Γιατί το anime Dororo είναι το αριστούργημα που πρέπει να δεις

anime-dororo-greek-perilipsi-gnomi-kyahimmaru-shounen-animagiagr

Αν θέλεις ένα anime που να σε ενθουσιάσει, αλλά και να το αγαπήσεις, τότε το anime Dororo είναι αυτό που θα αγγίξει τη καρδιά σου.

 

Anime Dororo

dororo-anime-perilipsi-gnomi-kyahimmaru-shounen-animagiagr

Θυμάμαι πριν καιρό που μου είχε προτείνει κάποιος, να δω το Dororo. Ήθελα κάτι μοναδικό και ”περίεργο” αλλά να σε κάνει να το αγαπήσεις και το Dororo είναι ακριβώς αυτό το anime. Έχει βγει και σε manga, αλλά το anime έχει πολύ καλές κριτικές και οι περισσότεροι προτιμάνε το anime από το manga. Επίσης, το τέλος του manga διαφέρει από του anime, αλλά αν είσαι λάτρης και των δύο, μπορείς να το διαβάσεις έτσι κι αλλιώς.

Όμως τι ήταν αυτό που με έκανε να αγαπήσω αυτό το anime και τι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση; Λίγα λόγια από μένα για το anime Dororo.

 



 

Λίγες πληροφορίες

Το anime Dororo, έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα στο είδος του.  Το είδος του χαρακτηρίζεται ως shounen, Samurai, Action, Adventure, Demons, Supernatural σύμφωνα με το myanimelist. Η σειρά βγήκε στις 7 Ιανουαρίου του 2019 και διήρκησε ως τον Ιούνιο του 2019. Έχει 24 επεισόδια ενώ προτείνεται σε άτομα 17 ετών και πάνω λόγω των σκηνών που περιέχει.

Είναι ένα anime που δεν χορταίνεις να το βλέπεις, ενώ η ώρα περνάει πολύ γρήγορα. Σε κάθε επεισόδιο μαθαίνεις και κάτι διαφορετικό, ενώ τα συναισθήματα που σου περνάει είναι πολλά και σε δένουν περισσότερο με αυτό το anime.

 

 

 

Μία μικρή περίληψη

 

Ο άρχοντας του Daigo, Kagemitsu, είναι ένας ισχυρός και μοχθηρός άντρας που δεν του αρέσει η αποτυχία. Κάποια στιγμή, το χωριό του Daigo,  άρχισε να ”πεθαίνει” σιγά σιγά χάνοντας τα είδη πρώτης ανάγκης που είχε αλλά και όλη την αξία του.

Ο Kagemitsu, δεν μπορούσε να βλέπει το χωριό του να διαλύεται γι’ αυτό έκανε συμφωνία με τους 12 δαίμονες για να έχει πάντα ευημερία το χωριό του. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία θα ολοκληρωνόταν μόνο με μία θυσία. Αυτή η θυσία ήταν ο πρωτότοκος γιός του που γεννιόταν εκείνη τη στιγμή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το μωρό να γεννηθεί χωρίς σώμα. Δεν μπορούσε να δει, να μιλήσει, να νιώσει και να ζήσει τη ζωή που ζούμε όλοι. Ο Kagemitsu αντικρίζοντας τον γιό του, αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πετώντας τον στο ποτάμι, παρόλο τα παρακάλια της γυναίκας του.

Και ενώ πιστεύεις ότι το μωρό θα χαθεί, το βρίσκει ένας χωρικός που το μεγαλώνει και το μαθαίνει όσα ξέρει.

Αυτό το μωρό ονομάζεται Hyakimmaru και μεγαλώνει παλεύοντας άγρια ζώα της ζούγκλας για να μάθει να επιβιώνει. Σε κάποια από τις μάχες του, συναντάει και σκοτώνει έναν δαίμονα. Αμέσως αποκτάει ένα μέρος του σώματος του και καταλαβαίνει ότι για να πάρει ολόκληρο το σώμα του πίσω, πρέπει να σκοτώσει δαίμονες.

Ξεκινάει το ταξίδι του και εκεί συναντάει την Dororo. Εκεί αρχίζουν το ταξίδι τους για την ολοκλήρωση του Hyakimmaru. To anime Dororo έχει πάρει το όνομα του από την Dororo που έμεινε στο πλευρό του Hyakimmaru, παρόλο τις δυσκολίες και τα όσα αντιμετώπισαν στον δρόμο τους. Άραγε θα τα καταφέρουν οι δύο πρωταγωνιστές;

 




 

 

 

 

Τι μου άρεσε και γιατί να το δεις

kyahimmaru-dororo-anime-gnomi-liga-logia-animagiagr

 

  • Σε αυτό το anime, μου άρεσαν πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν 2-3 που με άγγιξαν.

 

  • Είναι ένα μικρό anime με λίγα επεισόδια που δεν σε βαραίνει και περνάει ευχάριστα ή ώρα σου.

 

  • Δεν σε αφήνει με απορίες και θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα anime που έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα.

 

  • Σου περνάει πολλά μηνύματα σχετικά με τη ζωή, με την αγάπη, με τα όσα θέλεις στη ζωή σου και το πόσο πρέπει να παλέψεις για να τα αποκτήσεις. Ωστόσο, σου μαθαίνει και το τι έχει πραγματικά σημασία και το ότι δεν πρέπει να χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στη ”φασαρία της ζωής”. Επίσης, όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία.

 




  • Έχει πολύ συγκινητικές ιστορίες και άτομα που ακόμα και αν τα δεις σε ένα επεισόδιο, θα τα αγαπήσεις. Το κάθε backstory είναι μοναδικό και υπέροχο.

 

  • Η σχέση μεταξύ του Hyakimmaru και της Dororo είναι πανέμορφη και σου δείχνει τι σημαίνει να αγαπάς και να νοιάζεσαι πραγματικά κάποιον.

 

  • Μιλάει για τον πόνο που προκαλεί ο πόλεμος, η διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Το πόσο πόνο και θάνατο μπορεί να προκαλέσει και το ποιες είναι οι επιπτώσεις μίας άνισης μάχης. Γιατί ο πραγματικός πόλεμος υπάρχει μέσα μας.

 

  • Το anime Dororo θα μείνει στη καρδιά μου ως ένα πανέμορφο anime με υπέροχους χαρακτήρες, ιστορία αλλά και πλοκή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

 

 

 

 



 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *