Τι γνωρίζουμε για τα pokemon που τόσο πολύ αγαπήσαμε;

pokemon-plirofories-anime-manga-game-greek-reviews-animagiagr

Ο The Boss μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των pokemon που όλοι σίγουρα ξέρουμε. Λίγα πράγματα και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις.

 

Pokemon world

pokemon-anime-manga-game-nintendo-games-animagiagr

 

Τo Pokemon είναι franchise που περιλαμβάνει anime,manga και βιντεοπαιχνίδια.
Η σειρά αυτή ξεκίνησε όταν ο Σατόσι Τάτζιρι σκέφτηκε την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo. Όπου “ζωντανά” πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται και να ανταλλάσσονται.Το anime Pokémon προβλήθηκε στην Ιαπωνία για πρώτη φορά ένα χρόνο περίπου μετά το βιντεοπαιχνίδι και δεν άργησε πολύ να φτάσει σε πολλές άλλες χώρες στις οποίες έκανε επίσης μεγάλη επιτυχία.
Ολόκληρο το franchise των Pokemon έχει αποφέρει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο επιτυχημένα media franchises στην ιστορία.
Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πουλήσει πάνω από 270 εκατομμύρια αντίτυπα. Με αποτέλεσμα να θεωρείται η δεύτερη πιο εμπορική σειρά βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία, μετά τη σειρά Mario.

-Βιντεοπαιχνίδια-

paixnidia-games-pokemon-game-nintendo-reviews-animagiagr

Τα παιχνίδια της σειράς Pokémon ανήκουν στο είδος περιπέτειας ρόλων. Ο χαρακτήρας που ελέγχει ο παίκτης έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον κόσμο. Να συναντήσει διάφορα Pokémon που μπορεί να αιχμαλωτίσει, αλλά και να πολεμήσει με δικά του Pokemon. Επίσης μπορεί να συναντήσει άλλους χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί να μονομαχήσει ή να ανταλλάξει Pokémon. Το κάθε Pokémon έχει στατιστικά τα οποία αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με την εκπαίδευση που δέχονται από τον εκπαιδευτή τους, δηλαδή τον παίκτη.
Η εκπαίδευση κυρίως γίνεται μέσω της μάχης με άλλα Pokémon ή μέσω διάφορων “φαρμάκων” που μπορεί να τους δώσει ο παίκτης. Ο κόσμος των Pokémon είναι αρκετά σύνθετος αφού το κάθε Pokémon έχει πολλά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Pokémon. Χαρακτηριστικά όπως ο τύπος του, η φύση του, οι ειδικές επιδράσεις του, το επίπεδο του, τα στατιστικά του κ.τ.λ. Συνδυάζοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά οι μάχες μεταξύ των Pokémon και γενικά η εκπαίδευση τους έχει αρκετό ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο χρειάζεσαι στρατηγική για να καταφέρεις να τερματίσεις το παιχνίδι. Ένα παράδειγμα είναι ότι ο τύπος ή αλλιώς το στοιχείο της φύσης στο οποίο ανήκει το κάθε Pokemon, έχει αδυναμίες σε άλλους τύπους και πλεονέκτημα σε κάποιους άλλους. Πχ ο τύπος της φωτιάς έχει αδυναμία στον τύπο του νερού αλλά πλεονέκτημα απέναντι στον τύπο του πάγου, όμως σε κάποιους άλλους τύπους δεν επιδρά καθόλου.
Επίσης, στα Game Boy Advance με το καλώδιο σύνδεσης (Link Cable) υπάρχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης δυο βιντεοπαιχνιδιών. Επιπλέον, τα παιχνίδια Pokémon για τη σειρά Nintendo DS και Nintendo 3DS έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν μέσω διαδικτύου.

-Anime-

anime-pokemon-manga-games-game-nintendo-ds-ash-animagiagr

Η σειρά Pokémon διηγείται τις περιπέτειες του Ash Ketchum (サトシ, Satoshi),ενός νέου εκπαιδευτή από την πόλη Πάλετ, στο ταξίδι του στον κόσμο των Pokémon με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Pokémon. Ο Ash ταξιδεύει με την Misty (カスミ, Kasumi), τον Brock (タケシ, Takeshi) (τον οποίο αντικαθιστά ο Τρέισι (Κέντζι, ケンジ, Kenji) και τον, διάσημο πλέον, Pikachu (ピカチュウ, Pikachu) σε διάφορα γυμναστήρια και μέρη για να κερδίσει εμβλήματα και να πιάσει καινούρια Pokémon. Το ταξίδι του όμως δεν είναι εύκολο.
Ο Ash πρέπει να αντιμετωπίσει την ομάδα “Πύραυλος” (ロケット団, Roketto Dan). Τη Jessie (ムサシ, Musashi), τον James (コジロウ, Kojirou) και τον Meowth (ニャース, Nyasu) . Ένα Pokémon που στο παρελθόν έμαθε να μιλάει ανθρώπινα για να κερδίσει τη αγάπη του. Με τα υποχθόνια σχέδιά τους προσπαθούν να κλέψουν τον Pikachu, και όχι μόνο. Τα Pokemon είναι μία από τις λίγες σειρές anime πού έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τόσο μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

 

 

 

 

Have fun guys! Αν θέλετε μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενα σας στη σελίδα μας στο Facebook! Πάτα εδώ. 

Βρείτε μας και στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *