116+1 μοναδικά μαθήματα ζωής από το One Piece

rafaela-momsen-mathimata-zois-animagiagr

 

Η Rafaela Momsen γράφει για τα 117 μαθήματα ζωής που της έμαθε το One Piece και όχι μόνο! Γιατί αγαπάμε το One Piece και το δείχνουμε!

 

  • Γράφει η Rafaela Momsen

 

 

Οne Piece: Meaning of life

rafaela-one-piece-mathimata-zois-animagiagr



 

 

Eκατομμυρια ανθρωποι σε ολον τον κοσμο παρακολουθουν ετησιως

πασιγνωστες και αγαπημενες σειρες τυπου disney, manga, anime, marvel κ.α. Αυτες εχουν μεχρι τωρα τεραστια φρενιτιδα. Ηρωες, με τους οποιους μεγαλωσαμε βλεποντας τους να χρησιμοποιουν απιστευτες ικανοτητες και εξαιρετικη ψυχικη δυναμη προκειμενου να κερδισουν κατι.

Ηρωες που σωριαστηκαν στο εδαφος μετα απο καποια μαχη και μας εκαναν να πλανταξουμε στο κλαμα επειδη ειπαν εκεινο το αντιο στα αγαπημενα τους προσωπα και…οι ψυχες τους πηγαν το επομενο λεπτο στον παραδεισο.

Ηρωες που μας χαρισαν αφθονο γελιο με τις ατακες τους που ηταν ξεκαρδιστικες.

Θα πρεπει καλλιστα να ευχαριστησουμε ολους τους δημιουργους του κοσμου που εφηυραν τα κινουμενα σχεδια. Για τα παιδια που το παρακολουθουν, γνωριζουμε πως ειναι ενα πολυ συνηθισμενο φαινομενο.

Για τους ενηλικες ειναι μια τελειως διαφορετικη η περιπτωση. Οταν ενηλικιωνεσαι, με τα χρονια ξεχνας  πως ειναι να αισθανεσαι σαν παιδι μεσα σου διοτι η δουλεια και η πιεση ειναι αυτα που κλεβουν την παιδικοτητα σου. Σου κλεβουν επισης την ορεξη να ξανα δεις κινουμενα σχεδια.

Αν αρχισεις να του διηγεις ιστοριες απο την ταδε σειρα κινουμενων σχεδιων που ειδες και σε εξιταρε τοσο, θα σου κλεισει το στομα λεγοντας σου οτι ειναι πολυ μεγαλος για να ασχολειται με τετοιες βλακειες.

Οσοι βλεπουν ακομη και στα τριαντα τους κινουμενα σχεδια, αναρωτιουνται γιατι οι αλλοι εχουν παψει να τα βλεπουν. Μεχρι κι εγω αναρωτιεμαι το ιδιο πραγμα. Αν ρωτησεις, θα σου πει “Οι εποχες οπου εβλεπα κινουμενα σχεδια, εχουν περασει, βρισκομαι σε ενα διαφορετικο σταδιο της ζωης μου”. Κουραφεξαλα.

Κατσε ανθρωπε μου και δες καμια σειρα ή ταινια και μετα πες μου αν οντως εισαι αρκετα μεγαλος για τετοια. Ποιος στο καλο σου ειπε οτι ειναι μονο για παιδια;; Σου συνιστω πως αν αφησεις να εκδηλωθει η μικρη ή η μεγαλη παιδικοτητα μεσα σου, θα νιωσεις πιο ελευθερος μεσα σου. Τα κινουμενα σχεδια μας δινουν πισω τη παιδικοτητα μας.

Δεν εχετε δει ποτε καποιο μικρο παιδι που να γνωριζει καλυτερα και απο ενηλικα τη σημασια της καλοσυνης; Το ξερετε οτι τα μεγαλυτερα μαθηματα ζωης μας τα δινουν τα μικρα παιδια;

Μας μαθαινουν πως να φερομαστε με καλοσυνη, πως να ειμαστε καλοκαρδοι, πως να αγαπαμε διχως ορια, πως να ειμαστε οι εαυτοι μας, πως το καλυτερο πραγμα ειναι η ειλικρινεια. Εχουν περισσοτερη φαντασια, ειναι αυθορμητα.

 

 

Ετσι ειναι και τα κινουμενα σχεδια. Γι’αυτο και υπαρχουν αλλωστε. Ειναι λες και παρακολουθεις μικρα παιδακια που δινουν παραστασεις προσπαθωντας να δωσουν καποιο νοημα μεσα απο αυτες.

Θα ηθελα παρα πολυ να μπορουσα να στησω ενα τιτανομεγιστο μεγαφωνο στη μεση του δρομου και να φωναζα οσο πιο δυνατα μπορουσα λεγοντας συγχαρητηρια στους ανθρωπους που τα εφηυραν…και η φωνη μου να ακουγοταν σε ολον τον πλανητη. Να εφταναν μεχρι στα αυτια τους.

Μακαρι να ηξερα τι σκεφτοντουσαν εκεινοι οι ανθρωποι οταν ανακαλυψαν τα κινουμενα σχεδια. Ομως…εδω και μερικα χρονια που εχω αρχισει να παρακολουθω κινουμενα σχεδια,εχω ανακαλυψει κατι αξιοσημειωτο:

Καθε ειδος κινουμενου σχεδιου δινει πολλα σημαντικα μαθηματα ζωης.

Οσα εχω δει μεχρι τωρα, παντα στο τελος μιας ταινιας ή σειρας σπαραζα στο κλαμα ή ειχα εκεινο το παλαβο χαμογελο σχηματισμενο στα χειλη μου απο ευτυχια. Σε καθε διαρκεια του, ενιωθα ξανα και ξανα παιδι.

Παρα τα αρκετα κινουμενα σχεδια που εχουν δει τα ματια μου ολο εκεινο το διαστημα…το μονο κινουμενο σχεδιο που εχει χαραχθει στο μυαλο και στη καρδια μου ειναι δυο λεξεις γεματες νοημα : το One Piece!

Εδω λοιπον εχουμε και λεμε, προκειται για τον Monkey D. Luffy εναν δεκαεπταχρονο οπου ονειρευεται απο τα παιδικα του χρονια να γινει ο Βασιλιας των Πειρατων και να μαζεψει καποια ατομα στο πληρωμα του για να ξεκινησουν το δικο τους ταξιδι προς…τον παραδεισο οπου ονομαζεται: Οne Piece!

Λεγεται πως 22 χρονια πριν σε εκεινο το μερος εχει αφησει ολους τους θησαυρους απο ολον τον κοσμο ο πειρατης, Gol D. Roger, ο οποιος ηταν ο Βασιλιας των Πειρατων. Ηταν γεννημενος στο Logue Town της East Blue.

 

Σε εκεινο το μερος μεγαλωσε και εκτελεστηκε καθως ο στρατος πιστευε ακραδαντα πως αποτελουσε απειλη για τον λαο.

 

Τωρα, εικοσι δυο χρονια αργοτερα, εχουμε τον Luffy που θελει να ακολουθησει τα βηματα του Roger εχοντας στο πληρωμα του τους Zoro, Nami, Chopper, Usopp, Sanji, Nico Robin,Franky,Brook,Jinbe. Ο καθενας απο αυτους κυνηγαει το δικο του ονειρο. Το μονο κοινο ονειρο τους ειναι: να ταξιδεψουν ως προς το One Piece,στηριζοντας ολοι το ονειρο του Luffy να αποκτησει τον τιτλο του Βασιλια των Πειρατων. Διανυουν απιστευτες περιπετειες στο δρομο τους.

 

luffy-mathimata-zois-one-piece-animagiagr

 

Η ομαδα αυτη ειναι αναγνωρισμενη πλεον απο την Παγκοσμια Κυβερνηση, η οποια δεν μπορει ουτε η ιδια να αγνοησει την υπαρξη των Mugiwara. Ο  Bασιλιας των Πειρατων, Gol D. Roger, λιγα λεπτα πριν την εκτελεση του, ξεστομισε σε ολοκληρο τον κοσμο οτι αφησε πισω του εναν θησαυρο οπου βρισκεται στο One Piece.

Ηταν η μερα που τελειωσε η ζωη του και ξεκινησε ενας αγωνας αμετρητων πειρατων. Αγωνιζομενοι μεταξυ τους για τον θησαυρο και τον τιτλο του Βασιλια των Πειρατων.

Εδω ειναι που ξεκιναει μια νεα γενια για αυτους και τις περιπετειες τους που χαριζουν δραμα,γελιο και πανω απ΄ολα σκληρα μαθηματα.

Α, μιας και αναφεραμε τα μαθηματα,το one piece ειναι ο λογος που γραφω αυτη τη στιγμη. Το One Piece μου αλλαξε τη ζωη. Ο  Luffy μου ανοιξε τα ματια. Με οδηγησε στο να ανακαλυψω εκεινα τα μικρα και ασημαντα που ειναι τα πιο σημαντικα: Την αγαπη και τα ρισκα.

 

 

 

Αν υπαρχουν και καποια αλλα που εμαθα απο αυτη τη σειρα ειναι αυτα τα παρακατω:

 

1) Αν υποτιμησουν τις δυνατοτητες σου, σημαινει οτι γνωριζουν οτι εισαι δεκα φορες καλυτερος απο αυτους.

 

2) Αν αυτος απεναντι σου ειναι πραγματι δεκα φορες καλυτερος απο εσενα και δεν κοκορευεται για τις δυνατοτητες του, ειναι ο ανθρωπος που αξιζει τον σεβασμο σου.

 

3) Μεινε κοντα στον ανθρωπο που παρα τις πληγες που του εχουν ανοιξει οσοι εχουν προσπαθησει να του σακατεψουν τη ψυχη, συνεχιζει ακαθεκτος να χαμογελαει μεχρι τα αυτια.

 

4)Ποτε μην βιαζεσαι να κρινεις τον αλλον συμφωνα με τις δυνατοτητες του γιατι ο εξυπνος ανθρωπος εχει πολλους ασσους στο μανικι του και τους χρησιμοποιει εκει που χρειαζεται.

 

5)Μη φοβασαι τον ανθρωπο που θα ερθει να σου πει ακομη και φωναχτα πως θα πετυχει τον στοχο του, παρολο που οι ανθρωποι γυρω του γελανε μαζι του και του λενε οτι ειναι αδυνατον.

Γιατι αυτο θα τον κανει ακομη πιο δυνατο.

 

6)Οσο και να προσπαθεις να του αφαιρεσεις ολες τις δυναμεις, θα βρει στο τελος εκεινο το “ακοντιο” μεσα του και θα σε νικησει. Ακομη κι αν ειναι η τελευταια δυναμη που του εχει απομεινει.

 

7) Ακομη και ενας ανθρωπος που δεν γνωριζει τιποτα απο πολεμικες τεχνες,ουτε να δινει γροθιες, μπορει να σε νικησει με χιλιους αλλους τροπους. Αρκει να εχει κοφτερο μυαλο και ευφυεις στρατηγικες.

 

8)Αξιος ειναι εκεινος που πολεμαει με σθενος ακομη κι οταν φοβαται. Αυτο γιατι βαθια μεσα του γνωριζει πως ειναι αδυνατον να καταθεσει τοσο ευκολα τα οπλα του.

 

one-piece-mathimata-zois-rafaela-momsen-animagiagr

 

9)Αν ο αλλος σε μισει, αντεπωδωσε  του το με καλοσυνη και ευγενεια. Προσφερε του κατι καλο. Αυτο θα τον κανει να καταλαβει ποσο λαθος αποψη ειχε για εσενα.

 

10)Ο,τι κι αν γινει μη σταματας ποτε να χαμογελας. Το χαμογελο ειναι δυναμη. Επισης μεταδοτικο!

 

11) Ο,τι κι αν σου λενε,οποια αποψη κι αν εχουν, αστους απλα να λενε. Εσυ συνεχισε κανονικα.

 

12)Αν ενα εμποδιο εμφανιστει στο δρομο σου, δες το με θετικο ματι! Ειναι ο μονος τροπος για να ξεπερασεις το εμποδιο.

 

Ποιος ειπε αλλωστε οτι οι ευκολοι δρομοι ειναι καλυτεροι;

 

13) Το να ταξιδευεις συνεχως και να ανακαλυπτεις καθημερινα νεους οριζοντες, σε γεμιζει συναισθηματικα.

Το οτι γινεσαι σοφοτερος δεν εχει καμια σημασια μπροστα στην εμπειρια που αποκτας εξερευνωντας καθετι περιεργο υπαρχει σε αυτον τον κοσμο.

 

 

14) Δεν ειναι μονο οι πρωταγωνιστες αυτης της σειρας ηρωες, ειμαστε κι εμεις στη καθημερινοτητα μας!

Παρε παραδειγμα αυτους που εχουν υπερφυσικες δυναμεις εξαιτιας του devil fruit (φρουτο του διαβολου) που εχουν φαει.

Στην αρχη κανεις δεν αντιλαμβανεται τη διαφορα  -αν ειναι φυσιολογικοι ή αν εχουν καποιες ανωτερες δυναμεις- μεχρι που τις φανερωνουν και κανουν καθε ανθρωπινη υπαρξη να τρεμει οταν βλεπει αυτο το θεαμα.

Ανθρωποι με υπερδυναμεις προσπαθουν σκληροτερα απ’ο,τι οι φυσιολογικοι ανθρωποι. Αυτο γιατι γνωριζουν οτι ειναι ικανοι να κανουν πολλα περισσοτερα απο οσα μπορει να κανει ενας κανονικος ανθρωπος.

Το ιδιο συμβαινει και στον πραγματικο κοσμο. Ανθρωποι με προβληματα ακοης, ειναι οι ηρωες της καθημερινοτητας τους. Οταν κυκλοφορουν εξω, κανεις δεν μπορει να αντιληφθει τη διαφορα με τους υπολοιπους περαστικους. Την αντιλαμβανονται οταν φανερωνεται κατι περιεργο στην ομιλια τους.

Ισως να τους λειπει κατι,δηλαδη η ακοη τους, αλλα αυτο το κατι που τους δινει τη δυναμη να συνεχισουν ειναι…η ιδια η δυναμη που υπαρχει μεσα τους! Ειναι το “ακοντιο” τους. Προσπαθουν χιλιες φορες απο οσο οι ανθρωποι που δεν εχουν ελλειψη ακοης.

Προσπαθουν τοσο σκληρα ωστε να ξεπερασουν καθε εμποδιο, καθε προσδοκια. Προσπαθουν τοσο ωστε οταν φτασουν στο στοχο τους…οι υπολοιποι να μενουν εκπληκτοι με το αποτελεσμα. Συμπερασματικα, ειμαστε κι εμεις ηρωες.

Ειμαστε αυτοι που δινουν δυναμη και κουραγιο στους ανθρωπους που δεν εχουν καποια αναπηρια. Για αυτους ειμαστε ενα σπουδαιο παραδειγμα.

 

luffy-one-piece-greece-greek-anime-manga-rafaela-momsen-animagiagr

 

15)Oλοι μας, μα ολοι μας ειχαμε καποτε καποιον ανθρωπο που ειτε ηταν δασκαλος μας ειτε καποιο κοντινo/αγαπημενο μας ατομο που πιστευε σε μας. Πιστευε στις ικανοτητες μας, σε αυτο το κατι το οποιο θα γινομασταν οταν θα μεγαλωναμε.

Ειχε εκεινη τη πεποιθηση οτι θα δημιουργησουμε μεγαλα πραγματα. Εβλεπε το πεισμα που διαθεταμε απο μικρη κιολας ηλικια και καπου βαθια μεσα τους ηξεραν οτι εκεινο το πεισμα ηταν η αντανακλαση του τροπου διαβιωσης μας στο μελλον.

Θυμαστε το επεισοδιο με τον αποχαιρετισμο μεταξυ Shanks και luffy, oταν ηταν μικρουλης ο Luffy;

 

 

O διαλογος τους ηταν o εξης:

 

luffy: Φευγετε λοιπον;

Shanks: Nαι. Μειναμε αρκετο καιρο εδω, αλλα ηρθε η ωρα να φυγουμε. Θα σου λειψουμε;

Luffy: Nαι θα μου λειψετε. Αλλα δεν θα σας ζητησω να με παρετε μαζι σας. Αποφασισα να το κανω μονος μου, θα γινω πειρατης!

Shanks: Ετσι κι αλλιως δεν το ειχα σκοπο να σε παρω μαζι μου! Σιγα μη γινεις πειρατης! Του εβγαλε γλωσσα.

Ο Luffy στο ακουσμα της προτασης “σιγα μην γινεις πειρατης”, ουρλιαξε λεγοντας του πως θα γινει.

Luffy: Καποια μερα, θα συγκεντρωσω ενα πληρωμα που θα νικησει το δικο σου και θα βρω τον σπουδαιοτερο θησαυρο στον κοσμο!

Θα γινω οπωσδηποτε ο Βασιλιας των Πειρατων!

Οσο μιλουσε με τοση αποφασιστικοτητα, το πληρωμα του Shanks καθοταν και κοιτουσε τον μικρο Λουφι να ξεστομιζει αυτα τα λογια. Δεν μπορουσαν καλλιστα να πιστεψουν πως ενα μικρο παιδι μιλουσε με τετοιο τροπο. Δεν ηξεραν αν επρεπε να γελασουν ή να το παρουν στα σοβαρα.

Μετα απο αυτο, ο Shanks το μονο που καταφερε να του πει ηταν:

Shanks: Ω, θα μας ξεπερασεις λοιπον;

O Luffy ειχε εκεινη τη θυμωμενη φατσουλα. Ηθελε τοσο πολυ να του φωναξει, να του πει οτι δεν πρεπει να τον υποτιμα τοσο.

Ομως παρολα αυτα συγκρατηθηκε. Κοιταξε το δαπεδο μη θελοντας να δειξει το θυμωμενο του προσωπο. Στο επομενο λεπτο, εγινε κατι αξιοθαυμαστο.

Shanks: Τοτε, σου αφηνω το καπελο μου.

Εβγαλε το ψαθινο καπελο του, και το φορεσε στο κεφαλι του μικρου Luffy.

Shanks: Aυτο το καπελο ειναι πολυτιμο για εμενα. Να το προσεχεις. Να μου το επιστρεψεις καποια μερα…οταν θα εχεις γινει πλεον σπουδαιος πειρατης! Ειναι υποσχεση αυτο!

 

 

Ο Luffy εξακολοθουσε να κοιταζει το δαπεδο κρυβωντας την στεναχωρια που ειχε ζωγραφιστει στο μικρο και χαριτωμενο του προσωπακι κι αρχισε να κλαιει γοερα.

 

Ο Shanks ειδε κατι στον Luffy που δεν ειχε δει κανεις: ειχε εκεινη τη πεποιθηση, παρα το γεγονος οτι ηταν αρκετα μικρος, οτι θα γινει μια μερα ο Βασιλιας των Πειρατων. Το ειχε πει φωναχτα, δεν τον ενοιαζε που οι αλλοι γελαγαν ή το κοιτουσαν γεματο απορια με τη δηλωση του. Ο Shanks ηταν ο μονος που πιστευε οτι το εννοουσε ο Luffy.

Αυτος ειναι ο λογος που ο Luffy δεν ξεχασε ποτε τον Shanks,ακομη κι τωρα που εχουν περασει 12 χρονια απο τοτε. Ειχε στο πλευρο του εναν ανθρωπο που στηριζε το ονειρο του.

 

one-piece-omada-mathimata-zois-animagiagr

 

 

Ολοι μας ειχαμε καποτε εναν τετοιο ανθρωπο στη ζωη μας και δεν τον εχουμε βγαλει ουτε απο το μυαλο και ουτε απο τη καρδια μας.

 

16) Μη φοβασαι αν δεν πιστεψουν τις αληθειες που ξεστομιζεις. Εσυ συνεχισε με τον ιδιο ρυθμο και διατηρησε τη ψυχραιμια σου.  Ετσι κι αλλιως αργα ή γρηγορα θα ανοιξουν τα ματια τους.

 

17) Ποτε δεν γνωριζουμε εκατο τοις εκατο τον αλλον. Το ιδιο συμβαινει και με τις ικανοτητες του.

 

18) Να εισαι περιεργος με τα παντα. Αυτο πρακτικα θα σε βοηθησει πολυ στις μετεπειτα καταστασεις.

 

19) Oταν παιρνεις μια αποφαση, να την τηρεις και να την υποστηριζεις ως το τελος. Ακομη κι αν ειναι μια υποσχεση, την οποια εδωσες σε καποιο αγαπημενο σου προσωπο.

 

20) Aν εχεις εμπιστοσυνη στο ατομο που ειναι διπλα σου ακομη κι οταν ολοκληρος ο κοσμος λεει τα χειροτερα για αυτον, τιποτα δεν μπορει να σε χωρισει απο αυτον.

Για κατι τετοιο, θελει πολυ κουραγιο και τεραστια πιστη.

 

21) Οταν βρισκεσαι σε σημειο να τα παρατησεις ολα μετα απο πολυαριθμες αποτυχιες, να θυμασαι τον λογο που ξεκινησες να προσπαθεις. Αυτο θα σου δωσει τη δυναμη να συνεχισεις μεχρι να το πετυχεις.

22) Μην επικεντρωνεσαι σε αυτα που σου λεει και κανει. Να επικεντρωνεσαι σε αυτα που σου δειχνει. Το να λες ή κανεις και το να δειξεις ειναι τρια εντελως διαφορετικα πραγματα.

 

23) Να θαυμαζεις τον ανθρωπο που εχει πολλη πιστη για ο,τιδηποτε, δεν χανει την πιστη του με τη καμια, και ο,τι λεει, τιποτα δεν τον σταματα.  Συνηθως αυτο το ατομο αποτελει και παλι ενα σπουδαιο παραδειγμα.

 

24) Στη ζωη του ανθρωπου δεν υπαρχει μονο μια Ιθακη, αλλα πολλες Ιθακες. Να εχουμε παντα στο νου μας, την Ιθακη.

 

Ο στοχος ομως δεν ειναι ο προορισμος αλλα οσα διανυουμε μεχρις οτου φτασουμε εκει που θελουμε. Ο δρομος να ειναι μακρυς. Να ταξιδευουμε αργα και να ζουμε καμποσες περιπετειες. Και οταν φτασουμε στον προορισμο, να πουμε στον εαυτο μας “Τελικα αξιζε ο κοπος!”.

 

25) Σε εκτακτες αναγκες παντα κατι υπαρχει στο πλευρο μας που μας προστατευει ειτε αγνοουμε ειτε οχι την υπαρξη του. ‘Η τη παρουσια του.

Αυτο που συνηθως μας προστατευει ισως να ειναι ενα αγαπημενο μας προσωπο που εχει πεθανει ή μια ενσαρκωση ενος αντικειμενου. Αυτο δειχνει πως κανενας ανθρωπος δεν ειναι ποτε μονος σε τετοιες περιπτωσεις.

Παραδειγματος χαριν, τη μερα του ατυχηματος μου, οταν ημουν 12 χρονων, ηταν ανημερα του Αγιου Ιωαννη. Γιορταζε εκεινη τη μερα ο πατερας μου, που ονομαζεται Ιωαννης. Μπορω να πω πως επεζησα απο το ατυχημα παρολο που ειχα τραυματιστει σοβαρα στο σβερκο μου.

Ενας σπονδυλος ειχε βγει απο τη θεση του. Συμφωνα με τους γιατρους,δεν επρεπε να κουνιεμαι καθολου, ουτε στον υπνο μου.

Ο λογος που παρεμεινα ζωντανη για ενα χρονο μεχρι τη μερα της εγχειρισης οφειλοταν στο γεγονος οτι ειχα τρεις αγγελους διπλα μου που με προσεχαν και με προστατευαν. O Aγιος Ιωαννης, η λογοθεραπευτρια μου, την οποια εχασα οταν ημουν 11 χρονων, και η γιαγια μου(απο τη μερια του πατερα μου).

art-luffy-one-piece-mathimata-zois-rafaela-momsen-animagiagr

 

 

26) Μη στενοχωριεσαι αν ολοκληρος ο κοσμος εχει τη χειροτερη γνωμη για εσενα. Ειναι επειδη δεν σε γνωριζουν τοσο καλα οσο εσυ τον εαυτο σου. Δεν εχουν μπει καν στη διαδικασια να δουν τη ψυχη σου, τοσο χρυση που ειναι. Ξερετε..ακομη και οι καλοι ανθρωποι ειναι και οι πιο παρεξηγησιμοι.

 

27) Ποτε δεν ξεχναμε το προσωπο ενος ανθρωπου που μας εκανε τη ζωη κολαση και ουτε τον ανθρωπο που μας εβγαλε απο το βαθυ ληθαργο και μας εδωσε και παλι πνοη και θεληση για ζωη!

Ομως το να βγεις μονος σου απο εκεινον τον βαθυ ληθαργο, θελει πολυ πεισμα και να παλεψεις με νυχια και δοντια. Στην ουσια χρειαζεται να εχεις απιστευτη αντοχη, εσωτερικα και εξωτερικα. Η θεληση σου να ειναι ισχυρη.

Με λιγα λογια, μπορει να ξεχνας αυτους που σε εκαναν να γελασεις, αλλα δεν προκειται ποτε να ξεχασεις εκεινους που ηταν διπλα σου στις πιο σκοτεινες στιγμες σου.

 

28)Στον πραγματικο κοσμο…οσο καιρο κι αν εισαι με την ομαδα σου, οποιαδηποτε μαχη κι αν δωσετε μαζι, σε καθε μερος μιας μαχης παντα θα υπαρχει αυτος ο καποιος που θα σας βοηθησει στα κρυφα. Δεν εχει σημασια αν θα το ξερετε ή οχι.

Αυτο που θα εχει σημασια ειναι οτι θα ρισκαρει την ιδια του τη ζωη. Δεν θα τον νοιαζει αν θα τον απολυσουν ή θα του τα ψαλλουν…γιατι θα ξερει οτι ηταν ο,τι πιο σωστο εχει κανει. Αυτο γιατι θα θελει να σωσει μια κατασταση.

Αυτος ο καποιος ισως να ειναι ο ανθρωπος που θα ξερει οτι ειστε εκει για κατι καλο. Οτι ειστε οι ανθρωποι που θελετε να αποδωσετε καποια δικαιοσυνη.

 

29) Καθε δυσκολια που αντιμετωπιζεις, σε κανει δυνατοτερο.

 

 

Η ψυχικη δυναμη δεν εχει ορια. Παντα θα σου περισσευει λιγη ακομα.

 

30) Τα παντα θα ειναι ενταξει στο τελος. Αν δεν ειναι ενταξει, δεν ειναι το τελος!

 

31) Ολα εχουν μια αρχη. Οσο ζουμε, τιποτα δεν τελειωνει.

Καθε νεα κατασταση, ειναι σαν το λουλουδι που ανθιζει. Μαραινεται μονο οταν πεθαινει.

 

32) Ολοι μας ειχαμε/εχουμε εμπνευστει απο καποιον ανθρωπο. Υπαρχει λογος που συμβαινει κατι τετοιο. Δεν εχει σημασια απο που πηγαζει. Αυτο γιατι η εμπνευση ειναι μια αναζωπυρωση της ελπιδας.

 

33) Μην δινεις σημασια στο ποσο μορφωμενος ειναι ο αλλος, δωσε σημασια στο τι ειδους ανθρωπος ειναι. Η παιδεια στο κατω κατω διδασκεται, η μορφωση οχι. ‘Η την εχεις ή οχι.

 

34) Δεν υπαρχει ανθρωπος πανω στη γη που να μην εχει ουτε ενα αδυναμο σημειο. Το θεμα ειναι σε ποιον θα αποφασισεις να τα δειξεις/εμπιστευτεις.

 

35)Για καποιο λογο η ζωη παντοτε μας δινει μια ακομη ευκαιρια. Προκειμενου αυτη τη φορα να τα κανουμε ολα σωστα. Ολα διαφορετικα. Ολα απο την αρχη. Λες και μας δινει την ευκαιρια να αλλαξουμε αυτο που καποτε δεν μπορουσαμε. Γιατι η ιδια η ζωη ξερει!

36) Μετα απο μια δυσκολη μερα, το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να χορεψεις με τους φιλους σου και να τα πιειτε. Γιατι η ζωη πολλες φορες ειναι γλυκια. Ειναι κριμα να σπαταλας τη ζωη σου με το να μη το διασκεδαζεις οταν το εχεις αναγκη.

 

37) Οπως και να το κανουμε…ολες μας οι κατευθυνσεις στη ζωη βαινουν προς την…αγαπη! Ολα γινονται για την αγαπη!

 

38) Στον κοσμο του Monkey D. Luffy η Παγκοσμια Κυβερνηση θεωρει τους πειρατες και οποιονδηποτε αλλο εμπλεκομενο, εγκληματιες. Τους πιανουν και τους στελνουν στη φυλακη για το υπολοιπο της ζωης τους. Ασχετα με το ποσο μικρη ή μεγαλη ειναι η ποινη τους.

Ειναι μια κυβερνηση που το μονο που θελει ειναι να βλεπει τους εγκληματιες να σαπιζουν πισω απο τα καγκελα. Ακομη κι οταν ο αλλος το μονο που εκανε ηταν απλως να μαθει την αληθεια μεσα απο μια ερευνα του…παλι τον θεωρουσαν εγκληματια. Η Κυβερνηση και το Ναυτικο εχουν ενα κοινο:

Δεν συλλαμβανουν τους διαβοητους εγκληματιες…δηλαδη τους μυστικους πρακτορες της Κυβερνησης, μερικους Shichibukai που διεπραξαν αποτροπαια εγκληματα και τους Tenryuubito (οι τελευταιοι, σκοτωνουν οποιονδηποτε εγκληματια ενοσω ειναι λιποθυμος στο δαπεδο μπροστα στους κατοικους της πολης Sabaody).

 

 

Απλως στους ισχυρους πειρατες δινουν τον τιτλο του Shichibukai και αυτοι ως Shichibukai σπερνουν τον τρομο προκαλωντας τοσο πονο σε δεκαδες ανθρωπους. Ειδικα, τους μυστικους πρακτορες τους εχουν σαν τσιρακια τους.

 

 

Συλλαμβανουν μονο οσους παλευουν για την ελευθερια, οσους αποτελουν εμποδιο στο δρομο τους. Το Ναυτικο υποτιθεται πως υποστηριζει τη δικαιοσυνη ή την Κυβερνηση.

Δεν ακουν στην ουσια τις θυμωμενες φωνες του κοσμου που επεσε θυμα εξαιτιας των Shichibukai και της Π.Κυβερνησης. Τις φωνες καθε χωρας και νησιου. Οι ανθρωποι με εξουσια μερικες φορες ακουν μονο αυτο που θελουν.

Εδω θα αναφερω μια διαφορα που υπαρχει αναμεσα στους δυο ναυαρχους Akainu και Fujitora. Ο πρωτος εφαρμοζει μια ακαμπτη δικαιοσυνη: ο πειρατης ειναι πειρατης και πρεπει να συλληφθει. Για αυτον σημαινει: Επελεξες να γινεις πειρατης; Σημαινει οτι διαλεξες λαθος δρομο, οποτε εισαι εγκληματιας.

Τελος του θεματος. Ο Fujitora απο την αλλη, εφαρμοζει μια ευελικτη δικαιοσυνη: Ναι ενας πειρατης μπορει να ειναι κινδυνος, αλλα ειναι ολοι τους κακοι; Ο fujitora μπορει να αναγνωρισει εναν αντρα με καρδια και καλοσυνη, δεν εχει σημασια αν ειναι πειρατης ή οχι. Αυτο γιατι ειδε εναν ηρωα που εσωσε μια χωρα, τη χωρα Dressrosa, οχι εναν εχθρο. Eιδε την μεγαλη καλοσυνη που διεθετε ο Luffy.

 

 

 Μεσα απο αυτους, υπαρχει πολλη παραπληροφορηση.

 

Ομως οι Mugiwara, σε συγκριση με τους παραπανω, εχουν αληθινα συναισθηματα και κανουν υπεροχες πραξεις λογω της καλης τους καρδιας.

Ολα αυτα, εκπροσωπουν ξεκαθαρα την κοινωνια στη πραγματικη ζωη. Η ελληνικη κυβερνηση για αρκετα χρονια δεν ξεσκεπαζε αυτους που “ετρωγαν” τα φραγκα (Υπουργοι, υφυπουργοι κ.α.) Ηταν απασχολημενη με τα μνημονια και με το πως θα τα εχει καλα με τη Μερκελ. Οχι οτι ασχολουμαι με τα πολιτικα.

Ομως…ολη αυτη η σειρα αντικατοπτριζει τη σκληρη πραγματικοτητα που αντιμετωπιζει η ελληνικη κοινωνια του σημερα.

 

39) Μην ανυπομονεις να φτασεις γρηγορα στην αληθεια. Αν ηταν ετσι τα πραγματα,τοτε ολοι οι κοποι, ολα τα ταξιδια, ολες οι περιπετειες δεν θα ειχαν καμια σημασια. Ασε την αληθεια να αποκαλυφθει απο μονη της ξεδιπλωνοντας την με αργους ρυθμους.

40) Μην πτοηθεις αν συναντησεις τυχαια καποιον πιο ισχυρο απο εσενα. Η συναντηση σας, θα ειναι το καλυτερο δωρο για εσενα. Θα σε ωθησει στο να τον ξεπερασεις σε επιπεδο.

 

one-piece-luffy-rafaela-momsen-mathimata-zois-animagiagr

 

41) Αν αυτο που επιθυμεις, ειναι κατι το ασυνηθιστο, μη φοβασαι να το εχεις στα χερια σου. Θα μικραινει η αποσταση του οσο θα διαβαινεις προς τα εκει. Γι’αυτο πηγαινε και γραψε ιστορια που θα ακουστει παγκοσμιως!

42) Ο,τι ειναι αυτο που πρεπει να αντιμετωπισεις, να το αντιμετωπισεις διασκεδαζοντας! Δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαρα απο αυτη. Η ζωη ειναι μικρη για να ειμαστε σοβαροφανεις με τις δυσκολες καταστασεις.

Ακομη κι οταν προκειται για καποια δυσκολη προκληση, να ενθουσιαζεσαι. Ειναι ενας τροπος να ανακαλυπτεις και να δοκιμαζεις τα ορια σου.

 

43)Το να συναντας ξανα ενα συγκεκριμενο προσωπο που νοσταλγουσες καιρο τωρα να δεις και με τη πρωτη σας ανταμωση, πρωτη σας κουβεντα, πρωτο σας γελιο… να μην εχει αλλαξει τιποτα απο τη τελευταια φορα που τον ειδες. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη τυχη απο αυτη.

44) Οι ερωτες ερχονται στο τελος. Ποτε στην αρχη. Αν γινοταν το αντιθετο, δεν θα εβγαζε καποιο νοημα. Ολα ερχονται στην ωρα τους. Η βιασυνη αλλωστε δεν εφερε ποτε καλα αποτελεσματα.

 

45) Δεν υπαρχει ομορφοτερο πραγμα απο το να ειναι μια παρεα δεμενη παρολο που η προσωπικοτητα του καθενος ειναι παντελως διαφορετικη, και τους χωριζουν πολλα.

Οταν μια ομαδα καταφερνει πολλα μαζι και ειναι ενωμενη σφιχτα σαν αλυσιδα,ειναι ανικανη να διαλυθει.

Αυτο επειδη υπαρχει εκεινη η εκπληκτικη κατανοηση, ο αλληλοσεβασμος και η ισχυρη υποστηριξη μεταξυ τους. Σε μια δυσκολια θα ειναι παντα εκει, οπως θα καναμε κι εμεις για τους φιλους μας.

 

46) Η αληθινη φιλια αντιστεκεται στο χρονο, την αποσταση και τη σιωπη. -Isabel Allende-

Μια φραση που ‘ναι και θα ΄ναι παντοτε επικαιρη.

 

 

47) Aν εισαι αντιθετος με την αποψη του αλλου, μη φοβασαι να το πεις. Διεκδικησε τα δικα σου δικαιωματα και θα δεις. Δεν θα εισαι μονος στη μαχη. Θα υπαρξουν πολλα ατομα στο δρομο σου που θα σε υποστηριξουν μεχρι το τελος. Φτανει ο σκοπος σου να ειναι για καλο.

 

48) Mη ζησεις ποτε μια βολικη ζωη. Να ζησεις τη ζωη σου περιτριγυρισμενος απο πολυτιμα αγαθα που σε γεμιζουν συναισθηματικα.

 

49) Στη ζωη σου κανε παρεα και με μικρα παιδια και με ηλικιωμενους. Μεσα απο αυτους,μαθαινεις ενα σωρο πραγματα.

Δεν εχει σημασια το πως, αυτο το ανακαλυπτεις μονος σου στη πορεια.

 

50) Η συγχωρεση ειναι το δυσκολοτερο πραγμα που μπορει να κανει καποιος. Οταν ομως το κανει, αποκτα μεγαλη αξια.

 

51) Τιποτα στον κοσμο αυτο δεν ειναι τυχαιο. Ολα γινονται για καποιο λογο. Το πεπρωμενο μας παιρνει τη μορφη του σιγα σιγα οταν κατι εχει βελτιωθει απο μεσα μας.

 

 

52) Στο One Piece υπαρχουν τρια ειδη haki, τα οποια χρησιμοποιουν λιγοι πειρατες σε ολον τον κοσμο και αυτα ειναι:

α)Kenbunshoku haki, με αυτη τη τεχνικη μπορει να προβλεψει κανεις το μελλον, να προβλεψει τις κινησεις του αντιπαλου του με σκοπο να μπορει να αποφυγει τις επιθεσεις του.

β)Busoshoku haki, χρησιμοποιουν koka σε ολο τους το σωμα, πραγμα που σημαινει οτι καποιο τμημα ή ολοκληρο το σωμα του σκουραινει και με αυτη την ικανοτητα μπορει να επηρεασει τον αλλον (με τον ιδιο τυπο haki)και να νιωσει καποιο πρηξιμο ή φυσικη αλλαγη.

γ)Haoshoku haki, ειναι η δυναμη της κατακτησης, ολοι την κατεχουν αλλα λιγοι καταφερνουν να την απελευθερωσουν αργα ή γρηγορα ή να την ελεγχουν με σκληρη εκπαιδευση.

Αυτο του ειδους haki εχει επισης την ικανοτητα να δαμαζει ζωα και να τα εξημερωνει.

Αυτα χρησιμοποιουνται με πνευματικο/σωματικο τροπο στο πεδιο μιας μαχης στον δικο τους κοσμο.

Στον δικο μας κοσμο λοιπον, μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την ιδια τεχνικη αλλα οχι αυτο που νομιζετε. Ολοι διαθετουμε inner power = ψυχικη δυναμη. Λιγοι απο εμας που εχουμε ισχυρη θεληση, μπορουμε να τη διαθεσουμε.

 

One Piece και όνειρα

 

53) Tιποτα δεν ειναι οπως πραγματικα φαινεται. Η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη απο το φαινεσθαι.

Με λιγη ερευνα ολα μπορουν να ανακαλυφθουν.

 

54) Αποκτησε μια καινουργια συνηθεια: κανε το αδυνατο, δυνατο!

 

55) Παντα καπου θα υπαρχει καποιος που θα μας θυμιζει καποιον που ειχε ολο το πακετο: ιδια προσωπικοτητα, ιδια πεποιθηση, ιδιος στοχος και ιδια ισχυρη θεληση.

 

56) Αν εισαι καλος με τους αλλους, θα σου συμβουν καλα πραγματα.

 

57) Αν δεν μπορεις να κατανοησεις τον τροπο που νιωθει ο αλλος, προσπαθησε να μπεις στη θεση του. Θα σε βοηθησει να  καταλαβεις τους λογους που νιωθει ετσι.

 

58) Αγνοησε τους αδειους στη ψυχη ανθρωπους. Αυτο διαλεξαν στο κατω κατω να ειναι.

 

59) Αν αισθανεσαι γαληνιος και δεν εχεις ουτε μια δοση αγχους, τοτε ζεις το παρον και εισαι επικεντρωμενος σε αυτο.

 

60) Οσα υπεροχα και ωριμα και αν ειναι τα λογια που σου ξεστομιζει καποιος, μην τα πιστευεις παντα. Να πιστευεις τα λογια που βγαινουν απο καρδιας,και πραγματοποιουνται.

 

 

61) Oταν εξουθενωνεσαι, να ξεκουραζεσαι και οχι να παραιτεισαι.

 

62) Αγαπα ανευ οριων διχως ανταλλαγμα.

 

63) Δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει πει ολη την ιστορια. Οταν λεω ολη, εννοω με το νι και με το σιγμα. Καθε ιστορια που διηγειται καποιος, παντα υπαρχει ενα κομματι της που μενει κρυμμενο για διαφορους ή προσωπικους λογους.

 

64) Μερικες φορες πρεπει να τρεξεις για να δεις ποιος θα σε ακολουθησει. Αλλες φορες πρεπει να ριξεις λιγο τους τονους, για να δεις ποιος θα σε ακουσει πραγματικα.

Καποιες φορες παλι ισως χρειαστει να κανεις ενα βημα πισω για να δεις ποιος ειναι ακομα στο πλευρο σου. Ορισμενες φορες οφειλεις να παιρνεις λαθος αποφασεις, για να δεις ποιος ειναι μαζι σου, οταν τα παντα καταρρεουν.

 

65) Δεν εισαι αυτη που ησουν χτες ή πριν απο ενα χρονο και αυτο ειναι ενταξει. Εχεις περασει πολλα για να εισαι αυτη που εισαι σημερα. Εχεις αλλαξει, εχεις μαθει. Αν καποιος ερθει και σου πει οτι αλλαξες, απαντα απλα “Και βεβαια, αυτο δεν ειναι το νοημα της ζωης; Να αλλαζουμε, να εξελισσομαστε”.

 

66) Μην σε απασχολει το γεγονος οτι υπαρχουν γυρω σου ανθρωποι που προσπαθουν να σου καταστρεψουν το ονειρο,το οποιο κυνηγας. Εσυ απλως συνεχισε να διανυεις τον δρομο που αποφασισες να διαβεις, κρατα στο πλευρο σου αυτους που υποστηριζουν το ονειρο σου και θα δεις. Δεν θα εχεις τιποτα να χασεις στην τελικη.

 

67) Η συμπεριφορα ενος αντρα απεναντι σε γυναικα φαινεται απο την παιδεια που εχει λαβει ο ιδιος απο το οικογενειακο ή φιλικο του περιβαλλον.

 

Μερικες φορες μπορει ενας αντρας εκ του φυσικου,να διαθετει μια μελειχια συμπεριφορα διχως να εχει εκπαιδευτει για αυτο.

 

one-piece-crew-zoi-logia-anime-manga-animagiagr

 

68) Μπορει να γεννηθει μια φιλια μεταξυ δυο εχθρων που ειχαν πολεμησει αμετρητες φορες. Οταν αντιμετωπιζεις το ιδιο ατομο ξανα και ξανα, αρχιζεις να το γνωριζεις,οπως επισης και τα προσοντα και τις αδυναμιες του.

 

69) Ο κοσμος ειναι αρκετα σκληρος απεναντι στη διαφορετικοτητα. Οι ανθρωποι λατρευουν να κρινουν χωρις να ξερουν τιποτα.

Αυτοι ομως που σε αποδεχονται για αυτο που εισαι, βλεπουν την καρδια σου. Βλεπουν ολη την αγνοτητα, την αθωοτητα και την ειλικρινη επιθυμια σου να βοηθας τους αλλους.

 

70) Aν φυγεις απο μια δυσκολη κατασταση, αυτο δεν θα σε καθιστα δειλο. Ειναι ενας τροπος ωστε να κερδισεις χρονο να σκεφτεις πως να την αντιμετωπισεις οταν θα επιστρεψεις. Θα εισαι προετοιμασμενος. Κατασταλλαγμενος. Αλλος ανθρωπος. Πιο δυνατος.

 

71) Μαγεια ειναι να πιστευεις στον εαυτο σου. Αν μπορεις να το κανεις αυτο, μπορεις να κανεις τα παντα.

 

72) Ελευθερια ειναι το δικαιωμα να λες στους ανθρωπους αυτο που δεν θελουν να ακουσουν.

 

73) Ενδιαφερον ειναι να κανεις το αντιθετο απο αυτο που σου λενε. Το να ακολουθεις τους κανονες ειναι το πιο βαρετο πραγμα στον κοσμο.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν σεβεσαι τους κανονες π.χ ο αγραφος νομος ή οι κανονες του κοινωνικου/οικογενειακου/εκπαιδευτικου περιβαλλοντος. Σημαινει απλα οτι εισαι κι εσυ ανθρωπος και εχεις ισα δικαιωματα με τους υπολοιπους.

 

74) Το θεμα δεν ειναι να κερδιζεις ή να χανεις σε εναν αγωνα, αλλα να νικας την αμφιβολια μεσα σου, γνωριζοντας πως καθε μερα εισαι ολο και πιο κοντα στο στοχο σου!

 

75) Η μοιρα του ανθρωπου ειναι ο χαρακτηρας του.

 

76) Τα παντα θεραπευονται, ειτε σωματικα ειτε ψυχικα ειτε πνευματικα. Οι κακες στιγμες δεν κρατανε.

 

 

77) Το να μαγειρευεις κατι με πολλη αγαπη, φαινεται απο την απιστευτη προθυμια σου να φροντιζεις τους αλλους.

Ειδικοτερα, οταν ο αλλος νιωθει οτι εσωσες ενα κομματι της ζωης του, και οταν το δεις αυτο, θα συνεχιζεις να μαγειρευεις για οσο ζεις και αναπνεεις. Και ολο αυτο μονο και μονο για να τον δεις να χαμογελαει μοναχα με μια κουταλια.

 

78) Αν κατι ψαχνεις και ο αλλος σε εμποδιζει, κατι κρυβει.

 

 

Ψαχνει χιλιαδες τροπους ωστε να μην ανακαλυψεις την τρομακτικη αληθεια.

 

79) Μην επικεντρωνεσαι στο ποσο καλος ειναι εξωτερικα, επικεντρωσου στο ποσο μεγαλη ψυχη εχει εσωτερικα.

Ολοι φαινομαστε καλοι στην αρχη, στο τελος λιγοι απο εμας φαινομαστε πραγματικα καλοι.

 

80) Δεν μπορεις παντα να κανεις αυτο που τον ευχαριστει τον αλλον. Να περνας καμια φορα και το δικο σου ακομη κι αν αυτο δεν του αρεσει ή τον απογοητευσει.

Με το να προσπαθουμε να ευχαριστουμε τους παντες προκειμενου να αποφυγουμε τα προβληματα, καταληγουμε να μην ειμαστε ευχαριστημενοι με τον εαυτο μας.

 

Οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι σαν το σκακι.

Στο σκακι, να εισαι εσυ η βασιλισσα. Να εισαι εκεινο το προσωπο που θα μπορει να παιρνει τα ηνια.

 

81) Αν θελεις να παρεις αυτο που σου αξιζει, χρησιμοποιησε σωστα επιχειρηματα. Μονο ετσι, κερδιζεις εδαφους και μπορεις να σκαψεις ακομη πιο βαθια ωστε να παρεις πισω τον αγαπημενο σου θησαυρο.

 

82) Aν δεν παρεις ρισκα, δεν μπορεις να δημιουργησεις μελλον.

 

83) Mην σκεφτεσαι αυτους που εχασες, σκεψου αυτους που εχεις ακομη στη ζωη σου. Αν σκεφτεσαι συνεχως αυτα που εχασες, τοτε καταληγεις να χανεις τον εαυτο σου.

 

84) Δεν πρεπει να ανησυχουμε για το αν θα πετυχουμε τα ονειρα μας, εφοσον εχουμε την επιθυμια να το κανουμε.

 

85) Δεν εχει σημασια ποιοι ειναι οι γονεις σου ή απο που προερχεσαι. Εχει σημασια το τι εισαι ως ατομο.

 

86) Μερικες φορες ειναι ωραιο να αισθανεσαι κολακευμενος απο το φλερτ…το φλερτ ομως οσο ωραιο κι αν ειναι, δεν αρκει.

Οσες προσπαθειες κι αν κανεις, χανεις ποντους.

 

Περισσοτερους ποντους κερδιζεις οταν εισαι απλως διπλα του και στα καλα και στα χειροτερα επειδη απλως νοιαζεσαι για τον αλλον χωρις να επιδειξεις οτι εισαι ο καταλληλος. Ολοι το ξερουν αυτο.

 

87) Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην προοριζεται για καποιον αλλο ωστε να του δοθει στο μελλον μια ακομη ευκαιρια να τον αντιμετωπισει για δευτερη φορα.

Αυτο γιατι παντα τη δευτερη φορα εχουμε περισσοτερες γνωσεις, περισσοτερες πληροφοριες και περισσοτερες πιθανοτητες να τον νικησουμε, ακομη κι αν/οταν ο αλλος εξακολουθει να μας υποτιμα.

 

 

88) Εμπιστεψου τις δυνατοτητες και το ενστικτο σου!

 

89) Το μονοπατι για τον προορισμο μας δεν ειναι παντοτε ευθεια. Παμε απο λαθος δρομους,χανομαστε και γυριζουμε πισω.

Αλλα ισως δεν εχει σημασια ποιο δρομο ακολουθουμε. Ισως αυτο που εχει σημασια, ειναι το οτι εχουμε ξεκινησει.

 

90) Μπορεις να δυναμωσεις απο τον πονο, αν δεν τον αφησεις να σε καταστρεψει.

 

91) Καθε μικρη σου νικη ειναι ενδειξη οτι μπορεις να τα πας και καλυτερα. Καθε φορα που πεφτεις κατω και σηκωνεσαι, ανακαλυπτεις ακομη εναν τροπο/κολπο για να μην ξανα πεσεις ποτε.

 

92) Να θυμασαι παντα ολα οσα εχεις διδαχθει,να θυμασαι τα λογια του καθε ανθρωπου που σου εχει διδαξει κατι. Αποτελει τεραστια βοηθεια για εσενα, για τον ιδιο σου τον εαυτο,για να ανταπεξελθεις ευκολοτερα στις δυσκολες καταστασεις.

 

93) Αν ο αλλος προσπαθησει να σε κανει να παρεις τη κατω βολτα, καντον να νιωσει με τη σειρα του οτι βρηκε το δασκαλο του.

 

one-piece-rafaela-momsen-luffy-animagiagr

 

94) Ολοι μας εχουμε τεραστια ψυχικη δυναμη, η οποια ισως δεν εχει αφυπνιστει ακομη. Βγαινει στην επιφανεια στις πιο κρισιμες στιγμες της ζωης μας.

Αυτη η δυναμη τεινει να βρισκεται σε κατασταση υπνου μεχρι να “ξυπνησει” και να χρησιμοποιηθει επιτοπου χωρις να το περιμενει κανεις,ουτε ο ιδιος.

Μεγαλες ποσοτητες ψυχικης δυναμης κουβαλαμε καθημερινα, μα αυτου του ειδους δυναμη, τοσο ιδιαιτερη, ειναι εντελως διαφορετικη απο καθε αλλη.

Ολοι μας μπορουμε να εχουμε δυναμεις, να κανουμε τη διαφορα. Ομως το θεμα ειναι τι θα κανουμε με αυτες τις δυναμεις, τι μπορουμε να καταφερουμε, που μπορουμε να φτασουμε.

 

95) Οταν ενας ανθρωπος εχει σκοτεινο παρελθον και μαυρη ψυχη,αν αγαπησει αληθινα και βαθια μια γυναικα, τοτε ειναι ικανος να αλλαξει. Να γινει καλυτερος ανθρωπος για την γυναικα της ζωης του και για τον ιδιο. Γιατι η αγαπη ειναι πιο δυνατη απο το μισος. Η αγαπη δινει φως στο σκοταδι.

 

96) Ενας στους δεκα θα σε θεωρησει ισοτιμο του, ακομη κι αν ξερει οτι ισως χασει απο εσενα.

 

Οι υπολοιποι εννια θα κανουν τα παντα για να σου αποδειξουν το αντιθετο, δεν θα δειξουν καμια μεταμελεια.

 

 

97) Καταλαβαινεις καλυτερα τον χαρακτηρα του αλλου, οταν με το ιδιο ατομο πολεματε μαζι ή αναμεταξυ σας παρα οταν βγαινετε για καφε.

 

98) Απο τις καθημερινες σου μαχες, η πιο σκληρη και σημαντικη μαχη που πρεπει να δινεις ειναι με τον εαυτο σου. Να προσπαθεις καθημερινα να μαχεσαι με τον εαυτο σου προκειμενου να μην ξεχνας το ποιος εισαι,τι εισαι και το ποιος ειναι ο σκοπος σου.

 

99) Μερικες φορες ειναι ωραιο οταν ο αλλος βασιζεται πανω σου. Σημαινει οτι σου εχει απολυτη εμπιστοσυνη!

 

 

100) Μην νιωσεις ποτε αναγκασμενος να πεις σε καποιον αυτο που θελει να ακουσει. Δεν εισαι υποχρεωμενος αλλωστε. Δικια σου ειναι η ζωη, δικια σου η επιλογη. Εσυ αποφασιζεις σε ποιον θελεις να μοιραστεις αυτο που κρατας μεσα σου.

 

101) Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη στις ικανοτητες του αλλου, τοτε δεν ειστε πραγματικη ομαδα. Ουτε κατα διανοια δεμενη.

 

102) Μην φυγεις ποτε απο τον ανθρωπο που σε αγαπα ακλονητα, σου δειχνει με τον δικο του τροπο οτι δεν θα σε εγκαταλειψει ο,τι κι αν γινει. Οποιαδηποτε ανοησια κι αν κανεις, θα εξακολουθει να σε αγαπα και να νοιαζεται για εσενα.

Ειτε ειναι φιλος σου ειτε καποιο οικογενειακο προσωπο ή ενα προσωπο, το οποιο εχεις ερωτικα συναισθηματα.

 

103) Το μοναδικο ατομο που παιζει καθοριστικο ρολο στη ζωη, ειναι η μητερα σου. Εκεινη θα ειναι παντα διπλα σου οταν τα παντα γυρω σου θα καταρρεουν, θα δινει προτεραιοτητα σε σενα να φας κατι, καθως γνωριζει οτι το φαγητο ειναι δεκα φορες ζωτικης σημασιας για ενα μικρο παιδι σε συγκριση με εναν ενηλικα, νιωθει υπερηφανη για τον τροπο που μεγαλωνεις, ειναι παντα εκεινη που σου απλωνει το χερι οταν το εχεις τοση αναγκη, γνωριζει παντοτε τι χρειαζεσαι και το προσφερει με τον δικο της δυνατο τροπο, σε αγαπα ανευ ορων.



 

 

Υπαρχουν χιλιαδες τροποι για να εκφρασει μια μητερα την αγαπη της. Το ιδιο μπορεις να πεις και για τον ρολο του πατερα ως μπαμπας.

 

104) Το σημαντικο σε εναν ανθρωπο ειναι να αισθανεται ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα του τεραστιου χρονικου διαστηματος της εκπαιδευσης του, οταν κερδιζει μια μαχη. Δεν εχει σημασια τι ειδους μαχη ειναι, το αποτελεσμα του ειναι αυτο που υπερισχυει.

105) Γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι οταν εχουμε στο πλευρο μας ανθρωπους που εχουν ηθος, υπομονη, υποστηριξη και δινουν πρωτα απ’ολα την αγαπη τους.

 

106) Οι ασυνηθιστοι ανθρωποι με τις παραξενιες τους, τα μυστηρια τους, τις αλλοκοτες δυνατοτητες τους, την αναπηρια τους, παραμενουν ανθρωποι παρα τη διαφορετικοτητα τους. Κανουν λαθη, γινονται μερικες φορες παρορμητικοι, νιωθουν λυπη, πονο και απωλεια. Βιωνουν καλες και κακες στιγμες οπως οι υπολοιποι ανθρωποι.

 

 

 

107) Μεσα απο διαφορες και τρελες καταστασεις μπορει ενας ανθρωπος να μαθει συγκεκριμενα και σημαντικα πραγματα: τη σημασια του να παιρνεις την ευθυνη των πραξεων σου, την τιμη, την ακεραιοτητα και την ανθρωπια.

 

108) Μονο εσυ καθοριζεις το μελλον σου.

 

109) Nα εισαι ευγνωμων για τις δυσκολες στιγμες. Σου εδειξαν ποσο δυνατος μπορεις να εισαι/γινεις.

 

110) Η καλοσυνη ειναι η αρετη των δυνατων ανθρωπων.

 

111) Για να καταλαβεις την καρδια και το μυαλο ενος ανθρωπου, δες τι σε εμπνεει να κανεις.

 

112) Ο φιλος που βρισκεται μακρια, καμια φορα ειναι πιο κοντα σου απο εκεινον που ζει στη διπλανη πορτα.

 

113) Αν ο ανθρωπος απεναντι σου, ειτε φιλος ειτε συντροφος, στεκεται στο υψος των περιστασεων, ειναι ο σωστος ανθρωπος.

114) Να μιλας σε πολλους ανθρωπους χωρις να σνομπαρεις.

 

θα μαθεις ετσι πολλες αληθειες απο ανθρωπους που δεν το περιμενες.

 

115) Μην κρινεις τοσο ευκολα τις δυνατοτητες του αλλου μονο και μονο απο την εμφανιση. Δεν ειναι ολοι αυτο που φαινονται.

 

116) Μεσα απο τις δυσκολιες φαινεται ο πραγματικος χαρακτηρας ενος ανθρωπου. Τι αντεχει, τι φοβαται και τι ρισκαρει.

 

117) Αν συναντησεις καμποσες περιπετειες, σιγουρα εν καιρω καταλαβαινεις ποσο μικρα και ασημαντα ειναι τα προβληματα σου.

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Ένα σχόλιο σχετικά με το “116+1 μοναδικά μαθήματα ζωής από το One Piece”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *