Λόγοι για ν’αγαπήσεις τον Usopp, τον αγαπημένο μας Sniper

usopp-one-piece-sniper-xaraktires-pliroma-strawhats-animagiagr

H Rafela Momsen μας δίνει αρκετούς λόγους για να αγαπήσουμε τον Usopp. Τον αγαπημένο μας ψεύτη Sniper από το One Piece.

 

Sniper Usopp One Piece

one-piece-usopp-strawhats-animagiagr

Στο One Piece οι Strawhats όπως ξέρουμε, ξεκίνησαν ως αδύναμοι στο πεδίο μιας μάχης. Με τη πάροδο του χρόνου, μέσα από αρκετές μάχες που έδωσαν με τους χειρότερους εχθρούς που έπρεπε να αντιμετωπίσουν, τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του Luffy, εξελίχθηκαν σταδιακά. Έγιναν πιο δυνατοί,  μάζεψαν περισσότερες γνώσεις, η αντοχή τους αυξήθηκε σημαντικά.
Ανακάλυψαν και ακόμη ανακαλύπτουν καινούργιους τρόπους για να νικάνε τους εχθρούς τους.  Ο καθένας φυσικά με τον δικό του τρόπο και τις δικές του δυνατότητες.

  

Θεωρώ ότι είναι από τα anime που σου περνάει ένα σπουδαίο μήνυμα, το οποίο είναι το εξής :

“Ο άνθρωπος καθημερινά εξελίσσεται. Συνεχώς ανακαλύπτει πράγματα για τον εαυτό του, για τους ανθρώπους ή και τις καταστάσεις γύρω του, δεν παύει ποτέ να μαθαίνει”.

Το διασκεδαστικό και παράδοξο σε αυτή τη σειρά είναι το να παρακολουθείς τις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες που έχει ο κάθε χαρακτήρας πάνω σε μια μάχη (π.χ ο Zoro  είναι περισσότερο αυστηρός με τον εαυτό του σε μια μάχη, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους).
Θα μπορούσα κάλλιστα να καθίσω και ν’αναλύσω την εξέλιξη του καθενός αλλά θα επικεντρωθώ στον Usopp. Γιατί άραγε;
Παρόλο που οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι οι Monkley D.Luffy. Tragalger D. Law, Silver Rayleigh, Nami θα προσθέσω στη λίστα και έναν ακόμη: τον Usopp !!

 

 

 

 

 

Η προσωπικότητα του

one-piece-usopp-sniper-greek-review-xaraktires-strawhats-animagiagr

Ο Usopp γενικά είναι ένας χαρακτήρας που δεν αρέσει στους περισσότερους, επειδή θεωρείται αδύναμος, ενοχλητικός, δειλός και ότι δεν θα έπρεπε να είναι εξαρχής στο πλήρωμα. Επειδή γενικά ο χαρακτήρας του δεν  έχει αλλάξει και ούτε έχει εξελιχθεί, ούτε με την διετή εκπαίδευση που είχε λάβει. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο δειλός που ήταν στην αρχή.
Όμως υπάρχει κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί όσον αφορά τη προσωπικότητα του.

O Usopp μπορεί όντως να είναι δειλός, ΑΛΛΆ προσπαθεί πολύ πιο σκληρά από τον καθένα. Όσο πιο σκληρά μπορεί ώστε να εκμεταλλευτεί τα σχέδια των εχθρών του.
Δεν είναι ο πιο όμορφος, ο πιο ανδρείος, ο πιο δυνατός, ο πιο χαριτωμένος, ο πιο γρήγορος ή ο πιο γενναίος. Είναι ένας απλός, κοινός άνθρωπος, όχι κάποιος υπερήρωας.
Ένας κανονικός άντρας, με μια τεράστια καρδιά και τις αδύνατες, γι’αυτόν, καταστάσεις  καταφέρνει πάντα να τις αντιμετωπίσει παρά τους φόβους του.

Μπορεί ωστόσο να φοβάται μονίμως για τη ζωή του, όμως δεν είναι ούτε βαρετός. Οι αντιδράσεις που παίρνει πάνω σε στιγμές φόβου, είναι απίστευτα ξεκαρδιστικές, σε σημείο να δακρύζεις από τα γέλια!! (βλ. Thriller Bark Arc).
Οι αντιδράσεις του και η συμπεριφορά του θα έλεγα ότι δεν είναι περίεργες, αλλά φυσιολογικές. Οι περισσότεροι από εμάς στη πραγματική ζωή θα ήμασταν σαν κι αυτόν. Θα φοβόμασταν μέχρι θανάτου, αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε τα ίδια τα εμπόδια (τον φόβο δηλαδή), θα αγωνιζόμασταν για τους ανθρώπους που αγαπάμε. Και σίγουρα αν απειλούμασταν από κάποιον, θα το αντιμετωπίζαμε με παρόμοιες αντιδράσεις.

 
 

Δεν θα ήμασταν σαν τον  Luffy, ton Ζοro ή ton Sanji που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα σε μια μάχη.
Oι περισσότεροι από εμάς στη καθημερινότητα μας, έχουμε βιώσει φόβο, ανησυχία, αβεβαιότητα ή θα τα βιώσουμε στο μέλλον.

one-piece-sniper-usopp-strawhats-xaraktires-animagiagr

 

Με λίγα λόγια είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που μεταφέρεται στον κόσμο του One Piece.

Ο Usopp δεν θα σταματήσει ποτέ να δείχνει φόβο γιατί το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι  πρέπει να νιώσεις φόβο. Οι στιγμές που ξεπερνάς τον φόβο είναι εκείνες όταν λες ότι μπορείς να φανείς γενναίος. Ο Usopp  δεν φοβάται περισσότερα πράγματα, αντίθετα, ξεπερνάει τις φοβίες του σε κάθε μάχη.  Δεν θα είναι ποτέ πιο δυνατός από τον Luffy ή από τον Ζοro. Όχι επειδή αποτελεί για αυτόν το αδύνατο και ακατόρθωτο, αλλά επειδή είναι προκαθορισμένο από τη μοίρα του. Εξάλλου έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν ότι το όνειρο του είναι να γίνει ένας γενναίος σκοπευτής/πολεμιστής, και ακόμη το λέει! Γιατί αυτός είναι ο Usopp που ξέρουμε και αγαπάμε εμείς οι φαν του!

Υ.Γ. Μη ξεχνάμε τι συνέβη στη Dressrosa. Πάνω σε μια στιγμή απελπισίας, για το πως θα πετύχαινε τη Sugar με τη τεράστια του σφεντόνα (στη προσπάθεια του να σώσει τους Luffy και Trafalgar από αυτήν) ξύπνησε το Observation Haki του!
Tότε ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε το ρόλο του στο πλήρωμα ως ελεύθερος σκοπευτής. Δεν είναι μαχητής σώμα με σώμα , αλλά βγάζει τους εχθρούς από τη μέση εξ αποστάσεως δίχως οι εχθροί να το αντιληφθούν.
Θέλω να ελπίζω ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι πως θα τον δούμε κάποια στιγμή να χρησιμοποιεί τέλεια το Ηaki του!

 

usopp-art-sniper-one-piece-oda-anime-manga-animagiagr

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ.

 
 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *