Το διάσημο παιχνίδι Tekken και η ιστορία που κρύβει από πίσω

tekken-greek-review-game-videogame-paixnidi-animagiagr

Η Rafaela Momsen μας παρουσιάζει το αγαπημένο σε όλους μας παιχνίδι Tekken . Ετοιμάσου να μάθεις όσα δεν ήξερες για το διάσημο videogame.

 

Το διάσημο παιχνίδι Tekken

Όταν ήμουν μικρή πήγαινα τότε δημοτικό, έπαιζα συνεχώς με τον θείο μου μέσω Playstasion ένα πασίγνωστο videogame παγκοσμίως, το οποίο εκείνη την εποχή θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, και αυτό ήταν το παιχνίδι Tekken!
Αυτό το βιντεοπαιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα είδος παιχνιδιού που παιζόταν από άντρες (δεν έχω γνωρίσει προσωπικά μέχρι τώρα κάποια κοπέλα σαν κι εμένα που να είχε παίξει κι αυτή  tekken), ήμουν κι εγώ εθισμένη με αυτό το παιχνίδι!
Kάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του θείου μου, τον παρακαλούσα να παίξουμε Tekken, και παίζαμε με τις ώρες. 

 

Η ιστορία

Όμως πριν γράψω την ιστορία του Tekken, πρέπει να γνωρίζετε ότι η λέξη Tekken στα ιαπωνικά είναι  鉄拳, και στα αγγλικά “Ιron Fist”.  Είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε από τη Namco. Το παιχνίδι Tekken ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια πάλης που χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα γραφικά.
Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1994 σε στοές και αργότερα το 1995 στο Playstasion. Το έβδομο και τελευταίο κυκλοφόρησε το 2015.

Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν, οι πιο γνωστοί χαρακτήρες παγκοσμίως είναι οι Jin Kazama, Heihaci Mishima, Kazuya Mishima, Nina Williams, Ling Xiaoyu. Όμως η κεντρική πλοκή της ιστορίας Tekken περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της οικογένειας Mishima.

 

 

 

 

Mishima Family

tekken-game-videogame-playstation-paixnidi-greek-review-animagiagr

H οικογένεια Mishima ήταν αρχικά μια φυλή που υπηρετούσε τον Ιαπωνικό αυτοκράτορα.
Η προέλευση της φυλής αυτής προσδιορίστηκε περίπου από την περίοδο Heian (794-1185) κατά τη περίοδο των φύλων Taira και Minamoto. Η οικογένεια αυτή εκμεταλλεύτηκε το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Και έχτισε μια βιομηχανική αυτοκρατορία που επικεντρώθηκε στην παροχή στρατιωτικών πόρων στην Ιαπωνία.

O Mishima Zaibatsu, ήταν ένας τεράστιος πολυεθνικός όμιλος συγκεντρώσεων στο Tekken.
Ιδρύθηκε από τον Jinpachi Mishima, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη βιομηχανία όπλων κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και μεγάλωσε μέχρι τότε την εξουσία.

Μετά τον πόλεμο, ο Jinpachi εξέφρασε τη λύπη του για την τροπή που είχε πάρει η εταιρία και το ρόλο της στην προώθηση της βίας. Επίσης, μετά τον πόλεμο ο Zaibatsu  μειώθηκε σημαντικά σε μέγεθος εξουσίας, καθώς ο Jinpachi είχε επικεντρωθεί στην εκπαίδευση πολεμικών τεχνών.

 

 

 

Άνοιξε ένα προσωπικό dojo όπου δίδαξε τον γιο του Heihachi και την Kazumi.
Ο Heihachi και η Kazumi με τη πάροδο του χρόνου δημιούργησαν έναν δυνατό δεσμό και ερωτεύτηκαν. Απέκτησαν έναν γιο, με το όνομα Kazuya. Ο Heihachi ωστόσο ήταν πολύ σκληρός, εκπαιδεύοντας τον προκειμένου να γίνει μαχητής και δεν του έδειχνε αγάπη.

Ο Jinpachi έχασε την εταιρία από τον γιο του, τον Heihachi, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει πραξικόπημα όταν ο  γιος του, ο  Kazuya, ήταν 5 ετών.
Η Kazumi είχε συνειδητοποιήσει ότι τόσο ο Heihachi όσο και ο γιος της ο  Kazuya θα γίνονταν απειλή για τον κόσμο. Ζήτησε από τον Akuma (ένας μυστηριώδης μαχητής, ένας δαίμονας) να της υποσχεθεί ότι σε ένα μακρινό μέλλον θα τους σκοτώσει.
Αφού ο Jinpachi προσπάθησε να ανακτήσει την εταιρία από τον γιο του, φυλακίστηκε από τον Heihachi και εξαφανίστηκε από τον επιχειρηματικό κόσμο. Την ίδια χρονιά που είχε σκοτωθεί η γυναίκα του  Heihachi και ο γιος τους ο Kazuya είχε ριχτεί στο γκρεμό.

Με λίγα λόγια, η Kazumi σκοτώθηκε από τον Heihachi διότι η ίδια όταν ανακάλυψε τη μορφή του διαβόλου, προσπάθησε να τον  δολοφονήσει, προκειμένου να προστατεύσει τον κόσμο.
Όταν ο Kazuya έμαθε ότι ο  Heihachi ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία της μητέρας του, πολέμησε μαζί του κοντά σε έναν βράχο και ο Heihachi τον πέταξε στη χαράδρα.

 

 

 

Tώρα ας μιλήσουμε για λίγο σχετικά με τον Heihachi Mishima.

Είναι κληρονόμος του πλούσιου, ισχυρού και σεβαστού ιδιοκτήτη του Mishima Ζaibatsu, Jinpachi Mishima. O Heihachi μεγάλωσε σκληρά τον Kazuya με την ελπίδα ότι θα καταλήξει αδίστακτος σαν κι αυτόν. Ο Κazuya είχε μεγαλώσει έχοντας την ευγένεια μέσα του διότι λάμβανε στοργική μεταχείριση από τη μητέρα του, τη Kazumi  και τον παππού του, Jinpachi.
Και επειδή αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Heihachi, αποφάσισε να σκοτώσει τη γυναίκα του και να προδώσει τον πατέρα του κλέβοντας του το Zaibatsu.

Όμως ο  κύριος χαρακτήρας του Tekken είναι ο  Kazuya Mishima, ο οποίος είναι ο βιολογικός γιος του Heihachi. Όταν ήταν 5 ετών, ο Heihachi τον πέταξε σε μια χαράδρα, πιστεύοντας ότι ο γιος του ήταν πολύ αδύναμος και ότι δεν μπορούσε να είναι ισάξιος του. Ήταν αποφασισμένος  πως αν ήταν αρκετά δυνατός ώστε να ανέβει πάλι πάνω μόνος του, θα είναι τότε ισάξιος να λέγεται γιος του.

Όταν λοιπόν τον έριξε στη χαράδρα, εμφανίστηκε η τρομακτική δύναμη του Devil. Αυτό τον έσωσε. Του πρόσφερε τέτοια δύναμη ώστε να ανατρέψει τον πατέρα του, με αντάλλαγμα την ψυχή του στο μέλλον.
Ο Κazyua επέζησε λοιπόν αφήνοντας του μια ουλή που είναι ορατή στο στήθος του.

 
Με όλα τα παραπάνω, μεγαλώνοντας άρχισε να κυριαρχείται από μίσος για τον πατέρα του. Τόσο που διψούσε για εκδίκηση.
Σε αυτό το παιχνίδι διάβολοι υπάρχουν πολλοί αλλά ο κύριος διάβολος είναι ο Kazuya διότι έχει τη μισή κατάρα στο σώμα του που λέγεται Devil Κazuya, και είναι το manifestation της κακής του πλευράς. Και η Angel είναι το manifestation του καλού που έχει μέσα του, χάρη στην αγάπη του για την Jun, την γυναίκα του και μητέρα του παιδιού τους, του οποίου το όνομα είναι Jin.

tekken-couple-greek-review-game-videogame-paixnidi-animagiagr

 

Ο Devil, αναφέρεται ως ο διάβολος factor. Είναι μια υπερφυσική γενετική ανωμαλία και χρησιμοποιείται από τους Κazuya. Επομένως, είναι μια πεινασμένη δύναμη, χωρίς ίχνος συγχώρεσης και απολαμβάνει να προκαλεί πόνο σε άλλους ανθρώπους. Υποδηλώνοντας επίσης  μια σαδιστική φύση, συμπεριλαμβανομένης της εκδικητικής επιθυμίας του. Δεν δείχνει λύπη για τη ζημιά που προκαλεί σε άλλους στην προσπάθεια του για απόλυτη δύναμη και έλεγχο στον κόσμο.

Είναι εξαιρετικά αλαζονικός, καθώς πιστεύει  ότι η δύναμη του είναι ασύγκριτη. Φαίνεται να είναι εξαιρετικά πονηρός και αδίστακτος στη μάχη. Εμφανισιακά, όταν εμφανίζεται ο Devil,  έχει κέρατα ελεφαντόδοντου, κόκκινα μάτια και ένα επίσης κόκκινο μάτι στη μέση του μετώπου του. Τα φτερά του μοιάζουν με ροπάλου και το δέρμα γίνεται μοβ.

 

Σε μια μάχη με τον  Heihachi, νικήθηκε και ένα μέρος του πνεύματος του έφυγε από το σώμα του Kazuya. Στη συνέχεια, ο Heihachi έριξε το σώμα του Kazuya στο στόμα ενός ηφαιστείου. Αφήνοντας το μισό του διαβόλου του Kazuya να καταστραφεί μαζί με τον γιο του.

Όμως το πνεύμα από το μέρος του διαβόλου έχει κατοικηθεί στο σώμα του Jin, με ένα σημάδι στο αριστερό του χέρι.
Σε μια μάχη με τον Heihachi, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και αναβίωσε το devil gene  μέσα του. Ο Jin κατάφερε να χρησιμοποιήσει πλήρως τη δύναμη του διαβόλου ώστε να μετατραπεί σε Διάβολος Jin από τότε.

Λίγες μέρες μετά τη πτώση του στο ηφαίστειο από τον Ηeihachi, το σώμα του ανακτήθηκε από την G-Corporation.  Μια εταιρία βιοτεχνολογίας. Κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν τον Kazuya, και ξύπνησαν και τη δύναμη του Devil μέσα του. Με τη βοήθεια της G-Corporation, o Kazuya άρχισε να ερευνά τη βιομηχανική του Devil Gene μέσα του, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε διάφορα πειράματα. Ο Kazuya είχε τη πεποίθηση ότι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη δύναμη του Devil Gene, και να την ελέγξει πλήρως.

 

Είκοσι χρόνια αργότερα , ο Kazuya έπρεπε να συναντήσει τον γιο του, τον Jin Kazama σε τουρνουά. Αν και βγήκε νικητής στο τουρνουά , αισθάνθηκε ότι ο Heihachi είχε άμεση σχέση στην εξαφάνιση του Jin. O Heihachi είχε ένα σατανικό σχέδιο: να δελεάσει τον Kazuya και τον Jin στο τουρνουά , διότι ο απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει το Devil Gene, μόνο για τον εαυτό του.Σε συνδυασμό με το αίμα του Orge, o Heihaci ήλπιζε να επιτύχει την αθανασία.
Προχωρώντας στον επόμενο γύρο του τουρνουά , ο Kazuya και ο Heihachi συναντήθηκαν και έδωσαν μια σκληρή μάχη,στο τέλος της μάχης βγήκε νικητής ο Κazuya.

tekken-game-tainies-review-greek-aimagiagr

O Heihachi οδήγησε τον Kazuya σε ένα ναό όπου ο Jin κρατούταν αιχμάλωτος. Όταν είδε τον  Jin,  τα μάτια του Kazuya άρχισαν να λάμπουν και να παίρνουν κόκκινη μορφή, διότι ο Διάβολος πήρε τον έλεγχο του σώματος του. O Devil επιβεβαίωσε τη θεωρία του ότι το άλλο του μισό βρισκόταν στο σώμα του Jin.

Ο Devil ξεκίνησε να μιλά και να αποκαλύπτει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από είκοσι χρόνια και ότι βρισκόταν στο ναό για να ανακτήσει το άλλο του μισό.  Στη συνέχεια,ευχαρίστησε τον Heihachi για την διευκόλυνση της αναζήτησης του άλλου του μισού και χτύπησε τον Heihachi χρησιμοποιώντας τις τηλεκινητικές του δυνάμεις. Στη προσπάθεια του devil να απορροφήσει το υπόλοιπο του μισό, υποσυνείδητα χλεύασε τον Jin λέγοντας του να τον μισήσει και να τον καταραστεί.

 

Όμως οι αλυσίδες που δέσμευαν τον Jin αποτελούνταν εμπόδιο στο να απορροφήσει το άλλο του μισό. Σκέφτηκε οτι ίσως εξαιτίας του αίματος του Kazama μέσα στον Jin να μη μπορούσε να απορροφήσει το άλλο του μισό. O Devil ωστόσο είχε σοκαριστεί από τη τρομερή δύναμη του Kazuya, ειδικά με το γεγονός ότι ο Kazuya έχει βρει μια μέθοδο που ενώνει τη δύναμη τους.

Ο Kazuya του αποκάλυψε ότι ο Devil έχει γίνει μέρος του και έχει ο ίδιος ο Kazuya τον πλήρη έλεγχο της δύναμης , διότι ο Kazuya και ο Devil ενεργούν ως ένα ον.
Ο Jin από την άλλη βασανιζόταν από το άλλο του μισό , τον Devil. Νίκησε τον Kazuya, μίας και ελεγχόταν από τον Devil.

Μετά τη μάχη , ο Jin έφυγε και ο Kazuya ξύπνησε δίπλα στον Heihachi. Ξαφνικά , μια ομάδα ρομπότ του Jack-4 που έστειλε η G-Coproration έκαναν την εμφάνιση τους. Αναγνώρισαν τον Heihachi ως έναν από τους στόχους και προσπάθησαν να τον βγάλουν από τη μέση.

 

O Kazuya και ο Heihachi πολέμησαν μαζί τους ρομπότ, αλλά ο Kazuya βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει και άφησε επίτηδες τον Heihachi να πολεμήσει με τα ρομπότ. Ο Kazuya μετατράπηκε σε μορφή Devil και πέταξε μακριά.

Στο Tekken 2 βλέπουμε την μάχη πολλών ωρών μεταξύ  Κazuya και Heihachi, και  όπως έχει προαναφερθεί πιο πάνω νικητής είχε βγει ο Heihachi, παρόλο που τo σώμα του Heihachi ήταν σπασμένο. Στη  συνέχεια σήκωσε τον Kazuya του στα χέρια του, περπάτησε αργά στην άκρη του ίδιου γκρεμού από όπου τον είχε πετάξει, όταν ο Κazuya ήταν 5 ετών. Και το επιχείρησε ξανά.

Κοίταξε το τοπίο και έριξε τον γιο του. Καθώς έπεφτε ο Kazuya, o Heihachi χαμογέλασε.

‘Oμως ο Kazuya για μια ακόμη φορά επέζησε από τη πτώση, ακριβώς όπως και πριν από χρόνια όταν ήταν πέντε ετών, χάρη στην υπερφυσική του αντοχή.

Στο Tekken 3 είχε κάνει την εμφάνιση του ο Devil Jin, μια μορφή διαβόλου , η οποία βρίσκεται μέσα στο σώμα του Jin και καταναλώνεται από τις επιπτώσεις του Devil Gene.
‘Όταν το Devil Gene ρουφάει το μυαλό του Jin, γίνεται τρελός, επιθετικός, καταστροφικός και επώδυνος. O Devil δεν μοιράζεται εντελώς τις ίδιες αναμνήσεις με τον Jin, αλλά διατηρεί κάποιες αισθήσεις από καιρό σε καιρό.

Ο Devil Gene επιδιώκει να αποκτήσει την απόλυτη δύναμη και κάνει ο,τι χρειάζεται για να το επιτύχει. Είναι επίσης πολύ αντιφατικός και σαδιστικός, καθώς έχει τη συνήθεια να γελάει με τα δεινά των εχθρών του. Γενικά ο Jin Kazama κληρονόμησε τα χαρακτηριστικά του διαβόλου από τον πατέρα του.
Σε αυτό το T3, η Jun μετακόμισε σε ένα απομονωμένο μέρος μέσα στα δάση.

 
 

Ωστόσο , ο Devil έχασε τον κύριο οικοδεσπότη του από το σώμα του Kazuya και προσπάθησε να αποκτήσει τον Jin αλλά η Jun κατάφερε να τον απομακρύνει.
Λίγα χρόνια αργότερα, ενώ ζούσε με τον γιο της τον Jin, o αρχαίος, γνωστός ως Orge, άρχισε να επιτίθεται και να σφάζει πολλούς ανθρώπους, και η Jun ήταν ένας από τους στόχους του.  H Jun από την άλλη, είχε ένα τεράστιο προαίσθημα , δεν καταλάβαινε τι ήταν , αλλά αισθάνθηκε ότι ήταν η ίδια στόχος. Αποδείχθηκε αμέσως τη μοίρα της, και είπε στον Jin όλα όσα γνωρίζει για το στοιχειωμένο παρελθόν τους για να τον προετοιμάσει για τη μοιραία μέρα που θα ερχόταν. Του είπε να πάει στον παππού του , τον Heihachi.

 

tekken-game-videogames-playstation-animagiagr

Ο Jin πήγε ενάντια στις εκκλήσεις της μητέρας του, πολέμησε με το Ogre, μια μυστηριώδη μορφή ζωής η οποία ίσως αποτελούσε το κλειδί για το μακροχρόνιο όνειρο του Heihachi για παγκόσμια κυριαρχία. Ο Οrge χτύπησε τον  Jin και κατά τη διάρκεια της απουσίας της μητέρας του, ο Devil κατάφερε να μπει με επιτυχία στο σώμα του Jin.
O Jin ανακάλυψε ότι ήταν ο γιος του Kazuya Mishima και ότι η μητέρα του είχε σκοτωθεί.

Άρχισε λοιπόν την εκπαίδευση μαζί με τον Heihachi με σκοπό να νικήσει τον Orge. Στη μάχη του με τον Orge, κατάφερε να τον νικήσει και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της μητέρας του.
Ο Jin αργότερα πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από τον Heihachi, και καθώς οδεύοταν στον θάνατο , ο Jin  μετατράπηκε σε διάβολο, χτύπησε και τον Heihachi και έφυγε.

 

Στο Tekken 3 εμφανίστηκε επίσης ένας χαρακτήρας με το όνομα Ling Χiaoyu, η οποία ήταν μια 16 χρονή νεαρή κοπέλα που αγαπούσε τα Λούνα Παρκ.  O καλύτερος της φίλος , σωματοφύλακας της και κατοικίδιο ήταν το  Panda. Το όνειρο της ήταν να κατασκευάσει το τέλειο λούνα παρκ στην Κίνα όταν μεγαλώσει.

Ήταν επίσης εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες και είχε ως προσωπική αποστολή να σώσει την οικογένεια Mishima.  Σπούδασε στο Πολυτεχνικό σχολείο Mishima. Μια μέρα στο e-mail έλαβε ένα απειλητικό μήνυμα από τον Heihachi και σκέφτηκε αμέσως οτι ίσως ο Jin Kazama να είχε στείλει ο ίδιος το μήνυμα.

Ο Jin και η Xiaoyu ήταν συμμαθητές στο γυμνάσιο Mishima. Όταν έμαθε για το επόμενο τουρνουά που θα πραγματοποιούσε, σκέφτηκε ότι θα ήταν ευκαιρία να συναντήσει τον Jin και να του αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με τον Heihachi και το Mishima Zaibatsu.

Επίσης , σε εκείνο το σχολείο , η Alisa Bosconovitch, ως κατάσκοπος που έψαχνε να βρει τον Jin, είχε στείλει τη Xiaoyu για κατασκοπεία για τον ίδιο σκοπό.

 

tekken-paixnidi-game-xaraktires-istoria-animagiagr

 

Στο Tekken 4 , ο Heihachi απέτυχε πριν από δύο χρόνια να συλλάβει τον Orge. Μη θέλοντας να καταθέσει τόσο εύκολα τα  όπλα , διέταξε τους ερευνητές του να συλλέξουν δείγματα αίματος, ιστούς του δέρματος και θραύσματα όπλων που άφησε ο Orge προκειμένου να διεξάγει γενετικά πειράματα.

Ο απώτερος σκοπός του Heihachi ήταν να δημιουργήσει μια νέα μορφή ζωής με τη σύνδεση του γονιδιώματος του Orge με το δικό του, αλλά ήταν ανεπιτυχής.
Μετά από εκτεταμένο πειραματισμό, οι βιομηχανικοί του Heihachi κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα επιπρόσθετο γονίδιο, το “Devil Devil”, ήταν απαραίτητο για να συνδυαστεί επιτυχώς ο γενετικός κώδικας του Orge σε έναν άλλο ζωντανό οργανισμό.
Ο Heihachi έμαθε ότι το δικό του γονιδίωμα δεν είχε το Devil Gene αλλά ήξερε κάποιον που το είχε .. και αυτός ήταν ο Jin Kazama!

Πάντως, μετά τη μεταμόρφωση του Jin στο Tekken 3, εξαφανίστηκε και ο Heihachi τον έψαξε χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή ανακάλυψε μια φωτογραφία προ 20 ετών όπου έδειχνε μια εικόνα ενός καμένου πτώματος καλυμμένου με πληγές. Έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην πλάτη του πτώματος, που είχε παραμορφωμένα, προεξέχοντα άκρα φτερών.
Είχε ήδη πειστεί ότι η εικόνα ήταν του Kazuya, του γιου του, και έτσι έστρεψε όλους τους πόρους του σε μια αναζήτηση για το σώμα.

 

 

Αυτή η αναζήτηση τον οδήγησε τελικά στην G-Coproration,μια πρωτοποριακή εταιρία βιοτεχνολογίας που σημείωνε πρωτοφανείς προόδους στον τομέα της βιογενετικής έρευνας. Εκεί ανακάλυψε ότι η G-Coproration βρήκε το πτώμα, το εξήγαγε και ανέλυσε τα γενετικά της δεδομένα.

 
 

‘Όταν μπήκε στο δωμάτιο , μια σιλουέτα έκανε αργά την εμφάνιση της και όταν ο Heihachi μπορούσε να δει αρκετά καθαρά, κατάλαβε ότι ήταν ο Kazuya. Είχε αναστηθεί χάρη στην G-Coproration. O σκοπός του Kazuya ήταν ότι αν ένωνε το σώμα του με τον Διάβολο, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί πραγματικά τις δυνάμεις του, και μπόρεσε εκείνη τη στιγμή να εκδικηθεί εναντίον του Heihachi.

Στο Tekken 5 ο Κazuya και ο Jin μάχονταν μεταξύ τους, και κατά τη διάρκεια της μάχης τους, ο Jin άρχισε να εκδηλώνει τον Διάβολο που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Με αυτή τη δύναμη, μπορούσε να σκοτώσει τον Heihachi διότι κατάφερε να έχει τον έλεγχο του σώματος του, αλλά πέταξε μακριά. Όμως μια ομάδα ρομπότ διέκοψε τη μάχη μεταξύ Kazuya  και Heihachi, και αυτοί οι δύο έκπληκτοι από μια τέτοια επίθεση, άρχισαν να παλεύουν ως ομάδα και όχι ως εχθροί ενάντια στην εισβολή.

 

Όμως ο Kazuya πρόδωσε τον πατέρα του και τον άφησε μόνο του με τα ρομπότ και έφυγε. Ξαφνικά ένα ρομπότ ανατινάχτηκε, καταστρέφοντας το μέρος αυτό, ένας ονόματι Raven είδε στην κορυφή του γκρεμού την έκρηξη, ανέφερε στο ακουστικό ότι ο Heihachi ήταν νεκρός.
Επίσης στο Tekken 5, έχουμε την Xiaoyu που σώθηκε από τον Υoshimitsu από τα κακά σχέδια του Heihachi, o οποίος της είχε διδάξει την ιστορία της οικογένειας Mishima.

Και κάτι ακόμη, στο Tekken 3 και 5 έχουμε ως κύριο πρωταγωνιστή τον Orge. Ο οποίος είναι η πρώτη μορφή του πλάσματος που είναι γνωστό ως Toshin 神 神Tōshin, κυριολεκτικά σημαίνει “Θεός της μάχης”. Mε λίγα λόγια, ήταν ο πρώτος κακοποιός αυτής της σειράς που δεν ήταν μέλος της οικογένειας Mishima αλλά οι δυνάμεις του ήταν ίσες με αυτές των Mishima.

O Οrge, γενικότερα επιτίθεται σε πολλούς παγκόσμιου φήμης δασκάλους πολεμικών τεχνών σε όλον τον κόσμο και απορροφά τις ικανότητες τους, οι οποίες μεταφέρονται στο δικό του σώμα.

Στο Tekken 6,  Ο Kazuya Mishima συνειδητοποίησε ότι ο Jin είχε τυραννικές φιλοδοξίες και ήθελε να αποκτήσει παγκόσμια υπερδύναμη , και θεώρησε ότι η παρέμβαση του Jin για παγκόσμια υπερδύναμη, αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια του και αυτό τον ενοχλούσε τρομερά. Βρισκόταν ο Jin υπό τον έλεγχο του Devil Gene. H  δύναμη του είχε ξεπεράσει τη δύναμη ενός κανονικού ανθρώπου και αντιτέθηκε σε αυτόν ενός δαίμονα.

Ο Kazuya πίστευε ότι η μόνη λύση ήταν να δώσει στη G-Corporation μια γενναιοδωρία για το κεφάλι του για όποιον μπορούσε να τον συλλάβει. Ο Jin σκόπευε για αρχή να πολεμήσει τον Kazuya και να συντρίψει την G-Corporation.

O Jin σε αυτό το T6 αποκάλυψε τις αληθινές του προθέσεις: εφόσον γνώριζε από πριν για τον Azazel, μέσω της Ζαφινα, ήξερε πολύ καλά ότι υπήρχε τρόπος για να απαλλαχτεί από την  καταραμένη κατάρα αίματος του Διαβόλου μαζί με την αφύπνιση του Azazel, o οποίος ήταν ένα πλάσμα που τρεφόταν με τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων ώστε να τo νικήσει και να σώσει τον κόσμο, ήταν να γεμίσει τον κόσμο με αρνητικά συναισθήματα και να ξεκινήσει ο πόλεμος. Ήταν για αυτόν ο καλύτερος τρόπος. Είχε πει οτι ο Azazel  δεν ήταν νεκρός, άρα μπορούσε να καταστραφεί μόνο απο κάποιον που είχε μέσα του το Devil Gene.

Πολέμησαν με τον Azazel, έγιναν και οι δύο πολύ πιο ισχυροί και ήταν ενδεχόμενο ο θάνατος και των δύο να ήταν φαινομενικός.

Ο Raven και οι συνάδελφοι του βρήκαν ύστερα το μισό θαμμένο σώμα του Jin στην έρημο. Το τατουάζ στο αριστερό του χέρι φαινόταν πως δεν είχε φύγει,άρα αυτό αποδεικνύοταν ότι ο θάνατος του Azazel δεν τον απελευθέρωσε από το Devil Gene.Στο Tekken 7 έχει αποκαλυφθεί ότι ο Kazuya γεννήθηκε με το Devil Gene μέσα του, το είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του, Kazumi, που είχε επίσης το Devil Gene και στάλθηκε για να σταματήσει και να σκοτώσει τον Heihachi.
Επίσης, ο Akuma ήταν αποφασισμένος να βρει και να σκοτώσει τον Heihachi και τον  Kazuya διότι είχε δώσει μια υπόσχεση πριν πολλά χρόνια στην Kazumi Mishima (η αείμνηστη σύζυγος του Heihachi, μητέρα του Kazuya, νύφη του Jinpachi και γιαγιά του Jin)  πριν πεθάνει, τιμούσε ένα χρέος ζωής που είχε μαζί της.

Πάλεψαν μεταξύ τους ο Akuma και ο Heihachi μέχρι θανάτου αλλά στη συνέχεια ο Akuma έφυγε απο το πεδίο μάχης για να πάει να σκοτώσει τον Kazuya.
o Heihachi από την άλλη είχε αντιληφθεί ότι ο  Kazuya σκόπευε να αποκαλύψει την μορφή του Διαβόλου του για να νικήσει τον ισχυρό εχθρό. Αποφάσισε λοιπόν να δείξει στον κόσμο την αληθινή φύση του γιου του με σκοπό να κερδίσει παγκόσμια εμπιστοσύνη. Ανατίναξε λοιπόν ολόκληρο το κτίριο με τους Kazuya και Akuma να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, με σκοπό να απαλλαχτεί από αυτούς.

 

Ο Kazyta επιβίωσε από την ανατίναξη και ήρθε αντιμέτωπος με τον Heihachi σε ένα ηφαίστειο.
Ο Κazuya ελευθέρωσε τη δύναμη της μορφής του διαβόλου και μετατράπηκε σε μια πιο ισχυρή μορφή διαβόλου από ποτέ και κατάφερε να υποτάξει τον Heihachi. Aκολουθησε στη συνέχεια μια σκληρή μάχη μεταξύ τους, κατά την οποία ο Kazuya υπό την επιρροή του Devil Gene, άρχισε να πιστεύει ότι τώρα ήταν το πιο κακό άτομο στον κόσμο.
Όταν δολοφονήθηκε ο Heihachi, ο Kazuya και ο Akuma  πολέμησαν μεταξύ τους, αλλά το αποτέλεσμα του ποίος νίκησε ήταν άγνωστο.

Στο τέλος ο Jin ανέκαμψε τελικά και ορκίστηκε να σταματήσει τον Kazuya μια για πάντα.

Στη ταινία του 1998 “Tekken: The Motion Picture”, έγινε μια αναδρομή στο παρελθόν του Kazuya όπου εκπαιδεύτηκε με τον πατέρα του, τον Heihachi. Γνώρισε εκείνη την εποχή ένα νεαρό κορίτσι , ονόματι Jun Kazama, η οποία έκλαιγε επειδή είδε ένα bobcat να σκοτώνει ένα ανυπεράσπιστο κουνέλι. Προσφέρθηκε να σκοτώσει ο ίδιος το bobcat, αλλά εμφανίστηκε ο  Heihachi και τον έσυρε μακριά. Τον πήγε στη χαράδρα και τον έριξε με σκοπό να αποδείξει τη δύναμη του, και ο Kazuya ήταν ακόμη αδύναμος για να φτάσει στο επίπεδο του Heihachi.

 

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, πήγε σε τουρνουά με σκοπό να νικήσει στους αγώνες, και ήρθε αντιμέτωπος με τον Heihachi. Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά από αυτό, έχουν ήδη αναφερθεί πιο πάνω.
Όμως στο Tekken Motion Picture δείχνει ότι μετά την επιβίωση του Kazuya από τη χαράδρα, εκπαιδεύτηκε μόνος του και η Jun τον επισκέφθηκε, προσπάθησε να τον πείσει να παραιτηθεί και να μην πάρει εκδίκηση, αλλά ο Κazuya αρνήθηκε πεισματικά λέγοντας της οτι ήδη έχει πουλήσει τη ψυχή του στον διάβολο για να επιβιώσει και τώρα θέλει εκδίκηση.

Στη ταινία  του 2011 “Tekken: Blood Vengeance”, o Jin έχει καταφέρει να ελέγξει το Devil Gene του, πλέον έχει την ικανότητα να διατηρεί τη λογική της ανθρώπινης μορφής του και περισσότερο από την προσωπικότητα του Jin. Eίναι μια ιστορία , η οποία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο παιχνίδι Tekken 5 και 6.

 

Εδώ λοιπόν ήταν που έκανε ξανά την εμφάνιση της η Xiaoyu. Όπως είχα αναφέρει και πιο πάνω , γνώριζε τον Jin λόγω του ότι ήταν συμμαθητές στο σχολείο Mishima και είχε σταλθεί από την Alisa Bosconovitch να ψάξει πληροφορίες για την οικογένεια Mishima και να βρει τον Jin.

Μαζί με την Alisa λοιπόν είχαν πάει στο κάστρο του Κιότο, όπου και κρατούταν ο Shin. O έφηβος Shin αποκάλυψε στα δύο κορίτσια ότι έχει ένα αθάνατο σώμα λόγω του πειράματος Mutare και ότι η Zaibatsu και η G-Corporation τον αναζητούσαν λόγω του σώματος του. Εκείνη τη στιγμή είχε φτάσει πρώτος στο κάστρο ο Jin και λίγο αργότερα ο Kazuya και ο τελευταίος που εμφανίστηκε ήταν ο Heihachi. Ο Heihachi άρχισε να χλευάζει στον Shin για την αθανασία του και ο Shin του επιτέθηκε προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Ο Heihachi πριν τον σκοτώσει, του αποκάλυψε ότι δεν τον ενδιαφέρε η αθανασία στο σώμα του, αλλά το να αποκτήσει το Devil Gene.
 

tekken-videogame-greek-review-games-animagiagr

 

‘Όταν σκοτώθηκε ο Shin μπροστά στα δύο κορίτσια, ο Jin εξοργίστηκε, ισχυρίστηκε ότι η ίδια η οικογένεια του είναι μια κατάρα και αποφάσισε αμέσως να τον εκδικηθεί για τον θάνατο του Shin. Τότε ήταν που ο Jin, o Kazuya και ο Heihaci έτρεξαν όλοι μαζί και χτύπησαν ο ένας με τον άλλον.

Ο Jin και ο Heihachi σε κάποια φάση άρχισαν να πολεμάνε μεταξύ τους και ο Jin τον χτύπησε τόσο δυνατά που τον έστειλε στον γκρεμό και νίκησε.

Στη  συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με τον πατέρα του, τον Kazuya. Ο Kazuya μετατράπηκε σε Devil και άρχισε να πληγώνει άσχημα τον Jin, σε μια προσπάθεια να τον μετατρέψει σε Devil Jin και το καταφέρνει. Ο Jin μεταμορφωθηκε σε Devil Jin. Στην αρχή φαινόταν ότι έχανε τον έλεγχο της μορφής του Devil κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά γρήγορα πήρε τον έλεγχο και αποκάλυψε στον πατέρα του ότι πλέον ήταν σε θέση να ελέγχει το Devil Gene μέσα του. Και με όλη του τη δύναμη τον έστειλε σε έναν κοντινό καταρράκτη.

Πάνω που πίστευαν όλοι (Jin, Xiaoyu, Alisa)  οτι έχει τελειώσει ο πόλεμος, εμφανίστηκε ο Heihachi δείχνοντας οτι ήταν ακόμη ζωντανός. Τον σύνθλιψε ο Jin με τις δυνάμεις του διαβόλου, όμως το σώμα του Heihachi δεν βρέθηκε ποτέ, πιθανότατα διέφυγε.

 

 

 

Ασήμαντα πράγματα:

*Ο Kazuya δεν μισεί τον γιο του, τον Jin, αλλά κι ούτε τον αγαπάει. Τον βλέπει μόνο ως το δοχείο της χαμένης δύναμης του. Το άλλο μισό του γονιδίου διαβόλων) που έχασε στον αγώνα με τον Heihachi στο παιχνίδι Tekken 2. Ενώ ο Jin μισεί πραγματικά τον Kazuya λόγω των ψυχικών βασανιστήριων που τον έβαλε στο Tekken 4  για να βγάλει το γονίδιο του διαβόλου και να τον βάλει στο δικό του σώμα.

*O Jin ονομάζεται στο επίθετο Κazama και όχι Mishima λόγω του ότι  ο πατέρας του ο  Kazuya δεν είχε την ευκαιρία να παντρευτεί την Jun. Επειδή υποτίθεται ότι ο Heihachi τον ξανά σκότωσε. Λόγω του ότι ο Kazuya ήταν μπερδεμένος με αυτό που έκανε στον κόσμο από τότε που αντιμετώπισε την Jun. Στο παιχνίδι Tekken 2 η Jun περίμενε υπομονετικά την επιστροφή του Kazuya. 

*Η Ling Xiaoyu είναι μια καλή φίλη, η οποία έχει βαθιά συναισθήματα για τον Jin, έχει ερωτικά αισθήματα για αυτόν. Τον αγαπάει, αλλά ο Jin είναι πολύ ψυχρός για να δείξει τα συναισθήματα του. Αν και μερικές φορές κάνει υπαινιγμούς δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για αυτήν.

*O Jin δεν ξέρει πραγματικά ότι ο Kazuya επηρεάζεται και χειραγωγειται από τον Heihachi όλο αυτό το διάστημα. Μόνο η Jun γνώριζε την αλήθεια και γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούσε να πείσει τον Jin να μην σκοτώσει τον πατέρα του.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.

  

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *