Nami η χαρτογράφος των Strawhats που μπορεί να προβλέψει τον καιρό

nami-i-xartografos-maps-xaraktires-one-piece-anime-manga-animagiagr

Η Nami η χαρτογράφος των Strawhats με τις μοναδικές της ικανότητες. Ο Νίκος Μακροδήμος μας λέει λίγα λόγια για την αγαπημένη μας Nami.

 

H Nami η χαρτογράφος

nami-one-piece-xartografos-strawhats-greek-anime-manga-animagiagr

 

“Cat Burglar” Nami.

Η Nami ήταν ορφανή πολέμου από ένα άγνωστο νησί από το East Blue. Ως βρέφος βρέθηκε να κλαίει από ένα άλλο νεαρό κορίτσι, την Nojiko. Βρέθηκαν από μια νεαρή κοπέλα η οποία ήταν Marine που ονομάζεται Bellemere. Τις υιοθέτησε και τις πήρε πίσω στο χωριό της το Cocoyashi για να δουλέψει σε ένα αγρόκτημα πορτοκαλιού. Δεν είχαν πολλά χρήματα και η Nami έκλεβε συχνά βιβλία για τη χαρτογράφηση, γιατί το όνειρο της ήταν να φτιάξει έναν χάρτη του κόσμου.

Η Nami κατά καιρούς πίστευε ότι ήταν βάρος για τη Bellemere, αλλά ο τοπικός αστυνομικός, Genzo, της είπε πώς ήταν αυτή και η Nojiko που έδωσαν στην Bellemere την θέληση να ζήσει καθώς ήταν κοντά στο θάνατο στο πεδίο της μάχης. Η ήρεμη ζωή τους γκρεμίστηκε όταν οι Arlong Pirates, ένα αδίστακτο πλήρωμα Fish-man, εισέβαλαν στο νησί και κρατούσαν τους ανθρώπους ομήρους. Απαίτησαν από τους ανθρώπους να πληρώσουν 100.000 Berry ανά ενήλικα και 50.000 ανά παιδί ή θα αντιμετωπίσουν τον θάνατο. Η Nami και η Nojiko κρύβονταν από τον Dr. Nako, καθώς η Bellemere είχε μόνο περίπου 100.000 για τον εαυτό της και δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο ότι είχε παιδιά. 

Αυτό θα σήμαινε ότι η Nami και η αδερφή της θα έπρεπε να αποσταλούν κάπου αλλού.

 

Κανένας από αυτούς δεν ήθελε να φύγει, αλλά η Bellemere ξαφνικά δήλωσε ότι πληρώνει για τα κορίτσια της και όχι για τον εαυτό της. Δεν μπορούσε ποτέ να αρνηθεί να είναι η μητέρα τους. Και οι δύο απελευθερώθηκαν και έτρεξαν στη μητέρα τους, ο Arlong πήρε την πληρωμή και στη συνέχεια πυροβόλησε τη Bellemere μπροστά στα μάτια της Nami και της Nojiko. Στο manga o Arlong πυροβόλησε την Bellemere στο κεφάλι ενώ στο anime την πυροβόλησε στο στήθος. Αυτή ήταν μόνο η αρχή του βασανισμού της Nami στα χέρια του Arlong. Ένα από τα μέλη του πληρώματος, ο Hatchan, βρήκε τον χάρτη της Nami για το νησί, και την πήραν μαζί τους για να φτιάξει χάρτες για αυτούς.

 

nami-past-one-piece-strawhats-anime-manga-xaraktires-animagiagr 

Ο Arlong έκανε επίσης μια συμφωνία με την Nami. Της είπε ότι αν συνέχιζε να του κάνει χάρτες και ότι αν μπορούσε η Nami να του πάει 100.000.000 Berry, θα ελευθέρωνε το χωριό της. Στη συνέχεια η Nami έκανε τατουάζ το σήμα των Arlong Pirates. Η Nami επέστρεψε στο χωριό για να τους πει ότι είχε ενταχθεί στο πλήρωμα του Arlong για τα χρήματα που της έδωσαν, αλλά αργότερα είπε στην αδερφή της την αλήθεια στον τάφο της μητέρας τους. H Nami πέρασε τα επόμενα δέκα χρόνια βασανισμένη από τον Arlong για να κάνει τα διαγράμματα για τους χάρτες του, οι χωρικοί την μισούσαν, νομίζοντας ότι τους πρόδωσε. H Nami η χαρτογράφος, έκλεβε θησαυρούς από πειρατές. Ήταν πάντα σε κίνδυνο και μόνη. Σε αυτά τα δέκα χρόνια, η Nami πλησίαζε τον στόχο της και χρειάστηκε μόνο ένα τελευταίο μεγάλο χρηματικό ποσό για να ελευθερώσει το σπίτι της.

 

 

 

 

 

 

Powers & Abilities

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη φυσική δύναμη, Η Nami η χαρτογράφος έχει μια φυσική επίθεση. Αν και είναι γνωστό ότι προκαλεί πολύ αξιοσημείωτη ζημιά στον Luffy, παρά το απορροφητικό του σώμα από λάστιχο. (Συμβαίνει για κωμικούς λόγους).

 

 

 

Weather Prediction & Navigation

Η Nami έχει μια παράξενη ικανότητα να προβλέπει τον καιρό χωρίς τη χρήση εργαλείων. Ακόμα και όταν ήταν άρρωστη μπόρεσε να καθοδηγήσει το Merry Go έξω από το μονοπάτι ενός κυκλώνα στην Grand Line, που υποτίθεται ότι είναι απρόβλεπτο, πριν ακόμη εμφανιστεί.

 

 

one-piece-nami-strawhats-anime-manga-xaraktires-animagiagr
 

 

Cartography

Η Nami είναι επίσης μια υπέροχη χαρτογράφος, σχεδιάστρια χαρτών. Από πολύ μικρή ηλικία κατάφερε να σχεδιάσει χάρτες με μεγάλη ακρίβεια.

 

 

 

Master Thief

Πριν από χρόνια όταν έκλεβε πειρατές, η Nami ανέπτυξε μια παράξενη ικανότητα για να παίρνει πράγματα από τις τσέπες. Μπορεί κανονικά να βγάλει κάτι από την τσέπη κάποιου χωρίς να το παρατηρήσει.

 

 

 

Intellect

Ο Eiichiro Oda, δημιουργός του One Piece, δήλωσε ότι η Nami η χαρτογράφος των Strawhats ,έχει το τρίτο υψηλότερο IQ όλων των χαρακτήρων που παρουσιάστηκαν από το East Blue. Είναι μόνο πίσω από τον Benn Beckman του πληρώματος του Shanks, που είναι πρώτος και δεύτερος ο Captain Kuro.

 

 

 

 

Weapons & Equipment

opla-weapons-nami-one-piece-strawhats-xaraktires-anime-manga-animagiagr

 

 

Log Pose

Το Log Pose είναι ένα ειδικό είδος πυξίδας που απαιτείται για την πλοήγηση στη Grand Line. Διαφορετικά, η εύρεση των διαφόρων νησιών είναι σχεδόν αδύνατη και η μετάβαση στο Calm Belt θα σήμαινε κάποια καταστροφή. Μόλις μια στάση καταγραφής ηχηθεί με το νησί, τότε θα δείξει το επόμενο στην αλυσίδα. Η Log Pose που δόθηκε στην Nami προήλθε από τον γιατρό Crocus στο Reverse Mountain. Η στάνταρ Log Pose δεν είναι αξιόπιστη στο New World, το δεύτερο μισό της Grand Line. Μια δεύτερη έκδοση χρησιμοποιείται για το New World που έχει τρία ξεχωριστά αρχεία καταγραφής. Η πιο άγρια βελόνα κουνάει για το πιο επικίνδυνο νησί. Η Nami έλαβε αυτήν την Log Pose από τον Υπουργό της Αριστεράς του Βασιλείου του Ryugu, αλλά δεν την ήθελε, γιατί ήξερε ότι ο Luffy θα επέλεγε πάντα τον πιο επικίνδυνο δρόμο.

 

 

 

Climate Baton

To Climate Baton (天候棒(クリマ・タクト) Kurima Takuto) είναι ένα τμηματικό bo-staff που δημιουργήθηκε από τον Usopp ειδικά για την Nami. Σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει τις ήδη μοναδικές γνώσεις της στην ατμόσφαιρα και τα κλίματα. Με αυτό το εργαλείο μπορεί πραγματικά να χειριστεί τον καιρό γύρω της. Μπορεί να κάνει σύννεφα βροχής, να δημιουργήσει οφθαλμαπάτες για να κρυφτεί και να χτυπήσει με κεραυνούς. Το όπλο έχει υποστεί αρκετές εξελίξεις καθώς η Nami το έχει χρησιμοποιήσει σε μάχες. Ο Usopp είχε προωθήσει το όπλο χρησιμοποιώντας ειδικά κελύφη που ονομάζονται Dials που απέκτησαν στην Skypiea. Αυτό ονομάστηκε το Perfect Climate Baton, αλλά δεν το χρησιμοποίησε μέχρι την μάχη στο Enies Lobby. Αυτή η έκδοση δεν την υποχρέωνε να χτυπήσει στα τμήματα για να δημιουργήσει τις ατμοσφαιρικές αλλαγές που χρειαζόταν. Ενώ η Nami μελετούσε τις καιρικές τεχνολογίες στη Weatheria, μπόρεσε να ενισχύσει τη δύναμη να την αναδημιουργήσει εντελώς ως Sorcery Climate Baton.

 

 

White Hobby Horse

Η Nami η χαρτογράφος, πήρε για πρώτη φορά αυτό το Waver όταν ο Luffy το έσωσε από το Saint Briss. Στην Skypiea, επισκευάστηκε για χρήση από την Nami. Ήταν το μοναδικό μέλος του πληρώματος που μπορούσε να οδηγήσει το σκάφος με κινητήρα. Αφού ο Franky προσχώρησε στο πλήρωμα, αναδιαμόρφωσε το Waver της Nami χωρίς άδεια και το ονόμασε White Hobby Horse. Διατηρείται σε αποθήκευση στο Thousand Sunny στην αποβάθρα Channel 1.

 

Zeus

Το Zeus είναι ένα homie thundercloud που δημιουργήθηκε και ανήκε στο παρελθόν από την Big Mom, που κλήθηκε από το αριστερό της χέρι. Είναι ένα ιδιαίτερο είδος homie, καθώς έλαβε ένα κομμάτι ψυχής από την ίδια την Big Mom. Κατά τη διαφυγή από το Totto Land, ο Ζeus συνελήφθη από τους Straw Hat Pirates και αναγκάστηκε να γίνει υπηρέτης της Nami.

 

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *