , γεγονός που οι ναυτικοί γνωρίζουν εδώ και αιώνες . Εκεί , οι τυφώνες είναι τόσο ισχυροί που δημιουργούνται καταιγίδες και έχουν κοστίσει χιλιάδες ζωές.

xartis-one-piece-frorian-triangle-mystery-animagiagr

Η βύθιση του ισπανικού στόλου του Francisco de Bobadilla το 1502 ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση καταστροφικού τυφώνα. Αυτές οι καταιγίδες προκάλεσαν στο παρελθόν ορισμένα περιστατικά που σχετίζονται με το Τρίγωνο. Μια ισχυρή πτώση ψυχρού αέρα υποψιάστηκε ότι ήταν αιτία βύθισης του Pride της Βαλτιμόρης στις 14 Μαΐου 1986. Το πλήρωμα του βυθισμένου σκάφους σημείωσε ότι ο άνεμος μετατοπίστηκε ξαφνικά και αύξησε την ταχύτητα από 32 km / h στα 97 –145 km / h. 

Ένας ειδικός δορυφόρου του Εθνικού Κέντρου τυφώνα, Τζέιμς Λούσιν, δήλωσε. “Σε πολύ ασταθείς καιρικές συνθήκες, η έκρηξη κρύου αέρα από ψηλά μπορεί να χτυπήσει την επιφάνεια σαν βόμβα, να εκραγεί προς τα έξω σαν μια τεράστια γραμμή αέρας και νερού”.

 

Ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη στην Concordia το 2010, στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας . Τα σύννεφα μπορεί να είναι η πηγή αυτών των” βομβών αέρα “έως και 170 mph (270 km / h). Μια εξήγηση για ορισμένες από τις εξαφανίσεις επικεντρώθηκε στην παρουσία μεγάλων πεδίων ένυδρων μεθανίου στα ράφια της ηπείρου . Τα εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία έχουν αποδείξει ότι οι φυσαλίδες μπορούν να βυθίσουν ένα μοντέλο πλοίου κλίμακας μειώνοντας την πυκνότητα του νερού.

Έχει υποτεθεί ότι οι περιοδικές εκρήξεις μεθανίου (μερικές φορές ονομάζονται “ ηφαίστεια λάσπης “) μπορεί να παράγουν περιοχές αφρού νερού που δεν είναι πλέον ικανές να παρέχουν επαρκή πλευστότητα για πλοία. Εάν συνέβαινε αυτό, η περιοχή που σχηματίζεται γύρω από ένα πλοίο θα μπορούσε να το κάνει να βυθιστεί πολύ γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση.

 

 

 

Umibozu

Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το Umibozu που ανέφερα πιο πάνω. Είναι ένα πνεύμα θάλασσας , το οποίο φαίνεται ότι από ήρεμες θάλασσες μετατρέπονται σε ταραχώδη. Με κάποιο τρόπο , κατά την εμφάνιση του, κομματιάζει τα πλοία και τα “πνίγει”. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να ξεφύγει κάποιος από το Umibozu, είναι να του δώσει ένα απύθμενο βαρέλι και να απομακρυνθεί.

Εμφανίζονται και εξαφανίζονται στους ωκεανούς, συχνά τη νύχτα . Και εμφανίζεται ξαφνικά όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, σε μια μορφή μαύρου κεφαλιού bozo ενός γίγαντα και να καταστρέφει τα πλοία . Συνήθως έχουν ύψος έως και 10 μέτρα , οπότε θεωρούνται αρκετά μεγάλα , αλλά μπορεί να διατίθεται σε διάφορα μεγέθη . Επίσης, αλλάζει την εμφάνιση του.

 

plasmata-florian-triangle-one-piece-mystery-anime-animagiagr
 

Το Umibozu συνήθως εμφανίζεται μόνο σε μη ανώμαλες θάλασσες. Και μόλις εμφανιστεί, ο καιρός γίνεται θυελλώδης , και στη συνέχεια δημιουργούνται μεγάλα κύματα και άλλα φυσικά φαινόμενα . Λέγεται ότι μερικές φορές άφηναν μια φωνή που έλεγε “yaa yaa” ενώ κολυμπούσαν και όταν χτυπούσαν με το κρανίο άφηναν κραυγές από “aitata”.

Το τεράστιο μέγεθος των yōkai το βοηθά να πνίξει τους ναυτικούς και να σπάσει τα πλοία. Ισχυρίζονται επίσης ότι ένα umibōzu μπορεί να σπάσει ένα πλοίο στη μέση με τα χέρια του. Όμως φαίνεται ότι το umibozu δεν έχει δεσμούς με τον Βουδισμό ή οποιοδήποτε είδος θρησκείας.Η αδυναμία του είναι κυρίως ο καπνός και λέγεται ότι αν κάποιος είναι τόσο άτυχος ώστε να αντιμετωπίσει μια τέτοια μαύρη μορφή , αν χρησιμοποιήσει καπνό , θα μπορεί να οδηγηθεί στη σωτηρία.

 

 

 

Εμφάνιση

Λέγεται ότι το Umibuzu έχει ξυρισμένο , λείο κεφάλι και φαίνεται να είναι μαύρο , αλλά μοιάζει επίσης με ένα μείγμα μεταξύ σκύλου και πιθανώς θαλάσσιου φιδιού και χταποδιού. Tο χέρι του αποτελείται από πέντε προσαρτήματα σαν πλοκάμια που αποτελούν ένα χέρι. Έχει επίσης μακρύ σώμα με πτερύγια κάτω από την σπονδυλική στήλη του , αλλά το κάτω μέρος του σώματος του παραμένει μυστήριο του πως είναι. Υπάρχουν επίσης δύο προσαρτήματα που μοιάζουν με πλοκάμια και προέρχονται από το πρόσωπο του, τα οποία πιθανώς να είναι κάποιου είδους αισθητήριες.

 

florian-triangle-plasmata-eksigisi-one-piece-istoria-animagiagr
 

Συχνά αναπαριστάται ως μία μεγάλη , μαύρη ανθρωποειδής μορφή που εμφανίζεται στον ωκεανό και δεν αποκαλύπτει ποτέ το κάτω μισό της. Μερικοί πιστεύουν ότι έχει πλοκάμια σαν χταπόδι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι καθαρά ανθρωποειδές και έχει δύο πόδια όπως οι μοναχοί και οι Βούδες. Υπάρχουν επίσης θρύλοι ανά περιοχή, για παράδειγμα στην περιοχή Tōhoku υπάρχει ένα έθιμο όπου θυσιάζουν στους θεούς τα πρώτα ψάρια που αλιεύονται κατά την αλιεία και λέγεται ότι αν δεν ακολουθηθεί, θα εμφανιστεί ένα umibozu και θα καταστρέψει το σκάφος και θα απαγάγει τον ιδιοκτήτη του σκάφους.

Ο Miyako Shinbun ανέφερε ότι στο Mii-dera, Νομός Wakayama, υπήρχε ένα Umibōzu. Έμοιαζε με έναν μεγάλο πίθηκο με ύψος περίπου 7-8 shaku (περίπου 2,1-2,4 μέτρα) και βάρος περίπου 60-70 kan (περίπου 225-263 κιλά).  Λέγεται ότι είχε καστανά μαλλιά, πορτοκαλί μάτια και είχε το στόμα ενός κροκόδειλου, τον κορμό ενός ψαριού, την ουρά ενός αστακού και την κραυγή ενός ταύρου. Στο νομό Nagano, υπάρχουν umibozu που ζουν σε ποτάμια, ασυνήθιστα σε όλες τις επαρχίες. Σύμφωνα με τον μύθο, ζουν σε ποτάμια κοντά στην Kaesa, στο Nakano. Είχαν τεράστια σώματα και μαύρα κεφάλια που έμοιαζαν με μεγάλα αγάλματα του Βούδα.

 

 

 

Μύθοι

Υπάρχουν ιστορίες στο Kesennuma Ōshima, που αναφέρονται ότι μεταμορφώνεται σε μια όμορφη γυναίκα και συμμετέχει σε διαγωνισμούς κολύμβησης με ανθρώπους. Υπάρχει επίσης ο μύθος που λέει ότι όσοι βλέπουν ένα Umibozu θα ζούσαν μια μεγάλη ζωή. Εκτός της Ιαπωνίας, υπάρχουν μύθοι μισοί άνθρωποι σχετικά με τους μοναχούς της θάλασσας και τους επισκόπους της θάλασσας.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.

  

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *